aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Administrație » Parchetul a stabilit că primarul şi secretarul Aiudului nu au săvârşit abuz în serviciu

Parchetul a stabilit că primarul şi secretarul Aiudului nu au săvârşit abuz în serviciu

Publicat în 07.09.2017 la ora 10:00

Aceasta este concluzia dată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba, care a emis o hotărâre prin care le absolvă de orice vină şi acuzaţie pe primarul Oana Badea și secretarul Ecaterina Bârlogean, privitor la săvârșirea faptei de abuz în serviciu.

Acuza a fost făcută prin plângerea penală către parchet de către consilierul independent Ionela Mariana Danciu. Astfel, după mai bine de zece luni de cercetare, parchetul a emis o hotărâre (nr. 264 adoptată în data de 27 octombrie 2016) prin care clasează cauza inițiată de consilierul independent al municipiului Aiud care a cerut efectuarea de cercetări față de primarul municipiului Aiud, Iulia Adriana Oana Badea, și secretarul Primăriei municipiului Aiud, Ecaterina Bârlogean, pentru săvârșirea de abuz în serviciu, prevăzut de art. 297 alin. (1) Cod Penal.
Potrivit sesizării făcute către parchet de consilierul independent, la adoptarea Hotărârii 264 din 27.10.2016 „nu s-au respectat dispozițiile articolului 45 alin. 3 (n.r. – hotărârile privind patrimoniul se adoptă cu votul a două treimi din numărul total al consilierilor locali în funcție) din Legea 215/2001 și art. 68 din Regulamentul de organizare și funcționare a Consiliului Local Aiud, raportat la numărul de voturi cu care această hotărâre a fost adoptată”. Ca urmare a cercetărilor derulate timp de aproape zece luni de către specialiștii în investiții criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Alba, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba a dispus: „Clasarea cauzei penale… privind plângerea persoanei vătămate Ionela Mariana Danciu, formulată pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, prev. în art. 297 alin. 1 C. pen. și neglijență în serviciu prevăzut de art. 298 C. P”. Hotărârea în cauză viza reorganizarea Serviciului Public Administrația Patrimoniului Local, prin desființarea ca serviciu public cu personalitate juridică din subordinea Consiliului Local al municipiului Aiud și înființarea ca direcție în cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Aiud și a fost revocată în ședința ordinară de consiliu local al municipiului Aiud din luna decembrie 2016. De această dată cheltuielile judiciare, în valoare de 100 de lei, sunt plătite de către stat.
Aceasta este cea de a doua sesizare făcută de către consilierul independent Ionela Danciu îndreptată împotriva executivului sau legislativului municipiului Aiud ori a reprezentanților lui, care este respinsă de către organele în drept. La prima plângere, în urmă cu câteva luni, decizia a fost: „… Respinge cererea de chemare în judecată de către reclamanta Danciu Ionela Mariana în contradictoriu cu pârâta Primăria municipiului Aiud ca fiind formulată împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă. Constată ca devenită lipsită de obiect cererea de chemare în judecată de către reclamanta Danciu Ionela Mariana,… în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Local al municipiului Aiud…”, și care a obligat Consiliul Local Aiud la plata către reclamantă a sumei de 50 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată.

Dorel LAZĂR

Facebook 

Acest articol a fost citit de 828 ori

Parchetul a stabilit că primarul şi secretarul Aiudului nu au săvârşit abuz în serviciu
3 (60%) 4 votes

Comentarii

Un Comentariu la Parchetul a stabilit că primarul şi secretarul Aiudului nu au săvârşit abuz în serviciu

  1. merde Răspunde

    07.09.2017 la 10:25

    de cate ori are dreptul ionela sa dea in judecata Primaria sau primarul pe durata unei legislaturi ? ca sa stim cate pungi de floricele cumparam

    Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.