Rămâi conectat

Actualitate

Mâine are loc concursul pentru postul de manager al Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud

Publicat

în

Cei doi candidați înscriși la concursul pentru postul de manager al Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud sunt Maria Marinela Cristea și Cristian Rugeanu. Aceștia vor susține concursul mâine, 16 mai 2017, de la ora 10.00.

Concursul se organizează în sala de ședințe a Directiei Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Alba, situată pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia.

La acest concurs și-a depus dosarul și Roxana Nistea, însă a fost respinsă deoarece nu a îndeplinit toate condițiile de participare, respectiv cursul ei de perfecționare în management nu este agreat de Ministerul Sănătății.

Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud a fost ”zguduit” în septembrie 2016 de un scandal uriaș, fiind chiar închisă o secție, după ce șoareci și urechelnițe au fost filmați în saloane.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
Un comentariu

Un comentariu

  1. Dr. Roxana Nistea

    17.05.2017 la 12:49

    Cursul postuniversitar: „managementul anteprenoriatului durabil”absolvit la Institutul Politehnic Cj, in 2013, nu are acordul specific al Ministerului Sanatati, pentru ca Institutul politehnic nu are obiceiul sa ceara vreun acord de la Ministerul Sanatatii.
    Cerintele de admitere specificau :”management SAU managenet sanitar”.
    Organizarea concursului s-a facut dupa legea 97/2016 si motivarea excluderii dosarului dr.Nistea a fost facuta in baza OM 1113/2010.
    Am considerat participarea la concurs o datorie civica , un act de responsabilitate pentru locuitorii Aiudului .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Bărbat de 45 de ani cercetat de polițiștii din Aiud, după ce a fost depistat conducând băut, pe strada Transilvaniei

Publicat

în

Marți, 26 martie 2024, în jurul orei 17.00, polițiștii rutieri din Aiud au depistat un bărbat de 45 de ani, din municipiul Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Transilvaniei din municipiul Aiud, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,51 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Bărbat din Aiud trimis în judecată, după ce a primit peste 12.000 de euro pentru a achita contracte de asigurări și nu a mai virat banii

Publicat

în

Un bărbat din Aiud este judecat pentru săvârșirea infracțiunii de abuz de încredere după ce a încasat sume mari de bani de la trei persoane în contul unor asigurări și nu a mai virat banii societății cu care erau încheiate contractele de asigurare. Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, Andrei C. a săvârșit 47 de acte materiale de abuz de încredere.

„În actul de sesizare s-a reţinut, în esenţă, că în perioada ianuarie 2017 – iunie 2021, în baza aceleiași rezoluții infracționale, inculpatul și-a însușit pe nedrept suma totală de 12.150 de euro, sumă care i-a fost expediată eșalonat, în tranșe lunare, de către persoana vătămată (…), în baza unui mandat verbal dat de către persoanele vătămate (…), în scopul achitării ratelor lunare ale celor patru contracte de asigurare încheiate”, se precizează în rechizitoriu.

În 6 martie 2024, cauza a trecut de camera preliminară la Judecătoria Aiud, stadiu în care se verifică legalitatea administrării probelor.

„Judecătorul de cameră preliminară constată că actul de sesizare a instanţei este legal şi complet întocmit, fiind descrisă fapta concretă pe care procurorul înţelege să o reţină în sarcina inculpatului şi analizate probele administrate în cursul urmăririi penale care au fundamentat această opinie a procurorului”, se precizează în încheierea instanței de judecată. Inculpatul poate contesta decizia la Tribunalul Alba.

Potrivit Codului Penal, „însuşirea, dispunerea sau folosirea, pe nedrept, a unui bun mobil al altuia, de către cel căruia i-a fost încredinţat în baza unui titlu şi cu un anumit scop, ori refuzul de a-l restitui” se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. Dacă părțile se împacă, respective păgubiții îți vor primii banii achitați, autorul faptelor poate scăpa de răspunderea penală.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

În acestă primavară, urzici, fier și speranțe, în Piața Agroalimentară „Dr. Constantin Hagea” din Aiud

Publicat

în

Chiar dacă încă nu s-a instalat bine primăvara, prin piețele agricole încep să apară tot mai mulți comercianţi de ocazie care-și scot la vânzare… sărăcia.

Nu este de vorba despre cei care-și vând lucruri din casă pentru a-și plăti enormele facturi de gaz, apă sau energie electrică, ci de „urzicari”, acei sărmani care-și câştigă un ban cinstit și existența vânzându-le orăşenilor plantele pline de vitamine și fier, numai bune pentru refortifierea organismului.

În Piața „Dr. Constantin Hagea” din Aiud, un bătrânel simpatic de aproape 70 de ani avea aşezate câteva grămezi de urzici pe un ziar, pe o tarabă. „Nu-i ușor. Încă urzicile sunt destul de mici și se culeg cu greu, una câte una. Lumea le vede și nu vrea să înțeleagă și tot cere să le vând mai ieftin. Am venit la piață ca să fac nişte bani pentru analize. Mă costă 250 de lei, iar ăștia de la spital zic că nu mai au bani, iar pensia mea mi-au luat-o cei de la gaz și curent”, povestește bătrânul, în timp ce-și expunea palmele muncite și încheieturile cu siguranță pline și roase de reumatism și artrită. Are doi copii „pe care nu-i mai are”: „Au plecat care încotro, prin străinătate, la lucru, să câștige, că aici în Aiud nu mai este nimic de lucru. Nici ei n-au bani prea mulți. Îmi mai trimit ei din când în când niște bani, dar… nu ajung, viața-i scumpă. Cine să-mi dea banii ăștia pentru analize? Iacă, vin la piață și vând urzici. Am lucrat la IMA Aiud, acolo m-am îmbolnăvit. Fac tratament de peste 20 de ani”. Lumea vine pe la taraba lui Vasile, privește, întreabă și… pleacă. Chiar și așa, a reuşit până la ora 11.30 să vândă de vreo 60 de lei. „Cam scumpe, aud un glas de femeie din spate. Aş cumpăra urzici pentru că și eu, și soțul avem probleme cu sănătatea și doctorul ne-a recomandat mult fier și mă gândesc ca măcar acum și în postul Paștelui să facem selecție la ce mâncam. Ne curăţă sângele”.

Susana, o bătrânică trecută mult de 70 de ani, a venit la piață împreună cu vecina ei, Marisca, dintr-un sat din apropierea municipiului Aiud, pentru a face bani să-și completeze veniturile. E prima zi și, deși nu prea este lume în piață, ea este încrezătoare și, culmea, mulţumită. A vândut leurdă de 40 de lei, urzici de 35 de lei, frunze de pătrunjel de 8 lei și două borcănele de miere și ne-a spus că va mai veni atât cât poate și „cât ține postul mare, că marfa are căutare”. „Leurda-i ca medicamentul. Noi mâncăm mereu din asta, o facem salată, cu ceapă și cu ulei. Ori o băgăm în mâncare sau salate pe post de usturoi, că are un gust uşor de usturoi și nu-ți miroase gura după ea”, îmi explică Susana.

Printre comercianții de ocazie, zăresc o mai veche cunoștință, un bărbat care păzea puținele frunze ce i-au mai rămas din buruiana miraculoasă. Ioan, de 64 de ani. Și-a plasat lângă urzici o ciupercă, strategic, ca să priceapă lumea că urzicile lui au fost culese din pădure, și nu de pe marginea drumului, ca la alții. Este din Aiud, iar gospodăria sa este amplasată foarte aproape de pădure. „Mâine nu mai vin. Am fost la pădure, dar aproape degeaba. Poate peste vreo câteva zile, că acum plouă și sigur se fac”, se plânge bătrânul. A venit să vină în piață să vândă puținul ce l-a strâns de prin grădină și cămări. I-au venit facturile la curent și la gaz. Are de dat 520 de lei, deși, spune el, nu a consumat atât. „Cu ce să consum atât, dacă eu nu am decât un bec, un televizor și un frigider? La gaz mi-a venit 800 de lei. Am doar două focuri, ceva nu e la locul lui”, mai spune nea Ioan.

Discret, ni s-a alăturat la discuție domnul Nicolae, un aiudean de 59 de ani, pensionat de boală. Are probleme cardiace și un diabet care-l chinuie de ani buni. E nevoit să consume „verdeață”, carne aproape deloc. Chiar și așa, e optimist, animat mai mult de gândul că mai are alături de el unul dintre copii, student la „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, celălalt și soţia lui fiind plecați în Spania, la muncă, așa că este nevoit să aibă singur de grijă de casă.

La fel de „optimiști” par și ceilalţi oameni din piață, cumpărători, vânzători deopotrivă, care, acum, la început de primăvară, mai bifează încă o zi în calendarul vieţii.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud