Rămâi conectat

Învățământ-Cultură

Liceul Tehnologic Aiud finalist la Premiile Naționale eTwinning

Publicat

în

În perioada 24-25.11.2023 s-a organizat la București „Conferința Națională eTwinning” în cadrul căreia au fost premiate cele mai bune proiecte eTwinning derulate în anul școlar 2022-2023. Deschiderea evenimentului a fost făcută de: Marina Stoian, inspector general la Ministerul Educației, Monica Calotă, director ANPCDEFP, Nicușor Ciobanu, ANPCDEFP.

Liceul Tehnologic Aiud demonstrează, încă o dată, că implicarea în proiectele europene de tip eTwinning este o activitate constantă și de calitate, fapt dovedit de numeroasele premii obținute de d-na profesoară de istorie Voicu Corina Valentina.

La București, d-na. profesoară s-a aflat printre finaliști, munca din proiecte fiind apreciată cu Premiul I, la categoria Învățământ profesional și tehnic, pentru proiectul Fight for your rights pe care l-a fondat alături de Emine Kaya din Turcia.

Din echipa de proiect au făcut parte elevi și profesori din România(7), Turcia(6), Grecia(10), Italia(3), Azerbaijan(1), Albania(1), Bulgaria(1), Polonia(1), Iordania(1), Armenia(1).

Un alt proiect, câștigător al Premiului II, la categoria Utilizarea creativă a tehnologiei intitulat Plants for sustainable life, o colaborare între România și Republica Moldova, în care au fost parteneri implicați parteneri din 9 țări.

„Proiectele eTwinning se derulează pe parcursul unui an școlar și reprezintă activități de învățare cu elevi din alte țări partenere în proiect. Acestea sunt organizate pe platforma Comisiei Europene numită ESEP, eTwinning fiind parte a Erasmus+.

În cea de-a doua zi a conferinței au fost prezentate metode moderne și platforme educaționale pe care dascălii le pot utiliza în predarea la clasă pt a face lecțiile mai atractive. EDUMI format din Magda Cojocea, Irina-Elena Petcu și Maria Ramona Coleașă au încurajat lucrul colaborativ, descoperirea de resurse inovative precum diferite tipuri de roboți și jocuri didactice, totul într-o atmosferă caldă și prietenoasă.

Platforma educațională Livresq oferă posibilitatea de a realiza lecții interactive la un nivel calitativ superior și de a aplica pt Certificatul de creator de software educational.

Expoziția de proiecte a pus în valoare produsele comune rezultate din colaborarea internațională a elevilor”, ne-a declarat Corina Voicu.

D-na. profesoară Voicu Corina Valentina  este ambasador eTwinning, ambasador Erasmus+, ambasador Kahoot, Creator verificat Kahoot, Quizizz Certified Game Changer, autor certificat Book Creator, ambasador Book Creator, deține certificate de Creator de software educational Livresq și eticheta de Canva educațional.

Împreună cu Huștiuc Nicoletta, de la Școala Gimnazială Nr. 3, Cugir, d-nele profesoare sprijină parteneriatele școlare europene prin activități de diseminare, de formare și de consultanță pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar în calitate de ambasadoare eTwinning și Erasmus+, singurele cu acest dublu titlu, din județul Alba.

Atunci când pui pasiune în ceea ce faci, rezultatele nu întârzie să vină”, a ținut să precizeze Corina Voicu.

Constantin PREDESCU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Învățământ-Cultură

Szabo Gabriel, elev al Liceului Tehnologic Aiud, premiul III la etapa județeană a Concursul Național „Memoria Holocaustului”

Publicat

în

Szabo Gabriel, elev al Liceului Tehnologic Aiud, a obținut premiul III la Concursul Național „Memoria Holocaustului”, etapa județeană.

„PREMIUL III pentru Szabo Gabriel la Concursul Național, etapa județeană „Memoria Holocaustului”, organizat de ISJ Alba în 14.05.2024 la Liceul cu Program Sportiv, Alba Iulia.

Pasionat de istorie, ambițios, motivat și creativ, Gabriel a reușit să obțină 92 de puncte la această competiție de renume aflată în Calendarul Concursurilor Naționale Școlare finanțate de Ministerul Educației.

Elevul este pregătit de d-na profesoară Voicu Corina.

Felicitări, Gabriel!”, au transmis reprezentanții Liceului Tehnologic Aiud.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Rezultate remarcabile pentru elevii Colegiului Național „Titu Maiorescu” Aiud, la Concursul de Fizică PHI 2024

Publicat

în

Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud a fost Centrul Local de Testare la etapa națională a Concursului de Fizică online PHI 2024, ediția XXII-a, desfășurat în perioada 6-7 aprilie 2024.

Concursul de Fizică PHI 2024 este organizat de Facultatea de Fizică a Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în colaborare cu Centrul Regional pentru Tineri Capabili de Performanță (CRTCP), Inspectoratul Școlar Județean Iași, alături de 90 de centre de concurs înscrise din țară. În data de 11 mai 2024 au fost afișate premiile concursului, din cei 48 elevi participanți din clasele a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a, a XII-a de la Colegiul Național “Titu Maiorescu” Aiud, 44 de elevi au primit premii și mențiuni: 7 premii II, 19 premii III și 18 mențiuni.

Concursul PHI este o modalitate de evaluare, atât pentru elevii care-și doresc calificarea la olimpiadele școlare, cât și pentru elevii care urmează să susțină un examen la disciplina Fizică la Bacalaureat sau ca parte a examenului de admitere la o universitate.

Elevii clasei a XII-a au avut posibilitatea de a participa la concurs împreună cu oricare dintre elevii înscriși la clasele a 9-a, a 10-a sau a 11-a (la una sau mai multe clase) și au fost ordonați în clasamentul clasei a XII-a în funcție de punctajul maxim obținut la una dintre clasele la care au participat.

Concursul PHI se regăsește în calendarul Concursurilor Naționale Școlare, ce se desfășoară fără finanțare din partea Ministerului Educației, în anul școlar 2023-2024 pentru elevii din învățământul secundar (calendar aprobat cu nr. 24750/29.01.2024).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Denis Sărătean, elev al Colegiului Național „Titu Maiorescu” Aiud, mențiune la etapa națională a Olimpiadei de Istorie

Publicat

în

Denis Sărătean este elev la Colegiul Național „Titu Maiorescu” din Aiud, în clasa a IX-a C și a reprezentat cu mândrie școala la olimpiada de istorie.

„Performanță deosebită a elevului nostru Sărătean Denis, clasa a IX a C, care a obținut mențiune la etapa națională a Olimpiadei de istorie! Îl felicităm atât pe el cât și pe d-na profesoară Iuliana Buta”, au transmis reprezentanții colegiului aiudean.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud