aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Actualitate » Nori „puturoşi” deasupra Aiudului

Nori „puturoşi” deasupra Aiudului

Publicat în 09.08.2013 la ora 18:00

nori-puturosi-aiudDe două zile municipiul Aiud este acoperit cu nori grei de fum urât mirositor provenit de la incendiul ce a izbucnit în fosta haldă de gunoi a oraşului.

Potrivit locuitorilor din zona din apropierea haldei, incendiul a izbucnit în cursul zilei de marţi, 6 august, şi potrivit celor preconizate de noi, ca urmare a discuţiilor avute cu pompierii militari, s-ar putea ca la ora în care dumneavoastră citiţi aceste rânduri incendiul să nu fie încă anihilat în toalitate. “Prima dată am simţit un miros urât, abia după aceea, la vreo jumătate de oră am văzut şi fumul. Abia atunci mi-am dat seama că arde groapa de gunoi. Este înfiorător să locuieşti în această zonă. Nu este vară în care să nu avem parte de unul sau cel puţin două asemenea „daruri” făcute de către administratorii haldei. Am sperat că odată cu închiderea oficială a acestei halde am scăpat de necazuri. Se pare că nu este aşa”, ne-a declarat unul dintre cetăţenii municipiului Aiud, care locuieşte în cartierul învecinat.
Halda aiudeană de gunoi a fost închisă, oficial, pe data de 14 iulie a.c. şi nimeni nu se mai aştepta să mai provoace neajunsuri, însă se pare că nu este aşa. Primarul municipiului Aiud ne-a declarat ieri dimineaţă că a convocat de urgenţă toţi factorii care pot conlucra pentru stingerea incendiului. ”Am cerut intervenţia celor de la Serviciul Public Administraţia Patrimoniului Local şi a celor de la subunitatea de pompieri militari. Sperăm ca în cel mai scurt timp să reuşim stingerea incendiului astfel încât locuitorii să nu mai fie afectaţi de mirosul şi fumul degajat”, ne-a declarat primarul Mihai Horaţiu Josan. Reprezentanţii pompierilor militari ne-au spus că la proporţia incendiului şi modul în care acesta este alimentat de biogazul rezultat prin fermentarea resturilor alimentare depozitate în haldă, stingerea incendiului ar dura câteva zeci de ore după care zona va trebui monitorizată pentru a se putea interveni rapid în caz de apariţie a unor noi focare.

Dorel LAZĂR

Facebook 

Acest articol a fost citit de 431 ori

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.