aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Economie » Parcul industrial din Aiud începe să prindă contur

Parcul industrial din Aiud începe să prindă contur

Publicat în 10.02.2019 la ora 10:00

După mai bine de 15 ani de la prima tentativă de amenajare a unui parc industrial în municipiul Aiud, iată că în aceste zile acesta a început să se contureze.

Dacă în urmă cu ani administrația locală tentativa de transformare a terenurilor din apropierea pădurii „Herja” în zonă industrială a eșuat dat fiind imposibilitatea asigurării utilităților, iată că la această oră, zona aflată la intrarea dinspre Alba Iulia în municipiul Aiud, în imediata apropiere a fostului IAS se conturează mult doritul parc industrial.  Cel de al treilea investitor a cerut concesionarea unui teren de 3000 e metri pătrați pentru a-și construi în zonă o hală în care să-şi desfășoare activitatea. Este vorba despre o firmă din Cluj Napoca, firmă care are ca profil prelucrări mecanice și care se pare are de gând să creeze pentru început aproximativ 40 sau 50 e locuri de muncă

Potrivit declarațiilor făcute de către primarul municipiului Aiud, doamna Oana Badea, realizarea mult așteptatului „Parc Industrial” de la Aiud a început să se contureze dând speranţa creierii acelor mult dorite locuri de muncă pe care la așteaptă aiudenii. Deocamdată avem concesionate două parcele a câte 3.000 metrii pătrați unde, cu ajutorul unor fonduri europene nerambursabile doi investitori vor să-şi dezvolte afacerile în Aiud. Acesta al treilea investitori ne-a lămurit că municipiul nostru a venit atractiv și sperăm a în curând mai vină astfel de cereri de concesionare.

De ani buni se vorbește despre amenajarea unui „Parc Industrial”, până nu demult acesta a fost un veșnic motiv de discuții și reproşuri între fosta opoziție și majoritatea aflată la cârma municipiului Aiud, acest obiectiv de importanță majoră pentru dezvoltarea economică și socială a municipiului nu a fost realizat rămânând un continuu deziderat atât pentru administrație, cât și pentru populația dornică de locuri de muncă.

Cu intenția vădită de a rezolva doleanțele cetățenilor și mai ales de a atrage investitori care să absoarbă forța de muncă din municipiu, administrația condusă de primarul Oana Badea, a propus aleșilor locali și a aprobat în urmă cu aproximativ un an într-o ședință extraordinară de Consiliu Local, concesionarea a două loturi din terenul aflat în imediata apropiere a fostului IAS.

Trebui să specificăm că parcul industrial este unul dintre obiectivele mult dorite de populația municipiului Aiud, localitate care a suferit mult de pe urma dezindustrializării ca urmare a mașinațiilor financiare care au dus la desființarea aproape în totalitate a locurilor de muncă de pe platforma fostei Întreprinderi „Metalurgica” Aiud.

„Mă bucură faptul că primăria este interesată să amenajeze un parc industrial. Poate dă Dumnezeu și se așează și la noi un investitor mai sănătos, să mai aibă lumea unde merge la lucru, dar… La noi în casă toată familia facem naveta la Alba Iulia și la Sebeș. Sunt ani de zile de când pierdem timpul pe autobuze. Deși mulți nu cred că acest parc va fi realizat și-l consideră ca fiind o utopie, eu am încredere în cei de la conducerea actuală a municipiului și aștept momentul în care pe aceste terenuri se vor așeza primii investitori” ne-a declarat Jolt K.

„Am terminat o facultate tehnică. Sper să se realizeze acest obiectiv despre care se vorbește încă de când eram prin școala generală. Totuși… nu cred că se va reuși. Eu, așa la cei 25 de ani ai mei nu mai cred nimic din ce spun domnii din primărie. După cum merg treburile la această oră în țară, vom vorbi la urne și aceasta sper să fie cât mai curând posibil.” ne-a declarat sub rezerva anonimatului un aiudean, tânăr absolvent al universității tehnice din Cluj- Napoca.

Dorel Lazăr

Acest articol a fost citit de 3376 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.