aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Actualitate » Municipiul Aiud se va lupta în acest an cu alte 45 de orașe pentru titlul de „Oraşul Reciclării 2015″

Municipiul Aiud se va lupta în acest an cu alte 45 de orașe pentru titlul de „Oraşul Reciclării 2015″

Publicat în 13.01.2015 la ora 15:10

orasul-reciclariiNu mai puțin de 46 de municipii şi oraşe din România, între care şi municipiul Aiud (singurul din judeţul Alba), se luptă, în acest an, pentru titlul de “Oraşul Reciclării 2015″.

Este vorba despre cea de-a treia ediţie a concursului, în cadrul căruia în acest an s-au înscris cu 60% mai multe primării faţă de prima ediţie, potrivit organizatorilor Eco-Rom Ambalaje. Ocupantul locului I va primi ca premiu  un parc tematic în valoare de 12.000 euro, un spațiu inedit de relaxare amenajat cu mobilier realizat din deşeuri reciclabile.

Timp de 6 luni, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2015, autorităţile locale înscrise în competiţie trebuie să dovedească faptul că au cel mai performant sistem de colectare separată a deşeurilor de ambalaje la nivel naţional.

Cele 46 de municipii şi oraşe înscrise la ediţia a III-a a „Oraşului Reciclării’ sunt: Adjud, AIUD, Arad, Bacău, Bârlad, Braşov, Brăila, Sectorul 6 Bucureşti, Sectorul 1 Bucureşti, Câmpia Turzii, Câmpina, Călăraşi, Cluj Napoca, Constanţa, Craiova, Deva, Drobeta Turnu Severin, Făgăraş, Fălticeni, Focşani, Galaţi, Gura Humorului, Iaşi, Mediaş, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Otopeni, Piteşti, Ploieşti, Rădăuţi, Reşiţa, Roman, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Sighetu Marmaţiei, Sinaia, Slatina, Slobozia, Suceava, Târgovişte, Târgu Jiu, Târgu Secuiesc, Tulcea, Vaslui şi Zalău, au  anunţat, marţi, organizatorii într-un comunicat de presă .

• Criteriile care stau la baza evaluării acestora în competiție, printre altele, sunt:

– calitatea serviciilor de colectare separată a deșeurilor de ambalaje (însemnând accesul populației la containerele colorate, aspectul acestora și corectitudinea depunerii separate a deșeurilor în containere)

– cantitatea de deșeuri colectate separat pentru fiecare locuitor și campaniile de conștientizare și mobilizare a populației pentru a separa deșeurile de ambalaje derulate pe parcursul celor 6 luni de competiție.

Câștigătorul competiției va primi Marele Premiu ce constă într-un un Parc Tematic în valoare de 12.000 euro, un spațiu inedit de relaxare amenajat cu mobilier realizat din deșeuri reciclabile.

În plus, în premieră anul acesta, Eco-Rom Ambalaje va premia municipalitățile clasate pe locul al II-lea și al III-lea.

Ocupantul locului al doilea pe podiumul competiției se va bucura timp de o săptămână de vizita autocarului high tech din cadrul programului educațional ‘Laboratorul Verde al Reciclării’, prin care elevii claselor a III-a vor învăța, într-un mod dinamic și creativ, despre importanța colectării separate pentru protejarea mediului.

De asemenea, municipalitatea care va obține locul al III-lea va beneficia de o campanie de informare și conștientizare a populației cu privire la importanța separării deșeurilor de ambalaje, în valoare de 3.000 de euro, realizată cu sprijinul Eco-Rom Ambalaje.

Competiția ‘Orașul Reciclării’ se desfășoară sub patronajul Comisiei de Mediu și Echilibru Ecologic a Camerei Deputaților și al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și în parteneriat cu Asociația Municipiilor din România și Institutul pentru Politici Publice.

Sursa: Agerpres

Acest articol a fost citit de 371 ori

5.0
01

Comentarii

Un Comentariu la Municipiul Aiud se va lupta în acest an cu alte 45 de orașe pentru titlul de „Oraşul Reciclării 2015″

  1. Vasile din gara Răspunde

    15.01.2015 la 8:35

    Aiudul e jegos ca un wc u satele care apartin de el … Sunt si mai si , batrani .. Tigani .,, romani …. Imputiti care isi arunca gunoaiele in vale pe strada si pe unde apuca , iar autorutatiile niste mumii handicapate nu pot sa imi explic cum nu dau amenzi de mii de lei , si unde e garda de mediu ????? Cine sunt ei ca nu ii vede nimeni ?ce fel de natie suntem sa ne aruncam gunoaiele in rauri lacuri si pe marginea drumului munti paduri ….. Pacat ca tara asta e populata de paraziti ca noi !!!!!!!!

    Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.