aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Știri din zonă » Pași importanți făcuți de administrația locală din Unirea privind modernizarea infrastructurii rutiere din comună

Pași importanți făcuți de administrația locală din Unirea privind modernizarea infrastructurii rutiere din comună

Publicat în 12.09.2019 la ora 12:00

În ultimii ani, administrația publică locală din comuna Unirea a reușit să-și înnoiască treptat aproape toată rețeaua pentru transportul rutier din intravilan, iar procesul continuă în momentul de față în extravilanul localităților. Trei localități componente ale comunei sunt incluse într-un program de investiții care vizează modernizarea mai multor tronsoane de drumuri comunale.

Satele Dumbrava, Măhăceni și Ciugudul de Jos vor beneficia de lucrări de reabilitare la partea de structură și carosabil a drumurilor comunale (DC 86 și DC 85) care le leagă și aceasta printr-un proiect pe care arministrația afirmă că-l va susține din bugetul propriu și din alte sume atrase.

Prin acest poiect administrația locală dorește să modernizeze peste 10 kilometri de drumuri comunale, asigurând în acest mod accesul facil a celor trei localități spre Drumul Național DN 1. Potrivit reprezentanților administrației unirene, în paralel cu modernizarea infrastructurii rutiere, vor fi amenajate zeci de podețe  de trecere a pâraielor și de acces spre proprietăți.

„Lucrările de modernizare vor aduce o îmbunătățire comunicației dintre cele trei localități ale comunei noastre. Pe lângă aceasta odată finalizate vor oferi posibilitatea accestlui rapid la rezervorul care asigută cu apă potabilă cele trei sate. Odată ce vor fi modernizate aceste drumuri, le gândim la modul serios să ne ocpăm de drumurile vicinale care fac legătura dintre cele trei localități asigurînd în acest mod pe lângă o bună legătură între ele fără a mai apela la Drumul Național DN1 și acces direct la rezervorul de apă” ne-a declrat reărezentantul administrație locale din Unirea.

Potrivit acestuia costul modernizărolor se va ridica la aproximativ 2.100.000 lei, iar predare amplasamentului către constructor va alea loc cel mai devreme la sfârșitul anului 2019 și cel mai târziu în luna ianuarie a anului următor.

Dorel Lazăr

Acest articol a fost citit de 141 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.