aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Lista premianților de la concursul ”Lumina Math”

Lista premianților de la concursul ”Lumina Math”

Publicat în 03.01.2013 la ora 8:48

Aproape jumătate din cei 361 de elevi din județul Alba, care au participat la etapa națională a Concursului Lumina Math, organizat de Lumina Instituţii de Învăţământ în colaborare cu Universitatea Europei de Sud-Est Lumina şi Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, au câștigat premiile I – III și mențiuni.  

Elevii din clasele II – VIII care au trecut de etapa județeană s-au prezentat în 15 decembrie la Școala Generală ”Mihai Eminescu” pentru a susține proba din cea de-a doua etapă a concursului. În prima etapă s-au înscris în total 1.996 de elevi din Alba iar la nivelul întregii țări au fost peste 50.000 de concurenți. În funcție de punctajul obținut s-au calificat în etapa națională primii 15% din fiecare județ.

La etapa națională au participat elevi din 33 de unități de învățământ din Alba, cei mai mulți – 135, provenind de la Școala Generală ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia, 46 de la Colegiul Național ”Lucian Blaga” din Sebeș, 21 de la Școala Generală ”Vasile Goldiș” din Alba Iulia,  20 de la Școala Gimnazială ”Singidava” din Cugir etc.

Subiectele au constat în 30 de probleme de tip grilă pentru clasele II-IV, și 40 de probleme de tip grilă pentru clasele V-VIII, cu grade diferite de dificultate, fiecare problema având 5 variante de răspuns, și un singur răspuns corect. Rezultatele vor fi anunțate în data de 23 decembrie.

În funcție de punctajul obținut, fiecare elev din clasele a II-a, a III-a, a IV- a, a V-a, a VI- a, a VII- a și a VIII- a, aflat pe primele locuri, a fost recompensat astfel: Locul I – 100 de lei; Locul II – 75 de lei; Locul III – 50 de lei; de asemenea, elevii cu punctajul cel mai mare din clasele V-VIII au câștigat câte o excursie în Turcia-Istanbul iar următorii, după câștigătorii excursiei vor participa la Tabăra națională, în perioada Iulie/August 2013.

Astfel, au câștigat câte o excursie în Turcia: Alexandru Ghișa, clasa a V-a, Școala Avram Iancu Alba Iulia; Alin Florin Suciu, clasa a VI-a, Școala Vasile Goldiș Alba Iulia; Mădălina Moldovan, clasa a VII-a, Liceul de Muzică și Arte Plastice; Sergiu Megieșa, clasa a VIII-a, Colegiul Național Inochentie Micu Clain Blaj.

Câte un loc în Tabăra națională: Răzvan-Vasile Bumbu, clasa a V-a, Colegiul Național Lucian Blaga Sebeș; Andrei Scheau, clasa a VI-a, Școala Mihai Eminescu Alba Iulia; Andrei Țîr, clasa a VII-a, Școala Gimnazială Singidava Cugir; Alin Scarlat, clasa a VIII-a , Colegiul Național Lucian Blaga Sebeș.

Câte 100 de lei: Andreea Rus, clasa a II-a, Școala Mihai Eminescu Alba Iulia; Antonia Emilia Tunsoiu, clasa a II-a, Școala Mihai Eminescu Alba Iulia; Iulian Risa, clasa a III-a, Școala Vasile Goldiș Alba Iulia; Mădălina Lupu, clasa a IV-a, Școala Gimnazială Singidava Cugir; Alexandru Ghișa, clasa a V-a, Școala Avram Iancu Alba Iulia; Alin Florin Suciu, clasa a VI-a, Școala Vasile Goldiș Alba Iulia; Mădălina Moldovan, clasa a VII-a, Liceul de Muzică și Arte Plastice; Sergiu Megieșa, clasa a VIII-a, Colegiul Național Inochentie Micu Clain Blaj.

Câte 75 de lei: Andrei Senila, clasa a III-a, Școala Cu Clasele I-VIII Câmpeni; Carmen Filimon, clasa a IV-a, Școala Gimnazială Singidava Cugir; Răzvan-Vasile Bumbu, clasa a V-a, Colegiul Național Lucian Blaga Sebeș; Andrei Scheau, clasa a VI-a, Școala Mihai Eminescu Alba Iulia; Andrei Țîr, clasa a VII-a, Școala Gimnazială Singidava Cugir; Alin Scarlat, clasa a VIII-a , Colegiul Național Lucian Blaga Sebeș.

Câte 50 de lei: Paul Hondola, clasa a II-a, Școala cu clasele I-VIII Nr.3 Cugir; Vlad Florin Buzdugan, clasa a II-a, Școala Mihai Eminescu Alba Iulia; Alexandra Teodora Cojocariu, clasa a III-a, Școala Mihai Eminescu Alba Iulia; Rareș Cătalin Rus, clasa a IV-a, Școala Mihai Eminescu Alba Iulia; Alexandru Radu-Todor, clasa a V-a, Colegiul Național Lucian Blaga Sebeș; Nicolae Bodea, clasa a VI-a, Școala cu clasele I-VIII Câmpeni; Dan Pamfiloiu, clasa a VII-a, Colegiul Național Lucian Blaga Sebeș; Alexandru Dîncu, clasa a VIII-a, Școala Gimnazială Singidava Cugir.

Acest articol a fost citit de 860 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.