aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Actualitate » Levente Polgar, după ce a parcurs România de la Vest la Est: „Orice pas făceam, simțeam mii de ace în talpă”

Levente Polgar, după ce a parcurs România de la Vest la Est: „Orice pas făceam, simțeam mii de ace în talpă”

Publicat în 11.07.2016 la ora 13:12

levente-polgar-romania-est-vest-iul-2016Ultramaratonistul aiudean Levente Polgar Ioan a străbătut România de la Vest la Est, purtând un echipament cu numele Asociației ”Little People” și cu mesajul donați doi euro pentru a ajuta copiii bolnavi de cancer, a declarat că la finalul cursei simțea, la fiecare pas, mii de ace în talpă.

Levi este un ultramaratonist cu mare experiență, care în 26 iunie a plecat în cursa vieții sale, pe care a terminat-o în 10 iulie (în două săptămâni). Acesta este, probabil, singurul român care a străbătut România de la Vama Jimbolia, la Vama Veche, pe jos, alergând în cea mai mare parte a traseului.

Scopul cursei a fost unul nobil, de conștientizare a opiniei publice și a autorităților cu privire la solidaritatea pe care ar trebui să o aibă față de copiii bolnavi de cancer.

Ruta parcursă a fost: Vama Jimbolia – Timișoara – Arad – Deva – Simeria – Orăștie – Sebeș – Sibiu – Făgăraș – Brașov – București – Constanța – Vama Veche.

Super alergătorul a declarat că a fost cea mai dificilă provocare din viața sa și compară fiecare kilometru parcurs, cu o zi de iad, acesta declarând că sloganul cursei este ”1.011 zile de iad”. Levi a fost însoțit de un Rimniceanu Viorel Florin, un tânăr care a parcurs traseul pe bicicletă. Ei s-au odihnit în hamace și alte adăposturi improvizate.

Pe traseu, cei doi au postat fotografii pe pagina de Facebook, la intrare în fiecare județ, primind mii de încurajări și felicitări.

La final, Levi dorește să mulțumească tuturor celor care l-au susținut în acest demers, care au crezut în puterea sa de a termina cursa și care i-au întins, pe drum, un pahar cu apă sau i-au transmis vorbe de încurajare.

Levente Polgar Ioan este un cunoscut ultramaratonist, în vârstă de 33 de ani, care și-a pierdut o mână în urma unui accident feroviar și, cu toate acestea, lucrează în construcții. O parte din banii câștigați îi investește în echipamente sportive, pentru a duce mai departe mesajul Asociației ”Little People”, ce are ca scop îmbunătățirea calității vieții copiilor și a tinerilor bolnavi de cancer.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 522 ori

Levente Polgar, după ce a parcurs România de la Vest la Est: „Orice pas făceam, simțeam mii de ace în talpă”
4 (80%) 4 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.