aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Actualitate » Neplata orelor suplimentare și lipsa de personal i-au scos în stradă pe sindicaliștii din cadrul Penitenciarului Aiud

Neplata orelor suplimentare și lipsa de personal i-au scos în stradă pe sindicaliștii din cadrul Penitenciarului Aiud

Publicat în 13.05.2019 la ora 12:29

Circa 150 de lucrători din penitenciarele Aiud, Deva, Codlea şi Târgu Jiu, ofiţeri şi personal civil, și-au anunțat prezența la protestul de luni, din faţa Penitenciarului Aiud. Aceștia solicită adoptarea statutului ofiţerului de penitenciar şi drepturi salariate integrale. Sindicaliștii spun că nu le sunt plătite orele suplimentare iar în foarte multe cazuri se tem pentru siguranța lor, din cauza deficitului de personal.

”Nemulțumirile sunt: lipsa acută de personal, fapt pentru care generăm peste un milion de ore suplimentare care la momentul acesta nu sunt plătite și nici recuperate, cu toate că Ordonanța de Urgență a Guvernului 114/ 2018 prevede ca în perioada 2019-2021 întregului personal din sistemul de Apărare, Ordine publică și Siguranță națională să-i fie plătită munca suplimentară, deoarece nu este posibil de a fi acordat timpul liber corespunzător. Un alt motiv este lipsa bugetului în sistemul penitenciar, astfel fiind afectate drepturile salariale ale angajaților, care nu mai au dreptul la decontarea cheltuielilor turistice, dreptul la actualizarea normei de hrană, dreptul la actualizarea normei de echipare. De asemenea, suntem în imposibilitatea de a putea încadra promoțiile de absolvire 2018-2019, de la Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare din Târgu Ocna”, a declarat Daniel Pasc, liderul de sindicat de la Penitenciarul Aiud.

Principalele revendicări ale protestatarilor sunt: adoptarea statutului poliţistului de penitenciare (eliminarea amendamentelor neconstituţionale, nedemocratice şi antisindicale); publicarea de urgenţă a ordinului de ministru privind plata orelor suplimentare pentru perioada 2019 – 2021 similar celorlalte instituţii din structura de apărare naţională; Plata muncii suplimentare, conform legii; plata cheltuielilor turistice conform legii; actualizarea normelor de hrană şi echipament; stoparea suprasolicitării şi vulnerabilizării personalului ca soluţie pentru lipsa de resurse umane şi financiare.

Sindicatul Național al Lucrătorilor de Penitenciare avertizează că membrii de sindicat vor refuza munca suplimentară în tot sistemul penitenciar, începând din această lună și anunță organizarea unui miting în Piața Victoriei cu peste 3.000 de participanți, în luna iunie.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 399 ori

2.5
02

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.