aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Actualitate » Peste 30 de autovehicule care au făcut istorie au defilat ieri prin municipiul Aiud, într-un fel de retroparadă a toamnei

Peste 30 de autovehicule care au făcut istorie au defilat ieri prin municipiul Aiud, într-un fel de retroparadă a toamnei

Publicat în 10.09.2017 la ora 13:10

Această manifestarea a fost cea de-a doua întâlnire organizata de Retro Fan Club Cluj, o întâlnire amicală care s-a adresat tuturor iubitorilor de autovehicule clasice. Întâlnirea a debutat la Rimetea  și a fost organizată cu sprijinul primăriilor comunei Rimetea și a Municipiului Aiud cu sprijinul „Johnnesway Romania” și pensiunea Bitai din Rimetea.

Maşinile de epocă au ieşit la plimbare pe străzile din Aiud pentru ca apoi timp de trei ore aiudenii de toate vârstele să aibă ocazia să vadă, să le admire și să le afle povestea fiecăreia. Evenimentul a strâns la un loc zeci de proprietari de maşini de epocă care s-au adunat în Piaţa Consiliul Europei din municipiu. Înainte de a putea fi admirate maşinile au făcut un tur al orașului pe străzile T. Vladimirescu – E.Varga-Stadionului-Transilvaniei pentru ca apoi să fie parcate pe  platoul din faţa catedralei ortodoxe, în apropierea zidurilor cetății aiudene, unde au staționat între orele 10,30 – 12.00.

După părerea multora dintre cei care au venit să vadă mașinile se pare că vedeta expoziţiei a fost o mașină marca Chevrolet Convert ediție specială „Silver Aniversary” fabricată în anul 1978.

Povestea mașinii ne-a spus-o proprietarul, domnul Victor Boata original din Arad, dar care a trăit în SUA în statul Michigan: „Am adus-o din SUA este o mașină care pe acea vreme avea o caroserie futuristă, de senzație. În 1978, firma a sărbătorit cea de-a 25-a aniversare a primului lor coupe sportiv, fapt pentru care a făcut o reproiectare drastică. Stilul interior a fost ultra-modern, cu un aspect mai unghiular, cu fețe cu ecartament pătrat, panouri de ușă dreptunghiulare și o mai mare ergonomie superioară modelelor anterioare. Este o bijuterie și din acest model au fost fabricate doar 500 de bucăți”

Cea mai în vârstă mașină a fost „europeancă”, o „Scoda Octavia din anul 1962, acesteia adăugându-li-se, bătrâna noastră „Dacia 1300”, mai tânărul ei confrate de pe șoselele românești automobilul „Oltcit”, dar și mărci binecunoscute tuturor automobiliștilor și nu numai cum ar fi Fiat, Lada, Opel, Mercedes, sau simpaticele și iubitele „broscuțe” Volkswagen.

Dorel Lazăr

Facebook 

Acest articol a fost citit de 278 ori

Peste 30 de autovehicule care au făcut istorie au defilat ieri prin municipiul Aiud, într-un fel de retroparadă a toamnei
5 (100%) 3 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.