aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Luz-Maria Milagros Șuteu, elevă a Liceului Tehnologic Aiud, campioană națională la limba spaniolă

Luz-Maria Milagros Șuteu, elevă a Liceului Tehnologic Aiud, campioană națională la limba spaniolă

Publicat în 04.05.2019 la ora 18:21

Lotul județului Alba s-a întors cu o tolbă de premii și mențiuni de la Olimpiada Naţională de Limbi Romanice desfășurată în la Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” Orăștie, unde a cucerit nu mai puțin de 9 distincții și a urcat pe podium atât la limba spaniolă, cât și la italiană.

Cea mai mare performanță a obținut-o Luz-Maria Milagros Șuteu, elevă în clasa a IX-a la Liceul Tehnologic Aiud, care s-a dovedit cea mai bună din țară la limba spaniolă, devenind campioană olimpică națională. De altfel, Luz este obișnuită cu înalta perfomanță, fiind multiplu laureată a olimpiadelor școlare la această disciplină, la toate nivelurile.

Totodată, Timotei Șandru, de la Liceul Teoretic „David Prodan” Cugir, a obținut premiul III în competiția elevilor de clasa a XI-a și un premiu special pentru elocvența discursului, tot premiul III fiind cucerit și de Fabia Cotoară, elevă în clasa a X-a la Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Simion Ștefan” Alba Iulia. Iar Alecsandra Man-Lup (IX), elevă la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia a fost recompensată cu o mențiune.

La limba italiană, județul Alba se mândrește cu 3 vicecampioane olimpice naționale, două dintre acestea fiind surori.  Este vorba despre Denissa Băluțiu (VIII) – Școala Gimnazială nr. 3 Cugir și Alessia Băluțiu (XII) – Liceul Teoretic „David Prodan” Cugir, respectiv Gabriela Șerban (XI) – Liceul Tehnologic Sebeș. Totodată, Matteo Claudio Negruț (IX), de la Liceul de Arte „Regina Maria” Alba Iulia a obținut premiul III, iar Octavian Baciu (XII), de la Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Simion Ștefan”, a primit o mențiune. Felicitări!

Facebook 

Acest articol a fost citit de 475 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.