aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Administrație » Oana Badea, primar Aiud: „Dispozițiile privind drepturile salariale au fost emise în mod legal”

Oana Badea, primar Aiud: „Dispozițiile privind drepturile salariale au fost emise în mod legal”

Publicat în 07.12.2017 la ora 20:25

Drept la replică al primarului municipiului Aiud, la articolul intitulat ”Primarul Aiudului a emis ilegal dispoziția privind majorarea salariilor funcționarilor cu sporul de dispozitiv de 25%”.

Instanța de contencios a admis în parte dispozițiile emise de primarul municipiului Aiud și atacate de Prefectura Alba. Dacă ar fi fost ”emise ilegal”, cum în mod greșit și tendențios a fost prezentat în articolul amintit, aceste dispoziții ar fi fost anulate integral. Admiterea în parte a prevederilor dispozițiilor este posibilă doar în condițiile emiterii lor legale.

Că deciziile Curții Constituționale sunt general obligatorii nu este un secret pentru nimeni.

Decizia nr. 794/15.12.2016 a Curții Constituționale a stabilit că ”instituțiile și autoritățile publice urmează să aplice în mod direct prevederile constituționale ale art. 1, alin. (4),art. 16, art. 124 și art. 126 în privința stabilirii ”nivelului maxim pentru fiecare funcție, grad/treaptă, gradație, vechime în funcție sau specialitate, după caz”. Acesta este temeiul pentru care în condiții de absolută legalitate, cu raport de specialitate și aviz de legalitate de la Secretarul Unității Administrativ Teritoriale au fost emise dispozițiile cu prevederi salariale, la Aiud.

Nu întâmplător, 61% din primarii județului Alba au emis astfel de dispoziții. Nu întâmplător, acolo unde aceste dispoziții nu au fost date, salariații care au inițiat acțiuni judecătorești au început să câștige în instanță, definitiv și irevocabil, sporul de dispozitiv.

Opinia publică trebuie să analizeze situația în complexitatea ei, cu atât mai mult cu cât vorbim despre drepturi salariale puse în acord cu o decizie a Curții Constituționale, aspect ignorat în totalitate în articolul menționat.

De adăugat că, legalitatea dispozițiilor emise de primarul din Aiud sau de oriunde din această țară este atributul secretarului primăriei, conform art. 117, alin. (1), lit. a) din Legea 215/2001.

Până la finalizarea conflictului juridic pe această temă cu o hotărâre definitivă și irevocabilă, asigur cetățenii municipiului Aiud că respectarea legalității este pentru mine singura opțiune posibilă.

Iulia Adriana Oana Badea,
Primarul Municipiului Aiud

Acest articol a fost citit de 461 ori

Oana Badea, primar Aiud: „Dispozițiile privind drepturile salariale au fost emise în mod legal”
5 (100%) 5 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.