aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Actualitate » Mâine, 11 iunie 2017, Comunităţile din zona Aiud – Ocna Mureş se întrec, la Unirea, în ultima etapă a Festivalului „Cultură pentru Cultură”

Mâine, 11 iunie 2017, Comunităţile din zona Aiud – Ocna Mureş se întrec, la Unirea, în ultima etapă a Festivalului „Cultură pentru Cultură”

Publicat în 10.06.2017 la ora 22:18

Festivalul – concurs de tradiţii şi obiceiuri „Cultură pentru Cultură”, proiect cultural unic în Europa, va continua, duminică, la Unirea cu ultima etapă de concurs în cadrul căreia comunităţile locale din zona Aiud – Ocna Mureş vor încerca să arate ce au mai frumos în materie de tradiţii, obiceiuri, meşteşuguri populare, folclor şi gastronomie.

Evenimentul va începe la ora 13,00 şi va cuprinde concursul propriu-zis de folclor, gastronomie şi tradiţii dar şi un extraordinar spectacol al Ansamblului Folcloric „Augustin Bena” al judeţului Alba cu interpreţii Roxana Reche, Cătălin Haşa, Nicolae Plută, Maria Filimon, Floricica Moga, Dorina Nariţa, Nicolae Tuhuţ. Conducerea muzicală este asigurată de Alexandru Pal, iar coregrafia este realizată de Alexandra Oargă şi Flaviu Mârza. Etapa de la Unirea este ultima din concursul Festivalului de tradiţii şi obiceiuri „Cultură pentru Cultură”, urmând ca marea finală să aibă loc în 9 iulie la Alba Iulia şi la aceasta să participe câştigătorii din cadrul fiecărei etape.

Etapa precedentă a festivalului a avut loc la Ciugud unde au participat comunele Sâncel, Roşia de Secaş, Şona, Berghin şi Mihalţ.

PREMIILE acordate la etapa zonală de la Ciugud:

  • Premiul pentru conservarea, promovarea şi valorificarea Patrimoniului Cultural material și imaterial din judeţul Alba a fost obţinut de comunele Mihalţ, Roşia de Secaş şi Şona.

Au obţinut clasarea pe locul I şi calificarea la etapa finală a Festivalului-concurs „Cultură pentru Cultură”:

  • La secțiunea Obicei tradițional – comunele Berghin și Roșia de Secaș.
  • La subsecțiunea solist vocal – comunele Sâncel și Șona.
  • La subsecțiunea grup vocal – comunele Sâncel și Șona.
  • La subsecțiunea solist instrumentist – comunele Sâncel, Mihalț și Șona.
  • La subsecțiunea dans tradițional – comunele Mihalț, Berghin și Șona.
  • La sebsecțiunea minorități naționale – comuna Șona și Roșia de Secaș.
  • La secțiunea meșteșuguri tradiționale – comunele Șona și Mihalț.
  • La secțiunea gastronomie – comunele Șona și Mihalț.

De asemenea au fost acordate diplome de excelență autorităților locale care sprijină prin activitatea lor conservarea, promovarea și valorificarea Patrimoniului Cultural material și imaterial din Județul Alba (din Ciugud, Sâncel, Șona, Berghin, Mihalț și Roșia de Secaș).

Acest articol a fost citit de 39 ori

Mâine, 11 iunie 2017, Comunităţile din zona Aiud – Ocna Mureş se întrec, la Unirea, în ultima etapă a Festivalului „Cultură pentru Cultură”
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.