aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Sport » „Olimpicii” pregătiți de antrenorul Ion Ilie au repus municipiul Aiud pe harta fotbalului românesc

„Olimpicii” pregătiți de antrenorul Ion Ilie au repus municipiul Aiud pe harta fotbalului românesc

Publicat în 27.06.2019 la ora 16:15

Olimpia Aiud a reușit o performanță remarcabilă, reușind să se claseze pe  locul patru, pe țară, la nivelul juniorilor A1. “Olimpicii” pregătiți de antrenorul Ion Ilie au repus municipiul Aiud pe harta fotbalului românesc, calificându-se în “careul de ași” al acestei competiției juvenile.

Olimpia a acces între cele mai bune 4 echipe din România după ce a câștigat turneul semifinal de pe “Aiudelul”, fiind o premieră când municipiul aiudean a primit din partea Federației Române de Fotbal organizarea unui turneu de o asemenea anvergură. După meciurile disputate la Buftea și Mogoșoaia, campioana juniorilor A1, ediția 2019, a devenit ACS Bucharest United, 7-2 în finala mare cu Sporting Pitești, iar medaliile de bronz au fost adjudecate de Sporting Apahida.

Practic, prin acest parcurs notabil, Olimpia Aiud a realizat cel mai important rezultat al fotbalului județean, la capitolul juvenil, din ultimele decenii. Suntem între primele patru echipe din țară, iar prezența la turneul final reprezintă un bonus! Trebuie să felicit jucătorii, staff-ul tehnic precum și pe toți cei care au contribuit la realizarea unei performanțe care repune Aiudul pe harta fotbalistică a țării! Am fost în careul de ași, unde nu ne imaginam că vom ajunge, iar această experiență ne îndeamnă să continuăm pe aceiași linie și anume să punem accent pe copii și juniori!”, a sintetizat Ioan Demeter, oficialul Olimpiei Aiud, un parcurs de poveste pentru echipa ce a ajuns în elita fotbalului autohton, rivalizând cu orașe precum București, Cluj-Napoca sau Pitești.

• Rezultat excelent pentru Olimpia

Olimpia Aiud s-a prezentat la turneul final după un parcurs impecabil, având 30 de partide fără înfrângere. În semifinale, aiudenii au fost învinși de Bucharest United, scor 3-0 (1-0), iar în disputa pentru treapta a treia a podiumului, au pierdut 1-3 (0-1), cu Sporting Apahida, gol marcat de Scrobotă (75).

Lotul Olimpiei Aiud: Daniel Gorea și Andrei Nicula – portari; Paul Mărginean, Alexandru Bucșă, Mihai Borșan, Andrei Kiss, Răzvan Pitea, Andrei Nimaș, Ionuț Scrobotă, Szabolcs Zsiga, Szilard Zsiga, Bela Cosmin Moldovan, Alexandru Văsuț, Sergiu Dan, Andrei Moldovan, Cătălin Ban, Antonyo Boca, Balint Gilyen, Cătălin Mulea, Patrick Boancă, Lucian Vitez, Andrei Bodogae – jucători de câmp.

Acest articol a fost citit de 269 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.