Rămâi conectat

Actualitate

LIDL va deschide un nou magazin în Municipiul Aiud. Vezi unde va fi amplasat

Publicat

în

Lidl România a solicitat emiterea acordului de mediu de către APM Alba pentru proiectul „Construire Supermarket LIDL, bazine subterane, put forat, amenajari accese si locuri de parcare in incinta, amenajari exterioare, imprejmuire, amplasare panouri publicitare, totem, unipol, amplasare post trafo si bransamente la utilitati, organizare de santier”.

Amplasamentul studiat reprezintă teren intravilan în mun. AIUD, str. TRANSILVANIEI, nr. 156, jud. ALBA, cu titlu de drept de cumpărare, dobândit prin Convenţie cota actuala 1/1, in favoarea LIDL ROMANIA S.C.S. în suprafaţa totala de 9307 de metri pătrați. Intabulare drept de ipoteca legala pentru Cuantic Estate Parteners SRL.

Obiectul studiat prezintă numeroase facilitaţi si dotări la cele mai inalte standarde europene, care respecta toate normele sanitare si sanitar-veterinare in vigoare.

Vanzarea produselor de origine animala si vegetala se realizează in sistemul autoservire, acestea fiind ambalate de către furnizor. Nu se practica sistemul asistat, in care clientul este servit de către personal autorizat (vanzator).

In sala se găsesc rafturi, gondole si standuri grupate pe mărfuri alimentare si nealimentare. O importanta deosebita pentru organizarea magazinului o are, printre altele, forma si marimea sălii de vânzare. Magazinul comercial are sala de vanzare cu forma dreptunghiulara, dispunând de condiţii optime de vizibilitate si de orientare a cumpărătorilor în sala de vânzare, de amplasarea mobilierului si utilajelor, de stabilirea celor mai rationale fluxuri ale mărfurilor, personalului si cumpărătorilor.

Spatiile cu acces public sunt: acces principal magazine, zona case de marcat, zona vanzare produse alimentare si nealimentare, zona brutarie/patisserie cu preparare tip fast-food, toaleta client.

Spatiile cu acces angajaţi sunt: zona aprovizionare si distribuţie marfa, spatii depozitare, birouri legate nemijlocit de activitate, camera tehnice, toalete angajaţi (femei/barbati), coridoare.

Sala de vânzare este amenajata functional după tipul de marfa expus si echipata adecvat sistemului de auto-servire. Rafturile de depozitare din sala de vânzare sunt diferenţiate pentru produse alimentare si nealimentare. Clienţii pot utiliza pentru mărfurile cumpărate, cărucioarele si coşurile puse la dispoziţie de operatorul economic pentru utilizare în cadrul magazinului.

Circulaţiile interioare sunt dimensionate corespunzător pentru manevrarea cărucioarelor în spatiile de vânzare si pentru operaţiunile de manipulare a mărfurilor fara a periclita eventuala evacuare rapida a magazinului în caz de incendiu. Functional, spaţiul este configurat ca si centru comercial în sistem de autoservire cash & carry.

Ieşirea clienţilor se realizează prin zona caselor de marcaj, iar stocurile de vânzare din rafturi se completează continuu, în sistem manual de control. Magazinul dispune de acces pentru persoanele cu dizabilitati locomotorii, cărucioare cu rotile de diverse tipuri.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Lift, la ambulatoriul Spitalului Municipal Aiud. Joi, 9 mai 2024, s-a semnat contractul de execuție

Publicat

în

Ambulatoriul Spitalului Municipal Aiud va fi dotat cu lift. În cursul zilei de astăzi, 9 mai 2024, a fost semnat constractul de proiectare și execuție a lucrărilor.

„Liftul care va deservi ambulatoriul Spitalului Municipal Aiud devine realitate. Astăzi am semnat contractul de proiectare și execuție a lucrărilor pentru obiectivul de investiții lift ambulatoriu. Acesta este un element absolut necesar pentru accesibilizarea infrastructurii ambulatorii și asigurarea unor servicii medicale la un standard înalt de calitate. Așteptat cu nerăbdare de către pacienți și personalul nostru, obiectivul de investiții lift ambulatoriu are o durată de realizare de aproximativ 3 luni. Vă mulțumim pentru sprijin și rămâneți alături de noi în această călătorie către un spital mai modern și mai accesibil”, au transmis reprezentanții unității medicale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Problema ciorilor a revenit la Aiud, odată cu sosirea primăverii. Cine o rezolvă?

Publicat

în

Problema ciorilor din municipiul Aiud și din alte administrații locale nu este nouă, ea revine în fiecare iarnă și primăvară. Dacă te plimbi prin locurile în care mai există brazi, pini sau copaci mai înalți, ai parte de surprize neplăcute constând în disconforturi olfactive, sonore sau mai știe Dumnezeu de care, la care se pare că administrațiile nu au nicio soluție.

Și în municipiul Aiud, oamenii au fost obligați să se acomodeze cu… ciorile. O plimbare prin zona spitalului municipal sau prin locurile în care „unii gospodari” nu și-au „retezat” de la rădăcină pinii, brazii sau copacii mai înalți, care au o coroană dezvoltată, așa cum procedează mai nou administrația locală, riscă să se transforme în una regretabilă.

Zburătoarele respective te pot întâmpina cu mirosuri greu de suportat sau chiar cu o surpriză care să-ți păteze hainele. Mulți susțin că una dintre cauze ar fi dispariția plopilor de pe marginea „drumurilor comuniste”, care a obligat ciorile să „migreze” spre centrele urbane.

Din cauza căldurii, în unele locuri din localități mirosurile degajate sunt de nesuportat. Dacă acum, în primăvară, miroase așa, oare la ce să se aştepte locuitorii la vară? Spitalul de Pneumoftiziologie din Aiud a mai scăpat de necaz deoarece, în urma modernizărilor și amenajărilor făcute, s-au cam „rărit” pinii și brazii, care asigurau suport pentru cuiburile înaripatelor, dar și ozonul, element obligatoriu și necesar vindecări bolnavilor internați.

Acum, odată cu venirea timpului cald, ciorile și-au făcut cuiburi, iar copacii pe care s-au așezat, trotuarele și împrejurimile sunt pline de excremente. Marele avantaj este al celor care au avut inițiativa de a-și înființa spălătorii auto. Afacerile acestora vor lua avânt deoarece proprietarii de mașini din municipii și localități arondate vor apela mult mai des la serviciile acestora în încercarea de a-și proteja, pe cât posibil, vopseaua autoturismelor.

• Se pare că aceste păsări nu pot fi „deranjate”

Cineva de la administrația spaţiului public din Aiud, în urmă cu 2 ani, a afirmat, la cererea unui cetățean care dorise să fie ajutat să dea jos două cuiburi din pinul din fața casei, că nu poate face nimic deoarece este o „specie ocrotită de lege”.

De curând, mai mulți fermieri mi-au relatat o îngrijorare a lor, legată tot de ciori, afirmând că înmulţirea excesivă a acestor păsări a devenit un adevărat pericol pentru culturile agricole. Cioara de semănătură şi cioara grivă sunt păsări omnivore şi oportuniste, care se hrănesc cu orice. Problema ridicată de fermieri este destul de serioasă:

„Știm că, mai nou, cioara a ajuns să fie o pasăre ocrotită, dar la oricât echilibru ecologic s-ar veghea, cum spun unii, numărul ciorilor crește în fiecare an și ne provoacă pagube. Mai mult, a început să contribuie chiar și la dezechilibrul ecosistemelor. Parcă nu ne ajungea seceta care se resimte bine în unele locuri și care a compromis unele culturi, peste aceasta au venit ca niște nori negri stolurile de ciori, care fac o gălăgie infernală și ne distrug semănăturile”, ne-a declarat un fermier.

La cererea și plângerile făcute de către fermierii care au suferit pagube însemnate, ciorile au ajuns subiect de discuţie inclusiv în mediile politice. Întrebarea este: ce fac administrațiile publice în această problemă?


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Locatarii unui bloc din Aiud s-au autoevacuat, în urma unui incendiu izbucnit la subsolul blocului

Publicat

în

Pompierii militari din AIUD au intervenit în seara zilei de luni, 6 mai 2024, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la subsolului unui bloc de pe strada Ecaterina Varga.

„Detașamentul de pompieri Aiud intervine pentru localizarea și stingerea unui incendiu în Municipiul Aiud, strada Ecaterina Varga. Din informațiile preliminare ar fi vorba despre un incendiu la subsolul unui bloc cu degajare de fum. Forțe alocate: 2 x ASAS și 1 x EPA”, a transmis ISU Alba.

UPDATE 1: „La subsolul blocului au ars mai multe materiale textile. Incendiul la momentul de față este localizat, se lucrează la lichidarea incendiului. Din bloc s-au autoevacuat 10 persoane. 1 persoană cu atac de panica este asistată la față locului de către o ambulanță SAJ”, a mai transmis ISU Alba.

UPDATE 2: „Incendiul a fost lichidat, în jurul oreor 22.40”, a tramsis ISU Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud