aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Actualitate » Campanie inițiată de asociaţia „Maria Agapia” la Aiud privind donarea de cărţi pentru copiii unui aşezământ din Ocna Mureş

Campanie inițiată de asociaţia „Maria Agapia” la Aiud privind donarea de cărţi pentru copiii unui aşezământ din Ocna Mureş

Publicat în 02.06.2014 la ora 15:48

Sfântul-Mucenic-CiprianCentrul Cultural “Liviu Rebreanu” din Aiud sprijină un proiect iniţiat de Asociaţia „Maria Agapia”, prin care se lansează o campanie de donare de cărţi pentru copiii instituționalizați la Aşezământul „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureş. Campania se intitulează “Cărţi de poveste pentru copii de poveste”, iar în cadrul acesteia, cei implicaţi fac un apel la populaţie să vină în sprijinul copiilor “atipici” cu o carte, un dicţionar, creioane sau orice materiale educative.

“Ocna Mureş este un oraş trist şi cenuşiu din care speranţa se pare că a pierit.  În acest orăşel există o căsuţă colorată, cu o curte plină de flori şi de copii. La început erau doar câţiva însă, în timp, numărul lor a crescut. Acum sunt 60 dar copiii din căsuţa colorată parcă nu ştiu pe ce lume se află. Ei sunt veseli, lipicioşi şi au în priviri ceva cu totul atipic pentru locul în care trăiesc. Au dorinţe. Au poveşti de spus. Îi vizităm periodic, cu cadouri de Paşte şi de Crăciun, de Ziua Copilului. Îi vedem cum cresc şi cum devin mai cuminţi şi mai atipici. Întrebăm: Ce putem face pentru aceşti copii mai mult? Dar atipicul continuă pentru că ei răspund în cor: VREM CĂRŢI DE POVEŞTI. VREM DICŢIONARE. VREM SĂ CITIM. Pentru acest motiv, Asociaţia “Maria Agapia” lansează campania: “Cărţi de poveste pentru copii de poveste”.

Donează şi tu pentru nişte copii atipici o carte, un dicţionar, un caiet, un creion. Ei vor fi de-a dreptul fericiţi, vă asigurăm, a transmis dr. Câmpean Adriana, preşedintele Asociaţiei “Maria Agapia” din Aiud.

Centrul Cultural “Liviu Rebreanu” Aiud sprijină Campania CĂRŢI DE POVESTE PENTRU COPII DE POVESTE, iniţiată de inimoasele doamne de la Asociaţia Maria Agapia. La fel ca toate proiectele remarcabile pe care le-au iniţiat de la înfiinţare, suntem convinşi că şi acesta va fi un succes. Şi acesta pentru că dvs. cunoaşteţi prestigiul şi activitatea asociaţiei şi veţi fi alături de noi în acest proiect. Atunci când veţi vedea zâmbetul copilului sau nepotului dvs., veţi şti că acolo, la Aşezământul din Ocna Mureş, un copil aşteaptă şi el să zâmbescă.

Dăruieşte, cu sufletul, o carte de poveşti, un album, un dicţionar ilustrat, un caiet, un creion şi lumea în care trăim va înflori cu încă un zâmbet. Zâmbetul cald al copilăriei, uneori o copilărie fără părinţi.

Centrul Cultural “Liviu Rebreanu” Aiud primeşte donaţiile dumneavoastră de luni până vineri, între orele 8.00 şi 20.00. Adresa instituţiei: str. Transilvaniei, nr. 35, 515200, Aiud, telefon 0285861703, e-mail: cultura@aiud-art.ro. Pentru cărţile, caietele şi rechizitele adunate în alte localităţi, asigurăm transportul, a transmis Ioan Hădărig, manager Centrul Cultural „L. Rebreanu” Aiud, art-director Fundaţia Inter Art Aiud.

Acest articol a fost citit de 862 ori

Campanie inițiată de asociaţia „Maria Agapia” la Aiud privind donarea de cărţi pentru copiii unui aşezământ din Ocna Mureş
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.