aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Administrație » Peste 350 de voluntari au participat sâmbătă la evenimentul ”Let’s do it, Romania!”, desfășurat în municipiul Aiud

Peste 350 de voluntari au participat sâmbătă la evenimentul ”Let’s do it, Romania!”, desfășurat în municipiul Aiud

Publicat în 26.09.2016 la ora 17:47

ziua-curateniei-2016-aiudMunicipiul Aiud a organizat şi în acest an, în ziua de 24 septembrie 2016,  evenimentul intitulat „Let’s do it Romania!”, eveniment care implică de la an la an un număr tot mai mare de voluntari într-o singură zi, pentru salubrizarea zonelor în care se constată acumularea deşeurilor menajere.  

La acest eveniment au participat aproximativ 270 de elevi împreună cu cadre didactice de la Colegiul Naţional ”Titu Maiorescu”, Colegiul Tehnic Aiud, Colegiul Naţional ”Bethlen Gabor”, Liceul Tehnologic Agricol ”Alexandru Borza” Ciumbrud şi Şcoala Generală ”Ovidiu Hulea” (de unde am avut cea mai mare participare: 90 elevi clasele I-IV şi 70 elevi clasele V-VIII) şi aproape 80 adulţi (cadre didactice, părinți, voluntari ecologişti şi deţinuţi).

Zonele salubrizate în acest an au fost: Pădurea Sloboda, de la Izvorul de Aur până la locul de picnic, zona podeţului din Pădurea Sloboda unde a fost cel mai mare morman de deşeuri (curăţat de deţinuţi), pădurea din parcela Legheleu, zona Herja – Valea Lupului, un tronson din Valea Aiudului care traversează municipiul nostru, în localitatea Ciumbrud – parcela Prund, situată în apropierea râului Mureş, în Aiudul de sus – zona din vecinătatea podului de pe strada Abrudului, iar în Aiud – strada Arenei până la linia ferată, strada Gării – toată zona gării şi strada Vulcan.

În cadrul acestei zile de curățenie generală s-au colectat 500 de saci menajeri ( 450 de saci de 120 l si 50 saci de 60 l).

Prin această acţiune, s-a dorit conştientizarea populaţiei privind efectele negative ale depunerilor necontrolate de deşeuri menajere în zone nepermise.

Le mulțumim tuturor voluntarilor care s-au implicat cu entuziasm în această acțiune, iar pe această cale, dorim să facem apel la fiecare cetăţean, să respecte mediul înconjurător printr-un comportament adecvat.

Birou Comunicare şi Relaţii Publice

Facebook 

Acest articol a fost citit de 310 ori

Peste 350 de voluntari au participat sâmbătă la evenimentul ”Let’s do it, Romania!”, desfășurat în municipiul Aiud
4 (80%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.