Rămâi conectat

Învățământ-Cultură

Liceul Tehnologic Aiud reprezentat la întâlnirea ambasadorilor Erasmus Romania

Publicat

în

Zilele trecute, Hotelul „Ramada” din Constanța a fost gazda evenimentului anual Întâlnirea Ambasadorilor Erasmus România. Această reuniune importantă a adus împreună profesioniști din domeniul educației din întreaga țară, cu un focus special pe dezvoltarea și îmbunătățirea programelor Erasmus.

Județul Alba a fost mândru să fie reprezentat în cadrul evenimentului de către doi profesori remarcabili: prof. Nicoletta Hustiuc de la Școala Gimnazială Nr. 3 Cugir și prof. Corina Voicu de la Liceul Tehnologic Aiud.

Aceste două ambasadoare Erasmus pentru sectorul Educație Școlară au adus cu ele experiența și dedicarea în promovarea învățării internaționale și a mobilității în rândul elevilor și cadrelor didactice.

Programul evenimentului a fost plin de activități interesante și interactive. În prima zi, participanții au fost întâmpinați cu înregistrarea și introducerea în atmosfera evenimentului. Social Presencing Theatre și Body Mind au adus dimensiuni creative și introspective, facilitând interacțiunea și conexiunea dintre participanți.

A doua zi a fost dedicată prezentărilor ambasadorilor din rețea, actualizării și instrumentelor. De la formula „comunitate” de raportare la discuții și feedback cu privire la chestionarul VET, participanții au explorat diverse metode de învățare și schimb de experiență. Prezentările colegelor de la Connector 2023 au acoperit o gamă variată de subiecte, de la învățarea prin teatru la explorarea metodelor non-formale.

Participanții au avut ocazia să împărtășească bune practici Erasmus și să discute cu seriozitate despre detaliile programului pe regiuni. Fiecare reprezentant a notat cu atenție sarcinile în calendarul comun, asigurându-se că toate aspectele importante sunt luate în considerare.

În ultima zi a evenimentului, a avut loc evaluarea întâlnirii și au fost propuse direcții clare pentru viitoarele activități online lunare. Evenimentul s-a încheiat cu o poză de grup, simbolizând unitatea și angajamentul comun în promovarea valorilor Erasmus+.

„Întâlnirea Anuală a Ambasadorilor Erasmus România 2023 a reprezentat o oportunitate esențială pentru profesioniștii din educație de a se conecta, împărtăși experiențe și dezvolta strategii pentru promovarea învățării internaționale și a mobilității în mediul școlar românesc. A fost un eveniment plin de inspirație și colaborare, consolidând angajamentul continuu în promovarea schimburilor educaționale de bune practici, care aduc plusvaloare învățământului romanesc”, ne-a declarat profesor Nicoletta Huștiuc.

Constantin PREDESCU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Învățământ-Cultură

Elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială „Demetriu Radu” din Rădești au marcat 105 ani de la Marea Unire

Publicat

în

„La mulți ani România” și Sărbătorim 105 ani de la Marea Unire”, sunt titlurile a două Proiecte educaționale derulate în preajma zilei de 1 Decembrie, eveniment la care au luat parte preșcolarii și elevii ciclului primar și gimnazial de la Școala Gimnazială „Demetriu Radu” din Rădești.

A fost un bun prilej de a aborda o serie de subiecte pe teme de istorie prin care s-a dorit insuflarea la copii a sentimentului de dragoste și respect pentru limba română, pentru țara în care trăiesc, pentru poporul român, pentru strămoși, pentru obiceiurile și tradițiile strămoșești, pentru istoria și eroii poporului, pentru mândria că românii sunt descendenții unor oameni curajoși și iubitori de neam și țară.

Elevii, însoțiși de cadre didactice  au vorbit despre importanța istorică a zilei de 1 Decembrie, iar în cadrul unor activități cultural artistice, au recitat poezii dedicate acestei mărețe zile, au jucat și au interpretat cântece patriotice care i-au însuflețit pe participanți.

A avut loc și o evocare istorică, unde profesorul Vasile Teompa a făcut o prezentare cu semnificația zilei de 1 Decembrie.

Acestea toate, au avut loc într-un cadru adecvat, frumos amenajat de bibliotecarul comunal, Simona Coza, unde, la loc de cinste, au fost prezentate: un covor țesut (de o ținută impecabilă) cu care delegația din Rădești s-a prezentat acum 105 ani, la Marele act istoric de la Alba Iulia, planșete cu figuri istorice din zona Rădești, steagul Tricolor, Stema Țării, harta României, un panou cu membrii delegației din Rădești prezenți la Alba Iulia la 1 Decembrie 1918, volume cu povestiri istorice, panouri cu proiectele elevilor ș.a.

Cadrele didactice și cei care au pregătit și coordonat aceste două manifestări și-au făcut pe deplin datoria.

Este meritul profesorilor: Cristina Ursa – directorul școlii, Violeta Zamfir ( inițiator proiect didactic), Marina Carina, Gînscă Anca, Vasile Teompa, a Simonei Coza și Augusta Aloman.

Au onorat invitația la eveniment, poetul Teo Laurean (din Meșcreac) și profesor de limba română – pensionar Maria Coza din Rădești.

Elevii au primit diplome aniversare și stegulețe din partea organizatorilor.

La mulți ani ROMÂNIA!

Constantin PREDESCU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Eveniment festiv de Ziua Națională a României, la Școala Gimnazială „Axente Sever” Aiud

Publicat

în

Îmbracati în straie de sărbatoare, elevii Școlii Gimnaziale „Axente Sever” Aiud, alături de dascălii lor și de parinți, au sărbatorit Ziua Naționala a României.

Sub îndrumarea doamnei profesoare de istorie, Oniga Corina, învățăceii clasei a VI-a C și-au luat rolurile în serios și au povestit tuturor cum s-a nascut Tricolorul, unul dintre cele două lucruri pe care trebuiau sa le ducă cu ei cei ce aveau sa fie martori ai Marii Uniri, făuririi României dodoloațe, la Alba Iulia, într-o zi geroasă de 1 Decembrie 1918, celalat fiind o pancardă inscripționată cu numele localității de unde au venit.

„Momentul de istorie a continuat cu gânduri și urări dedicate țării, rostite de elevii clasei pregatitoare B și ai clasei a III-a A, coordonați de profesoarele Petruțiu Rodica și Chindea Mihaela, de cantec, joc și voie bună.  Coridoarele și sălile de clasă au fost gătite de sarbatoare de catre toți elevii școlii cu desene, felicitari, planșe tematice, buchete de fori în culorile drapelului românesc. La mulți ani, România!”, ne-a relatat directorul adjunct al instituției, prof. Ana Maria Maier

Constantin PREDESCU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Liceul Tehnologic Aiud finalist la Premiile Naționale eTwinning

Publicat

în

În perioada 24-25.11.2023 s-a organizat la București „Conferința Națională eTwinning” în cadrul căreia au fost premiate cele mai bune proiecte eTwinning derulate în anul școlar 2022-2023. Deschiderea evenimentului a fost făcută de: Marina Stoian, inspector general la Ministerul Educației, Monica Calotă, director ANPCDEFP, Nicușor Ciobanu, ANPCDEFP.

Liceul Tehnologic Aiud demonstrează, încă o dată, că implicarea în proiectele europene de tip eTwinning este o activitate constantă și de calitate, fapt dovedit de numeroasele premii obținute de d-na profesoară de istorie Voicu Corina Valentina.

La București, d-na. profesoară s-a aflat printre finaliști, munca din proiecte fiind apreciată cu Premiul I, la categoria Învățământ profesional și tehnic, pentru proiectul Fight for your rights pe care l-a fondat alături de Emine Kaya din Turcia.

Din echipa de proiect au făcut parte elevi și profesori din România(7), Turcia(6), Grecia(10), Italia(3), Azerbaijan(1), Albania(1), Bulgaria(1), Polonia(1), Iordania(1), Armenia(1).

Un alt proiect, câștigător al Premiului II, la categoria Utilizarea creativă a tehnologiei intitulat Plants for sustainable life, o colaborare între România și Republica Moldova, în care au fost parteneri implicați parteneri din 9 țări.

„Proiectele eTwinning se derulează pe parcursul unui an școlar și reprezintă activități de învățare cu elevi din alte țări partenere în proiect. Acestea sunt organizate pe platforma Comisiei Europene numită ESEP, eTwinning fiind parte a Erasmus+.

În cea de-a doua zi a conferinței au fost prezentate metode moderne și platforme educaționale pe care dascălii le pot utiliza în predarea la clasă pt a face lecțiile mai atractive. EDUMI format din Magda Cojocea, Irina-Elena Petcu și Maria Ramona Coleașă au încurajat lucrul colaborativ, descoperirea de resurse inovative precum diferite tipuri de roboți și jocuri didactice, totul într-o atmosferă caldă și prietenoasă.

Platforma educațională Livresq oferă posibilitatea de a realiza lecții interactive la un nivel calitativ superior și de a aplica pt Certificatul de creator de software educational.

Expoziția de proiecte a pus în valoare produsele comune rezultate din colaborarea internațională a elevilor”, ne-a declarat Corina Voicu.

D-na. profesoară Voicu Corina Valentina  este ambasador eTwinning, ambasador Erasmus+, ambasador Kahoot, Creator verificat Kahoot, Quizizz Certified Game Changer, autor certificat Book Creator, ambasador Book Creator, deține certificate de Creator de software educational Livresq și eticheta de Canva educațional.

Împreună cu Huștiuc Nicoletta, de la Școala Gimnazială Nr. 3, Cugir, d-nele profesoare sprijină parteneriatele școlare europene prin activități de diseminare, de formare și de consultanță pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar în calitate de ambasadoare eTwinning și Erasmus+, singurele cu acest dublu titlu, din județul Alba.

Atunci când pui pasiune în ceea ce faci, rezultatele nu întârzie să vină”, a ținut să precizeze Corina Voicu.

Constantin PREDESCU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud