aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Știri din zonă » Poliţiştii au indisponibilizat 67 de tone de îngrăşăminte chimice, la Mihăceni. Erau depozitate neprotejat în apropierea unor recipiente cu motorină

Poliţiştii au indisponibilizat 67 de tone de îngrăşăminte chimice, la Mihăceni. Erau depozitate neprotejat în apropierea unor recipiente cu motorină

Publicat în 05.04.2019 la ora 13:25

Ieri, 4 aprilie 2019 poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au depistat, pe raza localităţii Măhăceni, comuna Unirea, 67,5 tone de îngrășăminte chimice, depozitate de către proprietarul lor, un agricultor din localitate, în loc neprotejat, pe domeniul public.

Mai mult, în apropierea acestora, poliţiştii au găsit mai multe recipiente cu motorină.

Prin depozitarea îngrășămintelor în apropierea combustibilului exista posibilitatea contaminării și transformării acestora în material explozibil.

Totodată, poliţiştii au constatat că, prin ambalarea necorespunzătoare a îngrășămintelor chimice, s-ar fi creat premisele pierderilor de substanță activă, iar prin depozitarea în locuri neprotejate, neîmprejmuite și pe domeniul public, ar fi existat riscul sustragerii sau intrării în contact cu materiale incompatibile sau cu surse de căldură și de foc.

Deţinătorului acestora, un bărbat de 47 de ani, din comuna Unirea, i-a fost întocmit dosar penal şi este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „nerespectarea obligației de depozitare a îngrășămintelor chimice și produselor de protecție a plantelor numai ambalate și în locuri protejate”, iar întreaga cantitate de îngrăşăminte chimice a fost indisponibilizată.

Controalele poliţiştilor, privind modul de depozitare a substanțelor periculoase, vor continua.

Acest articol a fost citit de 423 ori

5.0
01

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.