aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Actualitate » Mai mulți tineri deținuți din Penitenciarul Aiud au participat la activități sportive și gospodărești

Mai mulți tineri deținuți din Penitenciarul Aiud au participat la activități sportive și gospodărești

Publicat în 13.10.2017 la ora 13:51

Puţini dintre tinerii aflaţi în conflict cu legea au beneficiat de experienţe educaţionale sau de modele de viaţă pozitive, motiv pentru care lucrătorii din sistemul penitenciar conştientizează necesitatea implicării sistematice a acestora, pe perioada deţinerii, în activităţi cu specific educativ.

Astfel, joi, 12 octombrie, 16 tineri cu vârste între 18 şi 21 de ani aflaţi în executarea unei pedepse privative de libertate în Penitenciarul Aiud au participat la activităţi sportive şi gospodăreşti organizate la Baza sportivă a aşezământului de deţinere în colaborare cu voluntari de vârste asemănătoare ai Fundaţiei Umanitare „Rescue” din Cluj Napoca.

Tinerii au socializat, au jucat fotbal şi au contribuit la prepararea şi servirea mesei de prânz.

 De altfel, Penitenciarul Aiud a încheiat recent un protocol de colaborare cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba prin care sunt stabilite acţiunile de întreprins în situaţia liberării unui minor care nu poate fi încredinţat părintelui sau reprezentantului legal din diferite motive (dezinteres, lipsa resurselor materiale etc.).

Pentru a se evita cazurile de minori liberaţi fără a fi daţi în grija unui adult,  penitenciarul asigură transportul acestuia la Centrul de primire în regim de urgenţă „Pinocchio” din Alba Iulia, aflat în subordinea D.G.A.S.P.C. Alba, unde primeşte serviciile necesare până la identificarea unei soluţii pe termen mediu sau lung.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 219 ori

Mai mulți tineri deținuți din Penitenciarul Aiud au participat la activități sportive și gospodărești
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.