aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Știri din zonă » La Mirăslău se dau amenzi pentru bălegar

La Mirăslău se dau amenzi pentru bălegar

Publicat în 15.04.2019 la ora 9:05

Administrația publică din comuna Mirăslău a dat armata jos în ceea ce privește modul de depozitare a gunoiului de grajd din și în gospodăriile oamenilor.

În urmă cu câteva zile domnul Liviu Alexadru Gigel, primarul comunei a semnat și emis locuitorilor satelor sute de adrese prin care atrage atenția asupra modului în care aceștia gestionează gunoiul de grajd rezultat ca urmare a creșterii animalelor.

Potrivit adresei respective cetățenii sunt atenționați asupra modului în care trebuie să desființeze depozitele de gunoi de grajd  aferente fermelor pe care le dețin și în mod special a celor aflate pe malul văilor care străbat comuna.

„… vă atenționăm să respectați Normele Europene privind gestionarea gunoiului de grajd, posibilitatea de depozitare, platforme betonate, gropi pentru purin, precum și modalități egale de administrare a îngrășămintelor organice și chimice după cartarea agrochimică a suprafețelor de teren pe care le cultivați” se spune în adresa respectivă.

Referitor la cele cuprinse în adresă primarul Liviu Gigel Alexandru spune că: „În cazul în care deținătorii de ferme de animale și a celor care folosesc îngrășăminte chimice și agrochimice nu se vor conforma vom fi nevoiți să luăm măsurile impuse de legislația privind protecția mediului. Noi nu facem altceva decât să încercăm implementarea unor normative europene pe care și le-a însușit țara noastră. Pe lângă acestea mai specific faptul că în urma controalelor făcute de lucrătorii administrației locale s-a constat că mulți dintre posesorii de animale nu respectă normativele fapt pentru care am considerat că acest demers este mai mult necesar. Cei care nu se conformează vor fi amendați în conformitate cu legile în vigoare”

Dorel Lazăr

Acest articol a fost citit de 490 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.