Rămâi conectat

Învățământ-Cultură

Manifestare complexă, la Aiud, dedicată marelui sculptor Constantin Brâncuși

Publicat

în

anul-brancusi-aiud-feb-2016Centrul Cultural ”Liviu Rebreanu” din Aiud a găzduit, ieri, cu începere de la ora 17.00, evenimentul intitulat ”2016, anul Constantin Brâncuși”, o manifestare complexă dedicată marelui sculptor român, la împlinirea a 140 de ani de la naștere. În cadrul evenimentului, au avut loc mai multe expoziții și o prezentare de carte.

”Un reportaj fotografic semnat Robert Lixandru a purtat privitorul prin muzeele americane, în încercarea de a descifra soluțiile curatoriale moderne prin care sculpturile lui Brâncuși sunt prezentate vizitatorului actual. Un mare artist, pentru care spațiile expoziționale din marile muzee ale lumii au fost regândite”, au transmis organizatorii.

”Fotografiile lui Robert Lixandru au o valoare culturală și artistică deosebită și prin faptul că, alături de lucrarea prezenată, apare un personaj aparte, constituit din publicul privitor, și care dă o dimensiune nouă lucrării. Fotograful sruprinde trăiri, gesturi, combinații cromatice, oferind noi posibilități interpretative, noi dimensiuni vizuale”, a precizat în prezentarea sa artistul plastic Andrei Bako, coordonatorul compartimentului de cultură al Centrului Cultural ”Liviu Rebreanu” Aiud.

Pe lângă expoziția „Călător prin muzeele americane: Brâncuşi, Picasso, Rodin, Giacometti…”, programul manifestării a mai cuprins:

Constantin Brâncuşi în colecţia Bibliotecii Municipale “Liviu Rebreanu” Aiud
– expoziţie de carte şi prezentare de dr. Alin Florea
Brâncuşi în revista „Secolul 20”, a prezentat prof. Despina Stanciu
Expoziţie de ilustrate cu tema Brâncuşi
– din colecţia personală a doamnei Dana Grigoriţă
Prezentare de carte: Alexandru Buican – BRÂNCUŞI. O BIOGRAFIE.
– Editura Artemis, Bucureşti – prezintă Ioan Hădărig.

Întregul eveniment a fost organizat de Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud, Fundaţia „Inter Art” Aiud, Biblioteca Municipală „Liviu Rebreanu” Aiud, Primăria Municipiului Aiud, Consiliul Local Aiud.

FOTO: Zoltan Balog, Robert și Mihaela Lixandru

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Învățământ-Cultură

Rezultate excelente obținute de elevii Liceului Tehnologic Aiud, în cadrul Proiectului educațional „Împreună pentru Pământ”

Publicat

în

În zilele de 18 și 19 aprilie 2024, la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc Proiectul Educațional „Împreună pentru Pământ”, organizat de Facultatea de Informatică și Inginerie, Departamentul de Cadastru, Inginerie Civică și Ingineria Mediului.

Elevii Liceului Tehnologic Aiud coordonați de prof. OTEL EMILIA CAMELIA  au obținut următoarele rezultate:

– Bradea Cristian locul I
– Chiorean Alexandru mențiune
– Hetea Vasile mențiune


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Locul II la faza județeană a Maratonului pentru Educație Antreprenorială, pentru elevii Liceului Tehnologic Aiud

Publicat

în

Luni, 15 aprilie 2024, a avut loc la Alba Iulia, faza județeană a MARATONULUI PENTRU EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ.

„La acest proiect au participat elevii Căpâlna Dorian,Fufezan Georgiana,Lazăr Mihai,Popa Luca și Popa Tabita din Liceul Tehnologic Aiud ,cu firma IRIS – PHOTO, coordonați de doamnele profesoare Bașa Emeșe și Oțel Emilia Camelia. Echipajul a obținut locul II, la etapa județeană.

Mulțumim mentorilor noștri pentru marea provocare la care am fost antrenați, doamna antreprenor Duna Adriana și Ing. Oltean Ciprian”, au transmis reprezentanții Liceului Tehnologic Aiud.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Călin Karina Maria, elevă a Școlii Gimnaziale „Axente Sever” Aiud, mențiune la faza județeană a Olimpiadei de Religie

Publicat

în

Eleva, Călin Karina Maria, de la Școala Gimnaziala „Axente Sever” Aiud, a avut o comportare foarte bună, la faza județeană a Olimpiadei de Religie, fiind recompensată cu mențiune.

„La Olimpiada de Religie, faza județeană, eleva Călin Karina Maria din clasa a VI-a C, coordonată de doamna profesor Lupu Anda Raluca, a obținut mențiune. Felicitări pentru rezultat!”, au transmis reprezentanții Școlii Gimnaziala „Axente Sever” Aiud.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud