aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Știri din zonă » Paradă a portului popular, recitaluri ale formațiilor și soliștilor de muzică populară, la „Ziua Grădinarului” de la Leorinț

Paradă a portului popular, recitaluri ale formațiilor și soliștilor de muzică populară, la „Ziua Grădinarului” de la Leorinț

Publicat în 24.09.2017 la ora 21:52

„Ziua Grădinarului” din Leorinț a atras și la actuala ediție sute de participanți. Paradă a portului popular, recitaluri ale  formațiilor artistice și soliștilor de muzică populară, ceaune cu gulaș și… puțină zacuscă.

O nouă ediție a „Zilei Grădinarului” s-a consumat astăzi pe terenul „Național” din Leorinț, manifestare(mai săracă față de altă dată), organizată de Consiliul Local și Primăria din Rădești, în parteneriat cu Grupul de Acțiune Locală ”Pe Mureș și pe Târnave”.

Conform programului, evenimentul a fost deschis la ora 14.00, de către primarul Rădeștiului, Alin Nicula și a debutat printr-o paradă a grădinarilor și ansamblurilor participante, după care a început spectacolul folcloric în cadrul căruia și-au dat concursul: echipa de dansuri maghiare din Ciumbrud, formațiile și ansamblurile artistice din Hopârta, Cununa Fărăului, Aiudul de Sus, Dor Teiușan, Tradiții Uiorene, Flori de mai- Rădești, Obârșia Blaj.

Au evoluat soliștii: Georgiana Veta, Mara Pușcaș, Marinela Baba, Maria Marcu. Prezentarea programului, de excepție și de această data, a fost realizată de profesoara Laura Popa – directoarea Școlii Gimnaziale Rădești. Manifestarea a fost onorată de președintele Consiliului județean Alba, Ion Dumitrel, deputații Florin Roman și Sorin Bumb. De menționat faptul că au lipsit frumoasele și bogatele expoziții de legume care îmbogățeau peisajul sărbătorii în anii precedenți.

Lipsa acestora s-a datorat potrivit sătenilor, grindinei din această vară, care a devastat sute de hectare de grădini ale harnicilor fermieri din această zonă. S-a găsit din plin tradiționalul și gustosul gulaș, pregătit în ceaune de către gospodarii acestor locuri, un produs servit cu placer de numeroși participanti.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 502 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.