aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Știri din zonă » Maşinile de mare tonaj folosite la construcţia lotului 2 al Autostrăzii Sebeş – Turda nu mai au acces pe drumul judeţean Ciumbrud – Rădeşti!

Maşinile de mare tonaj folosite la construcţia lotului 2 al Autostrăzii Sebeş – Turda nu mai au acces pe drumul judeţean Ciumbrud – Rădeşti!

Publicat în 25.01.2018 la ora 17:47

Consiliul Judeţean Alba a refuzat să reînnoiască avizul de folosire a drumului judeţean 142 L Ciumbrud – Rădeşti pentru maşinile de mare tonaj care prestează servicii pentru lotul 2 al Autostrăzii Sebeş – Turda din cauza plângerilor repetate ale localnicilor privind în special zgomotul.

Deşi este obligat să folosească drumuri tehnologice, constructorul preferă bineînţeles asfaltul de pe DJ 142 L, creând disconfort locuitorilor din Ciumbrud şi Rădeşti pe de o parte, şi distrugerea drumului pe de altă parte.

”În urma unei întâlniri pe care am avut-o noi, cei de la CJ Alba, împreună cu Primăria Aiud şi constructorul, am decis să nu mai reînnoim avizul de circulaţie pe DJ 142 L întrucât am primit nemeroase sesizări de la oameni. Pe lângă zgomotul pe care îl făceau, ei au reclamat că maşinile sunt de cele mai multe ori supraîncărcate, circulă cu viteză mare şi produc fisuri caselor. Totodată, pe acest drum există şi un pod peste râul Mureş care din punct de vedere tehnic nu este proiectat pentru maşini cu tonaj mare. Luarea acestei măsuri nu împiedică în niciun fel accesul maşinilor la şantierul autostrăzii, ci le obligă să folosească drumurile tehnologice”, a explicat Ioan Bodea, director tehnic în cadrul CJ Alba. Pe lotul 2 constructor este asocierea greco-română Aktor – Euroconstruct 89.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a publicat stadiul lucrărilor pe cele 4 loturi ale Autostrăzii Sebeş-Turda, în luna ianuarie. Potrivit raportărilor, pe loturile 1 şi 2 construcţia mai mult stagnează decât înaintează, progresul fizic fiind sub 50%, în schimb lotul 4 este aproape finalizat (97%), se aşteaptă obţinerea autorizaţiei pentru reţeaua de aducţiune a apei. S-a efectuat o inspecţie tehnică de către beneficiar în 10 ianuarie, iar recepţia este programată pentru luna februarie 2018. La lotul 3 recepţia la finalizarea lucrărilor s-a suspendat pentru 30 de zile, timp pentru remedierea deficienţelor semnalate în procesul verbal de suspendare din 9 ianuarie 2018.

Pe lotul 1, pe porţiunea Sebeş – Pârâul Iovului, progresul fizic este de 40% pentru secţiunea A şi B. Aici sunt întâmpinate dificultăţi privind culoarul de expropriere şi anume proprietari care deşi au fost expropriaţi, nu au abandonat încă proprietăţile. Totodată, se aşteaptă ca autorizaţia de construcţie pentru Secţiunea C (inclusiv Nodul Rutier Sebeș) să fie obţinută până la sfârşitul acestei luni.

Pe lotul 2 al A10, ce se întinde de la Pârâul Iovului la Aiud, progresul fizic este de doar 44,45% (lucrări executate). Sunt probleme privind exproprierile suplimentare. De asemenea întârzie avizul TransElectrica privind relocarea liniei de 110KV în dreptul podului de cale ferată. Descărcarea arheologică nu este completă în zona kilometrului 40.

I. P.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 619 ori

Maşinile de mare tonaj folosite la construcţia lotului 2 al Autostrăzii Sebeş – Turda nu mai au acces pe drumul judeţean Ciumbrud – Rădeşti!
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.