aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Politică » Ladislau Koble a fost exclus din ALDE după ce l-a susținut pe Ion Dumitrel la șefia CJ Alba

Ladislau Koble a fost exclus din ALDE după ce l-a susținut pe Ion Dumitrel la șefia CJ Alba

Publicat în 21.06.2016 la ora 16:17

Koble-Utiu-iun-2016Ladislau Koble, Gheorghe Feneşer și Ioan Uţiu au fost excluși, astăzi, din ALDE pentru că l-au susținut pe Ion Dumitrel la șefia Consiliului Județean Alba. Potrivit conducerii centrale a ALDE, cei trei consilieri au fost daţi afară din partid pentru că nu au respectat viziunea ALDE referitoare la înţelegerile din teritoriu.

„Conducerea Alianţei Liberalilor şi Democraţilor a decis astăzi excluderea din partid a celor trei consilieri judeţeni ai filialei ALDE Alba, care au votat susţinerea candidatului PNL în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Alba”, potrivit unui comunicat de presă.

Gheorghe Feneșer, care a exercitat funcția de copreședinte al ALDE Alba, a declarat că a luat la cunoștință despre excluderea din partid.

Potrivit lui Feneșer, consilierii ALDE Alba au votat pentru Ion Dumitrel deoarece PSD nu și-a respectat promisiunile față de ei în unele unități administrativ-teritoriale din județ.

”Noi am respectat, față de PSD, toate înțelegerile, inclusiv cea stabilită la nivel național. Social-democrații și-au încălcat promisiunile”, a spus Feneșer, precizând că acest vot pentru Dumitrel a fost o sancțiune, ”un cartonaș” pentru cei de la PSD.

Înainte de alegeri, Ion Dumitrel nu știa că va fi susținut de consilierii ALDE 

Întrebat înainte de vot dacă va fi susținut de cei trei consilieri ai ALDE, Ion Dumitrel a răspuns ”și eu sunt curios”, iar după ce s-a dat citire rezultatului final, președintele CJ Alba s-a uitat înspre cei trei consilieri, făcând un gest de mulțumire.

”Mulţumesc şi colegilor de la PMP şi ALDE care m-au votat. Vă spun că a fost o surpriză pentru mine acest vot (n.a. din partea PMP şi ALDE), nu am avut nicio discuţie pentru acest vot, nici pentru mine şi nici pentru vicepreşedinţii aleşi. Acesta a fost un semn că, până la urmă, dreapta se poate uni în judeţul Alba. Sunt convins că vom colabora bine şi cu consilierii judeţeni ai PSD”, a spus Ion Dumitrel, după vot.

UPDATE: Ladislau Koble a declarat că nu avea cunoștințe de un protocol între PSD și ALDE.

”Personal, în calitate de vicepreședinte județean, nu mi s-a adus la cunoștință, nu am auzit, direct sau indirect, de o declarație, protocol, contract, în care ALDE Alba are protocol cu PSD”, a spus Ladislau Koble, precizând că nu va contesta decizia.

Acesta a precizat că ALDE, alături de PSD, ar fi putut să pună viceprimari în mai multe localități, între care Câmpeni, Valea Lungă, Noșlac sau Baia de Arieș, însă social-democrații au refuzat această alianță. El a adăugat că a creat singurul protocol din Alba între ALDE și PSD, la Aiud, municipiu în care locuiește.

Acest articol a fost citit de 320 ori

Ladislau Koble a fost exclus din ALDE după ce l-a susținut pe Ion Dumitrel la șefia CJ Alba
4.3 (85%) 4 votes

Comentarii

Un Comentariu la Ladislau Koble a fost exclus din ALDE după ce l-a susținut pe Ion Dumitrel la șefia CJ Alba

  1. un aiudean de rand Răspunde

    21.06.2016 la 17:38

    Du-te si slugareste-i pe securisti tradatorule. Regret ca te-am votat !

    Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.