aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Economie » Metalurgica Transilvană Aiud SA a intrat oficial în faliment

Metalurgica Transilvană Aiud SA a intrat oficial în faliment

Publicat în 14.03.2013 la ora 20:16

Miercuri, 13 martie 2013, Tribunalul Alba a pronunţat falimentul societăţii Metalurgica Transilvană Aiud SA.

Compania, înființată în anul 2008 de Călin Mitică, un controversat om de afaceri din Cluj-Napoca, anunța în februarie AJOFM Alba că 155 de angajați vor fi disponibilizați prin concediere colectivă, urmând ca după pronunțarea falimentului să vină și rândul celor aproximativ 170 de angajaţi rămași.

După o perioadă, în care firma a trecut prin mai multe faze – lichidare judiciara, administrare speciala sau insolventa, s-a constatat că la Metalurgica Aiud nu mai exista bunuri care sa poata fi valorificate pentru a se recupera din datoriile pe care societatea le are la bugetul de stat și creditorilor.

Într-un top județean al datornicilor către DGFP Alba, întocmit în 2012, pe primul loc se afla S.C. Remarul 16 Februarie care a preluat Metalurgica Aiud în urmă cu 5 ani. Suma datorată Finanțelor Publice se ridica la peste 15 milioane de lei.

În 2006, compania de stat, Metalurgica SA Aiud a fost cumpărată de Remarul 16 Februarie cu 3 milioane de euro. Doi ani mai târziu Călin Mitică a transferat activele societății unei alte firme a sa, actuala falimentară Metalurgica Transilvană SA, cu suma de 7,2 milioane de euro. A fost începutul sfârșitului. Dacă în 2008 compania avea circa 850 de angajați, un an mai târziu numărul lor era la jumătate, iar compania înregistra pierderi uriașe.

Acum societatea a intrat în faliment cu peste 6 milioane de euro datorii. Printre creditori se numără BCR, Apa CTTA Aiud, DGFP Alba şi E.On Gaz Romania.

Activitatea platformei metalurgice va fi oprită total, iar bunurile societății vor fi scoase din nou la vânzare.

Pe lângă Metalurgica Aiud acum în faliment, Călin Mitică mai deține societățile “Transferoviar Grup” Cluj-Napoca şi “SIRV” Braşov. Omul de afaceri clujean este judecat într-un dosar aflat pe rolul instanțelor clujene din anul 2010, în care este acuzat de comiterea infracțiunilor de complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave. Potrivit procurorilor DNA Mitică și mai mulți directori ai CFR Călători ar fi prejudiciat Societatea Națională de Transport Feroviar cu aproape 3 milioane de lei.

Acest articol a fost citit de 849 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.