Rămâi conectat

Învățământ-Cultură

Marea Unire de la 1918 sărbătorită la Școala Gimnazială „Axente Sever” din Aiud

Publicat

în

mare-unire-sarbatorita-la-scoala-axente-sever-aiud-2015Cei 97 de ani trecuți de la înfăptuirea Marii Uniri de la 1918 au fost sărbătoriți la Școala Gimnazială „Axente Sever” din Aiud, printr-o serie de activități tematice desfășurate pe parcursul acestei săptămâni ce au culminat cu o serbare organizată în curtea școlii vineri, 27 noiembrie.

Sub conducerea d-nei profesoare de istorie, Corina Oniga, la centrul de documentare și informare al școlii, clasele a VII-a și a VIII-a au vizionat filme și au purtat discuții despre evenimentele anului 1918 care au dus la Unirea de la 1 Decembrie. Elevii și-au exprimat opinia despre rolul lor în societatea contemporană și au răspuns în scris la întrebarea „Ce înseamnă România pentru tine?”. Demne de remarcat au fost următoarele răspunsuri:

„România va rămâne mereu în inima mea ca cel mai important loc de pe Pământ .” (Man Alexia clasa a VII-a B)

„România, cea mai frumoasa țară, adăpostește multe suflete care, oriunde ar fi, numesc România „acasă”. „ (Tuluș Alexandra clasa a VIII-a B)

„La multi ani , Romania! Ai împlinit, azi, 97 de ani, ești o țară foarte bătrână și sper să trăiești sute și mii de ani. Îți doresc să nu treci prin războaie și dificultăți, să fii în pace, liniște și bucurie! La mulți ani, România! La mulți ani, tuturor românilor!” (Anyos Eduard clasa a VIII-a B)

În aceeași săptămână, sub coordonarea profesorilor Floarea și Gianny Bâlc, s-a desfășurat acțiunea „Scrisoare către țara mea”, în cadrul căreia elevi din toate clasele au scris scrisori adresate României și le-au introdus într-o urnă ce va fi pusă la dispoziția unui juriu spre evaluare și premiere. Cei mai mici școlari s-au exprimat prin culoare, realizând desene cu care s-au organizat expoziții în holul școlii și la Biblioteca Municipală „Liviu Rebreanu” – parteneră în acest proiect.

La serbarea de vineri, au fost prezenți toți elevii și cadrele didactice, curtea școlii transformându-se într-o mare scenă pentru recitatori sau pentru coriști. Îmbrăcați în costume populare și fluturând stegulețe, copiii au recitat poezii și au cântat cântece patriotice, totul într-o atmosferă festivă, plină de căldură sufletească, în ciuda frigului de afară.

La reușita acestor activități au contribuit bibliotecara Kinga Hotvath, toate cadrele didactice și conducerea școlii.

[youtube_sc url=”https://youtu.be/FHrOQoII-Jk”]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Învățământ-Cultură

Locul II la faza județeană a Maratonului pentru Educație Antreprenorială, pentru elevii Liceului Tehnologic Aiud

Publicat

în

Luni, 15 aprilie 2024, a avut loc la Alba Iulia, faza județeană a MARATONULUI PENTRU EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ.

„La acest proiect au participat elevii Căpâlna Dorian,Fufezan Georgiana,Lazăr Mihai,Popa Luca și Popa Tabita din Liceul Tehnologic Aiud ,cu firma IRIS – PHOTO, coordonați de doamnele profesoare Bașa Emeșe și Oțel Emilia Camelia. Echipajul a obținut locul II, la etapa județeană.

Mulțumim mentorilor noștri pentru marea provocare la care am fost antrenați, doamna antreprenor Duna Adriana și Ing. Oltean Ciprian”, au transmis reprezentanții Liceului Tehnologic Aiud.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Călin Karina Maria, elevă a Școlii Gimnaziale „Axente Sever” Aiud, mențiune la faza județeană a Olimpiadei de Religie

Publicat

în

Eleva, Călin Karina Maria, de la Școala Gimnaziala „Axente Sever” Aiud, a avut o comportare foarte bună, la faza județeană a Olimpiadei de Religie, fiind recompensată cu mențiune.

„La Olimpiada de Religie, faza județeană, eleva Călin Karina Maria din clasa a VI-a C, coordonată de doamna profesor Lupu Anda Raluca, a obținut mențiune. Felicitări pentru rezultat!”, au transmis reprezentanții Școlii Gimnaziala „Axente Sever” Aiud.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Școala Gimnazială „Axente Sever“ Aiud, implicată în Proiectul internațional E-twinning „Friendly Steps for Nature”

Publicat

în

În perioada decembrie 2023 – mai 2024, Școala Gimnazială „Axente Sever“ din Aiud, sub coordonarea d-nei. profesor pentru învățământul primar, Ana-Sorana Scutelnicu, este implicată în Proiectul internațional E-twinning “Friendly Steps for Nature”, în cadrul căruia sunt reunite 26 de cadre didactice din 8 țări – Turcia, România, Croația, Macedonia, Azerbaidjan, Grecia, Iordania și Estonia.

E nevoie să facem „pașii potriviți“ pentru a trăi într-o lume stabilă și trainică. Căutăm prin acest proiect să atragem atenția asupra schimbărilor climatice, care la nivel global reprezintă una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă lumea secolului 21, precum și alte probleme de mediu. Conservarea naturii pentru generațiile viitoare este una dintre problemele pentru care întreaga umanitate ar trebui să se simtă responsabilă.

Proiectul nostru are scopul de a forma în rândul copiilor obiceiuri sănătoase în relația cu mediul și de a îi încuraja pe aceștia să folosească eficient resursele naturale. Activitățile proiectului implică învățarea modalităților inedite de a proteja natura, raționalizare resurselor, economisirea energiei, reducerea cantității de deșeuri și reutilizarea materialelor reciclabile pentru a reduce poluarea mediului. Astfel, ne propunem să sensibilizăm elevii cu privire la cei trei R: Redu, Reutilizează, Reciclează.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud