Rămâi conectat

Politică

Liviu Octavian Rusu, PSD: „Nu mă interesează candidatura Oanei Badea. Eu nu mă bat cu nimeni în Aiud, mă bat pentru Aiud”

Publicat

în

liviu-octavian-rusu-2014Președintele organizației PSD Aiud, Liviu Octavian Rusu, a afirmat astăzi, că posibila candidatură a Oanei Badea pentru funcția de primar nu îl interesează și că nu are încredere în sondajele realizate de PNL.

Liviu Octavian Rusu, care este și viceprimar al municipiului Aiud a spus că este singurul candidat al PSD-ului pentru funcția de primar, că nu face sondaje și nu se bate cu nimeni la Aiud, ci pentru Aiud.

Liviu Octavian Rusu a afirmat că agenda sa electorală va conține puncte care sunt realizabile, iar campania sa nu va fi îndreptată împotriva contracandidaților.

Liviu Rusu, care a mai fost primar în perioada 2000 – 2004, precizează că Aiudul, un oraș foarte vechi, are o situație mai aparte, cu o populație maghiară de 16% și o zonă bună pentru turism. Acesta a spus că e nevoie de dezvoltarea zonei industriale și dacă s-ar mai crea 400-500 de locuri de muncă ar fi foarte bine.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
13 Comentarii

13 Comments

  1. Ciobi

    19.01.2016 la 14:14

    Concret domnule Rusu cate locuri de munca ati creat in precedentul mandat?…cati investitori ati atras?…sau si mai simplu cate trotuare ati reparat?
    400-500 de locuri de munca dl.Rusu cand in Aiud sau pierdut vreo 15.000 de locuri de munca(vezi Metalurgica &alte intreprinderi care nu mai exista azi),ati inceput gresit campania electorala lasand deoparte faptul ca nu prea inspirati incredere daca este sa privim in trecutul dv ca si primar sau si mai grav ca si parinte….

  2. Aiudean

    19.01.2016 la 14:31

    Bai ciobi cred ca esti si tu un pui de pdlist vopsit in pnlist.Nu cred ca mai mintiti pe nimeni cu oana.acred ca voi v-ati incrput rau campania daca incepeti sa loviti in familie.RUSINE !!!

  3. Ciobi

    19.01.2016 la 15:03

    Ce sunt sau nu sunt ii treaba mea!…ce nu voi fii si nici nu am fost ii comunist!…psd=pcr continuatorul de drept, vezi Iliescu,Nastase…

  4. alt aiudean

    20.01.2016 la 8:44

    Eu nu accept sa fiu condus de o femeie , si Rusu are experientza,la primarie.

    • Esti un prost.

      20.01.2016 la 12:08

      Esti un prost.

  5. Cetățeanul

    20.01.2016 la 12:51

    Liviu este mâna in mâna cu alt șmecher adică Horatiu si ce au făcut ăștia 2 din orașul nostru nu vezi Numa in filmele cu prosti. Inafara de colorații de la ajutor social care nu fac nimic mu au ajutat pe nimeni deci asta este concluzia,cei doi care au distrus Aiudul (si IMA)

  6. alt aiudean

    20.01.2016 la 15:33

    In aiud ar trebui deschisa o casa de prostitutie, Rusu cu Josan i punem paznici si pe doamna Florea sefa, daca sar legaliza bineinteles ca ima sa dus alta sansa pt aiudeni nu mai avem.

  7. un cetazean

    21.01.2016 la 9:11

    Nici eu nu sant deacord ca o femeie sa detzina functzia de primar in Aiud , Liviu Rusu ar fi ok de restu nu mai conteaza.

  8. bornau

    21.01.2016 la 10:59

    se vorbeste ca esti o nulitate si pe buna dreptate , ai supt de pe aiudeni si mai vrei. mai lasa tovarase si ciocanitoarea de pagida, doar esti pasarar

  9. Cristi

    23.01.2016 la 9:48

    cei care nu vor sa fie condusi de o femeie cred ca au fost intzarcati din prima zi ori I-a parasite mama la nastere, altfel nu imi explic….
    de ce sa nu ne conduca o femeie?? 26 de ani ne-au condus numai barbate si uite unde am ajuns!

  10. bornau

    25.01.2016 la 11:29

    @cristina, mai exista si a treia situatie :cind i-a scapat mama lor din brate si au cazut in cap. Tu din care categorie faci parte? ca primele doua nu le agreezi. Nu este vorba de femei in general , stima si respect pentru sexul frumos, ci numai de profilul certaret si care umbla cu intrigi, vezi cazul Udrea cu biletelul roz.

  11. Cristi

    25.01.2016 la 23:16

    bine ca sunteti voi, „combatantii” oanei badea, educati, cu un profil delicat. ce noroc!

  12. Trandafir

    26.01.2016 la 5:51

    Stimate cristi zici ca barbate a condus primaria, cind de fapt au condus-o anumite femei tot timpul.
    Asa si doamna candidat dupa cum scrie in presa se considera liderul de facto la aiud , dar nu si-a asumat politic functia de conducere ,de ce ? pentru ca a preferat sa conduca prin dos . Crezi ca este corect acest lucru pentru un om politic?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

Dragoș Crișan, fostul președinte al USR Aiud, a trecut la PSD și va candida pentru Primărie

Publicat

în

Fostul președinte al USR Aiud, Dragoș Crișan, a anunțat că a trecut la PSD și va candida din partea acestei formațiuni politice pentru Primăria Aiud.

„În urmă cu 4 ani pășeam pentru prima dată în sediul unui partid politic. Un om fară experiență în relaționarea publică, în administrație și fară experiența în tot ce înseamnă lupta politică. Consider că am reușit împreună cu colegii să clădim în Aiud o echipă capabilă din punct de vedere administrativ.

4 ani cred că sunt o perioadă suficientă în care un om politic să-și evalueze cel mai bine locul și direcția în funcție de impactul pe care l-a avut activitatea sa în comunitate, răspunsul comunității, valorile în care crede și capacitatea de a atinge obiectivele cerute de comunitate. Parcurgerea primului mandat în cadrul partidului care mi-a acordat încrederea am considerat-o ca fiind o datorie de onoare.

Rămân recunoscator tuturor celor care au participat în acești ani la formarea mea și cred cu tarie că vom merge înainte împreună într-o echipă mult mai complexă și mai relevantă pentru comunitatea Aiudului. În sedința biroului local PSD din această săptămână, s-a hotărât susținerea mea pentru candidatura la postul de primar, lucru care mă onorează și totodată mă responsabilizează pe viitor.

Noua echipă, munca în echipă, respectul, răbdarea, înțelepciunea, reforma vor sta la baza construirii unui PROGRAM capabil cu adevarat să dezvolte Aiudul și să elimine sistemul actual creat de Oana Badea și PNL, întreținut de influență și care nu a făcut altceva în ultimi ani decât tranzacții de funcții, de putere și benefici, iar aiudenii s-au ales cu prea puține investiții pentru care au scos și vor scoate mai mulți bani din buzunar și pentru care vor fi datori multi ani de acum.

Mulțumesc!”, a transmis Dragoș Crișan.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Lucian ALBA, consilier local: „USR Aiud neglijează principiile partidului…”

Publicat

în

Constat cu profundă dezamăgire că în partidul din care fac parte, USR Aiud, nu mai există loc pentru vocea mea și nici pentru opiniile celor care pun comunitatea înainte de interesele personale.

De la începutul implicării mele în politică, am urmărit să reprezint cu integritate și transparență cetățenii orașului, punând mereu interesele lor pe primul plan în fața administrației locale. Aceasta a fost întotdeauna esența mandatului meu ca și consilier local.

Am aderat la acest partid cu convingerea că voi putea să îmi exprim principiile și valorile în folosul orașului și a locuitorilor săi. Astăzi, însă, aceste principii sunt îngrădite sau chiar ignorate.

USR Aiud ar fi trebuit să fie un exemplu de transparență, democrație internă și dedicare față de cetățeni. În schimb, observăm cum unele persoane par să își impună propriile interese în detrimentul binelui comun, abandonând ideea de colaborare și comunicare deschisă.

Este profund dezamăgitor să constat că partidul care ar trebui să fie un vehicul al schimbării pozitive și al ascultării cetățenilor se îndepărtează tot mai mult de aceste idealuri…

Este timpul să ne întoarcem la esența democrației și la angajamentul față de o administrație transparentă și responsabilă. Este timpul să ne întoarcem la cetățeni și să punem interesele lor pe primul loc, așa cum ne-am angajat să facem atunci când am intrat în politică.

Lucian ALBA,
Consilier Local USR Aiud


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Ciprian Bogdan, despre mizele comasării alegerilor locale cu europarlamentarele și jocurile politice din județul Alba

Publicat

în

Scenariul comasării alegerilor are implicații în jocul politic pentru împărțirea puterii politice în România.

Prin comasarea celor două tipuri de alegeri PSD și PNL mizează pe o prezență mai mare la vot, prin mobilizarea electoratului cu ajutorul primarilor. Acest lucru se considera ca ar avea drept efect maximizarea procentellor celor două partide . Pe de alta parte  un scor bun va face ca dl Ciolacu și dl Ciucă sa își reconfirme pozițiile de lideri în interiorul propriilor partide .

Un alt efect al comasarii este ca UDMR ar disparea din peisajul politic. La o prezenta mare de vot UDMR nu mai este capabil sa invinga pragul electoral si se va prabusi. De aceea liderii UDMR striga in disperare NU comasarii alegerilor.

Decizia de comasare a alegerilor locale cu europarlamentarele ar presupune organizarea alegerilor locale cu trei luni înainte de termen, urmând ca cei aleși pe funcții în administrația locală să aștepte trei luni până la preluarea mandatului. Procedural alegerile locale trebuie organizate pe 29 septembrie 2024, iar noii aleși locali trebuie validați în funcție în termen de 20 de zile de la data alegerii în funcție.

Schimbarea Codului Administrativ pe repede inainte ar face ca acest termen sa fie prelungit de la 20 zile pana la 100 zile. Nu este imposibil insa este foarte greu de realizat. Decizia politică trebuie luată la începutul lunii februarie 2024, asadar mai asteptam cateva zile pana cand vom avea o decizie in acest sens.

Daca nu se vor comasa alegerile locale cu cele europarlamentare, PNL risca sa ajunga pe locul 3 sau chiar pe locul 4 la urmatoarele alegeri. Deci miza pentru comasarea alegerilor din Iunie este despre mentinerea PNL in jocul politic.

Premierul Marcel Ciolacu spera ca PSD sa obtina un scor de peste  30%  la europarlamentare, iar PNL spera sa aiba un scor cu 2 in fata, ceea ce ar insemna ca teoretic ambele partide vor avea asigurata linistea pe care si-o doresc. Numai ca in politica 1+1 nu este egal intotdeauna cu 2. Aici vorbim de multe variabile.

De pilda, AUR s-a consolidat foarte mult, adunand in jurul sau vreo 4-5 partide mai mici dar avand oameni valorosi si care au un discurs moderat. Unul dintre acestia fiind domnul Doctor in Drept si Doctor in Diplomatie Petru Costea, presedintele partidului Alianta pentru Renasterea Nationala. Un avocat exceptional care la ultimele alegeri europarlamentare in anul 2019 a candidat independent si a obtinut 122,000 voturi. Pe atunci George Simion a candidat si el independent insa a obtinut doar 104,000 voturi.  Demonizarea AUR-ului nu face altceva  decat sa creasca cota de piata a acestui partid. Stim ca omul este intotdeauna atras de  „fructul interzis”.  Daca AUR va continua trendul ascendent vom avea o surpriza de proportii la urmatoarele alegeri.

Pe de alta parte, Alianta Dreapta Unita s-a unit in jurul valorilor de dreapta, avand trei  lideri nationali care au capacitatea si experienta de a aduna voturi.  Foarte multe voturi de la PNL vor merge spre aceasta alianta, mai ales ca fostul premier Victor Orban este perceput de electorat ca fiind eminamente liberal, om de drepata si reprezinta valorile de dreapta.    Domnul Drula se dezvolta tot mai mult ca si un lider politic de anvergura, iar USR este in procesul de transformare de la o miscare politica spre un partid politic bine organizat si structurat. PMP va pune accentul in aceasta alinata pe conservatorism si traditionalism avand un electorat stabil situat intre 4-5 %.

Partidul SOS este pe un trend ascendent, insa fara structuri in teritoriu va fi foarte greu sa treaca pragul electoral. In cazul in care SOS va face „unire” cu AUR atunci PNL SI PSD cat si celalalte partide nu ar mai trebui sa doarma linistiti.

In aceasta ecuatie trebuie vazut si miscarea pe care o va face Mircea Geoana si Dacian Ciolos in contextul urmatoarelor alegeri. Sunt oameni care pot schimba cifrele sondajelor.

In judetul Alba, numirea domnului Victor Negrescu la conducerea PSD va aduce modificari substantiale in privinta cifrelor electorale cu care PD-PNL s-a obisnuit in ultimii 20 ani. Trebuie amintit si faptul ca Senatorul Calin Maties a trecut in barca AUR si cu siguranta va aduce si el un scor bun partidului.  USR trebuie sa se replieze rapid dupa primirea „dusul rece” ca urmare a plecarii domnului primar Plesa spre PNL, si sa formeze un aliniament impreuna cu ceilalti colegi din ADU.

Partidul ALDE este in procesul de fuziune cu PNL insa vom vedea daca aceasta fuziune se va realiza si „de facto” nu numai „de iure”.  Majoritatea membrilor ALDE ALBA nu privesc cu ochi buni acesta fuziune si astepta sa vada pana la finalul lunii Februarie daca exista interes si convergenta din partea ambelor partide.  La ultimele alegeri europarlamentare ALDE a obtinut un scor de 4,80 % in judetul Alba iar la alegerile locale peste 5% deci este un partid aflat intre 4-5 %, avand 38 alesi locali, oameni cu experienta politica si bine vazuti in comunitatile lor. ALDE a dovedit ca are capacitatea de a aduna voturi si sa aduca plusvaloare pe scena politica din judetul Alba dar pe scena politica nationala.

Jocul politic pentru urmatoarele alegeri nu s-a incheiat, inca mai este loc de surprize  insa eu consider ca aceasta concurenta este benefica atat pentru progresul democratiei cat si pentru dezvoltarea valorilor democratice , amintesc aici competitia dreapta, egalitatea sanselor, transparenta, toleranta, autoritatea obtinuta prin vot.

Ciprian Bogdan,
Presedinte ALDE ALBA


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud