Rămâi conectat

Administrație

Munți gunoaie au „apărut” în zona Păgida. Primăria Aiud transmite autorilor urmatorul mesaj: „Suntem cu ochii pe voi”

Publicat

în

Munți de gunoaie au „apărut” ca din senin în zona Păgida, iar Primăria Municipiului Aiud a transmis în acest sens un mesaj pentru persoanele care aruncă deșeuri oriunde doresc.

„De două zile strângem după cei care confundă domeniul public cu o groapă de gunoi. În zona Păgida, unii cetățeni lipsiți de cel mai elementar bun-simț aruncă din mersul mașinii sau noaptea pe răcoare gunoaiele pe care ar trebui să le predea operatorului de salubritate. Terminăm curățenia, dar suntem cu ochii pe voi cei certați cu legea bunului simț!”, a fost mesajul instituției, postat în mediul online.

Administrație

Grădinița cu program prelungit Nr. 2 din Aiud, reabilitată și extinsă prin mansardare

Publicat

în

A fost lansată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice licitația pentru reabilitarea și extinderea prin mansardare a Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 2 din Aiud. Valoarea totală estimată este de 2.699.275,27 de lei, fără TVA.

Lucrările au ca scop reabilitarea clădirii existente, în regim de înălțime subsol parțial, parter, etaj și extinderea acesteia prin mansardare în vederea realizării unei grădinițe cu 6 săli de grupă (5 săli pentru desfășurarea procesului de învățământ și o sală multifuncțională pentru activități recreative).

La mansardă se vor realiza, printre altele, două săli de grupă, un birou, un spațiu de depozitare, o sală de mese și un grup sanitar. Clădirea va beneficia de un lift pentru alimente.

Printre lucrările propuse se numără:

• înlocuirea covorului PVC pe suport textil existent, cu parchet laminat și gresie
• înlocuirea gresiei și a faianței din zona de bucătărie și anexe
• înlocuirea mobilierului din grupurile sanitare (în grupurile sanitare pentru copii se vor înființa cabine pentru copii cu dizabilități)
• realizarea finisajelor interioare cu materiale de înaltă calitate
• realizarea acoperișului șarpantă din lemn cu învelitoare tip tablă peste mansardă
• realizarea termosistemului la pereții exteriori
În curte urmează să fie amenajată o platformă de 300 mp cu dale de cauciuc pe pat de nisip. Se vor monta echipamente noi de joacă (hinta, tobogan, leagăn).

Acest proiect este finanțat din fonduri europene alocate din bugetul POR 2014-2020, Axa prioritară 10 – Investiții în educație și formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare, Obiectivul specific 10.1 dedicat învățământului ante-preșcolar şi preșcolar, derulat la nivel regional de ADR Centru.

Citește mai mult

Administrație

Licitație pentru elaborarea proiectului tehnic și asistența tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul de investiție „Centru multicultural Liviu Rebreanu Aiud”

Publicat

în

Primăria municipiului Aiud a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru elaborarea proiectului tehnic și asistența tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul de investiție ”Centru multicultural Liviu Rebreanu Aiud”.

Obiectivul strategic constă în creșterea calității serviciilor culturale ce contribuie la dezvoltarea Municipiului Aiud, că premisă a îmbunătățirii resursei umane locale, creșterii calității vieții și a limitării exodului spre urbanul mare. Toate acestea conduc la creștere economică, dezvoltare socială durabilă și echilibrată teritorial, potrivit nevoilor și resurselor specifice, cu accent pe îmbunătățirea infrastructurii de bază și reducerea decalajului între urbanul mare și mic, făcând din Municipiul Aiud un spațiu atractiv pentru locuitori.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă construirea unui centru dotat la standarde moderne, care să permită reașezarea Municipiului Aiud pe harta culturală a țării.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

  • O sală dotată atât pentru proiecții cinema 3D și Dolby Surround, cât și pentru spectacole;
  • Un spațiu adecvat pentru Biblioteca municipală „Liviu Rebreanu”;
  • Un spațiu expozițional;
  • Un spațiu multifuncțional, partitionabil prin pereți amovibili, pentru desfășurarea de ateliere, conferințe, seminarii, proiecții multimedia;
  • O zonă administrativă, dotată corespunzător;
  • Centru de informare și promovare turistică;
  • Terasă verde.

Potrivit hotărârii adoptate și a studiului de fezabilitate adoptat pentru construirea, amenajarea și dotarea noii clădiri ce va adăposti Centrul Multicultural „Liviu Rebreanu”, se vor cheltui nici mai mult, nici mai puțin de 34.766.053,55 lei inclusiv TVA, jumătate din sumă, adică 17.766.026 lei, fiind suportată de către Consiliul Județean Alba ca urmare a acceptării acestuia de a deveni partener la edificarea acestei construcții.

Studiul de fezabilitate, elaborat de către SC RDT Construcții Proiectare Instalații și Management SRL din București, prevede ca din suma totală calculată, 24.250,40 lei să fie folosiți doar pentru obţinerea și amenajarea terenului viitoarei construcții, alți 276.857,26 lei pentru branşamentele la utilități (gaz, apă, canal, energie electrică), 1.115.624,09 lei pentru acoperirea cheltuielilor și a asistenţei tehnice, sumă din care numai proiectarea construcției costă 638.922,22 lei, iar dirigenția de șantier 300.035,77 lei. Cum este și firesc, suma cea mai mare, adică 30.538.627,41 lei, este alocată construcției efective. A mai fost alocată suma de 1.500.198,83 lei, din care jumătate, mai exact 750.089,41 lei, doar pentru organizarea șantierului.

Noua clădire va fi edificată pe locul fostului cinematograf „Progresul”, dărâmat de actuala administrație în anul 2018, și se va întinde pe o suprafață de 2.335 metri pătrați. Comform celor declarate în urmă cu șase luni de către primarul Oana Badea, clădirea noului centru cultural va fi construită în regim subsol, parter și etaj și va avea: sală de spectacole (multifuncțională) cu 200 de locuri, sală studio, sală de expoziție, bibliotecă, centru de informare turistică, spații administrative, terase și spații pentru spectacole în aer liber și parcare. În plus, noul centru va dispune de o zonă de casierie cu sistem automat de ticketing, parcarea de la subsol va avea un control acces și unitate automatizată de plată, fiind prevăzută și o terasă circulabilă cu spații verzi.

Citește mai mult

Administrație

Liviu Florea, City Manger Aiud: „Începând cu 2 decembrie 2021, digitalizăm administrația publică locală”

Publicat

în

Liviu Florea, City Managerul Municipiului Aud, anunță că începând din 2 decembrie 2021, se va lansa o platformă online importantă pentru municipiu, prin care cetățenii vor putea efectua online o mulțime de operațiuni, nemaifiind necesară prezența fizică a acestora la sediul instituției.

„Când am devenit City managerul municipiului Aiud, mi-am asumat digitalizarea serviciilor publice. Știu că pare un cuvânt pompos, dar când acest cuvânt te scutește de cel puțin un drum la primărie, parcă începe să aibă sens.

Am intrat într-o primărie în care cetățenii se plimbau de la un birou la altul, între etaje, pentru semnături și contrasemnături, pentru confirmări și reconfirmări ale unor situații legate de nevoile lor.

Vorbim despre sisteme informatice, care, în aceeași instituție fiind, nu funcționau integrat, care nu comunicau unele cu altele.

Astfel, cu ajutorul banilor europeni, am reușit implementarea unui sistem integrat de date, care are rolul de a sprijini cetățeanul în relația cu administrația locală.

Prin deschiderea unui cont pe platforma dedicată pusă la dispoziție de către municipalitate, cetățenii vor avea acces, online, la o multitudine de servicii și informații publice, din domeniile:

– urbanism, cadastru,
– stare civilă,
– comunicare și relații publice,
– taxe și impozite locale,
– parcări rezidențiale,
– registrul arborilor,
– hartă sesizări,
– plăți online,
– buget și execuție bugetară.

Începând cu 2 decembrie 2021, digitalizăm administrația publică locală”, a scris Liviu Florea, pe pagina personală de facebook.

Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud