aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Actualitate » Peste 280 de elevi și cetățeni din Aiud, informați de polițiști despre modurile de prevenire a consumului de droguri și a furturilor din locuințe

Peste 280 de elevi și cetățeni din Aiud, informați de polițiști despre modurile de prevenire a consumului de droguri și a furturilor din locuințe

Publicat în 15.06.2016 la ora 16:35

activitati-politie-aiud-iun-2016-01Seria activităţilor informative desfăşurate de poliţişti, împreună cu partenerii cu atribuţii în domeniul prevenirii criminalităţii, au continuat astăzi în municipiul Aiud. Peste 130 de elevi şi 150 de cetăţeni ai acestui oraş au primit recomandări antiinfracţionale şi antivictimale.

Miercuri, 15 iunie, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din IPJ Alba, împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Aiud şi reprezentanţi ai Centrului de Evaluare, Prevenire şi Consiliere Antidrog Alba au fost prezenţi la Colegiul Naţional „Titu Maiorescu” din Aiud unde au susţinut sesiuni de informare privind prevenirea traficului şi consumului de droguri şi al substanţelor cu efect psihoactiv, răspunderea penală şi sancţiunile aplicabile în cazul săvârșirii de infracţiuni.

Prezentările au inclus şi materiale video cu mărturii ale unor tineri dependenţi precum şi explicaţii ştiinţifice, oferite de specialişti în tratarea adicţiilor.

Elevii au  fost informați şi în legătură cu serviciile de intervenţie şi consiliere de care pot beneficia, în cazul în care au nevoie de sprijin, pentru a scăpa de dependenţă.

Aceste activităţi fac parte din proiectul „Împreună pentru siguranţa tinerilor”, inițiat în luna martie 2016 de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba şi care se desfăşoară în parteneriat cu Spitalul Judeţean Alba, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba.

Proiectul urmăreşte informarea elevilor de liceu şi a cadrelor didactice din învăţământul liceal, cu privire la pericolele şi consecinţele devastatoare ale consumului de droguri şi de substanţe noi, cu proprietăţi psihoactive, asupra organismului uman.

activitati-politie-aiud-iun-2016-03Tot miercuri, poliţiştii au fost prezenţi în locuri publice din municipiul Aiud, cu sfaturi şi materiale informative privind modalităţile de prevenire a furturilor din locuinţe.

Acţiunea a fost organizată în cadrul campaniei naţionale „Neglijenţa, invitaţie deschisă la furt”, derulată în perioada martie – august 2016 de Poliţia Română, prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, în parteneriat cu Groupama Asigurări S.A.

Poliţiştii au discutat cu peste 150 de cetăţeni cu privire la măsurile minime de protecţie a locuinţelor şi bunurilor proprii şi au distribuit pliantele campaniei care conţin o serie de recomandări legate de siguranţa locuinţei.

Acest articol a fost citit de 328 ori

Peste 280 de elevi și cetățeni din Aiud, informați de polițiști despre modurile de prevenire a consumului de droguri și a furturilor din locuințe
5 (100%) 4 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.