Rămâi conectat

Administrație

Primăria Aiud a început recensământul câinilor din Municipiu: Scopul, conștientizarea deținătorilor de animale și oportunitatea de a intra în legalitate

Publicat

în

Recensământul câinilor din municipiul Aiud este esențial pentru a identifica numărul de animale de companie din oraș. De foarte multe ori, câinii care se află pe domeniul public sunt fie cu stăpân, fie au fost abandonați, fie se înmulțesc în mod necontrolat din cauza faptului că nu au fost sterilizați.

Aceste informații ne ajută să înțelegem mai bine situația și să luăm măsurile necesare pentru a asigura binele comunității și acestor animale, precum și pentru a preveni problemele legate de înmulțirea necontrolată sau abandonul câinilor.

„În două zile, echipele s-au deplasat pe următoarele străzi, iar rezultatele sunt:

– Străzile Păltiniș, Fântânele și Livezii – 19 gospodării verificate – 33 câini identificați, dintre care 2 sunt microcipați și un câine sterilizat.
– Strada Ostașilor – 24 de gospodării verificate – 31 de câini identificați, dintre care, 13 sunt microcipați și 11 sterilizați.

Conform OUG 155/2001 și HG 1059/2013 și Ordinului 1/2014 al ANSVSA, toți deținătorii de câini au obligația legală să îi identifice prin microcip și să-i înregistreze în RECS, aceste prevederi legale prevenind abandonul.

Totodată, deținătorii de câini de rasă comună au obligația legală să îi sterilizeze, sterilizarea previne înmulțirea necontrolată a animalelor și ulterior abandonul puilor rezultați din monte nedorite.

În acest caz, nerespectarea legii constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 5.000 – 10.000 lei. Cu toate acestea, în această primă etapă de recenzare din municipiul Aiud nu vor fi aplicate sancțiuni contravenționale, deoarece campania de recenzare are și menirea de a conștientiza deținătorii de animale cu privire la obligațiile legale pe care le au, dându-le oportunitatea de a intra în legalitate.

Vă rugăm să vă înscrieți câinii și să contribuiți la crearea unei comunități mai responsabile și mai bine informate. Împreună putem construi un oraș mai sigur și mai prietenos pentru toată lumea, inclusiv pentru patrupezii noștri dragi!”, au transmis reprezentanții Primăriei Aiud.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Administrație

Lucrările de asfaltare a străzii Gheorghe Asachi, din Gârbova de Jos – pe porțiunea cuprinsă între DN1 și Monumentul Eroilor, aproape finalizate

Publicat

în

Primăria Municipiului Aiud a transmis că lucrările de asfaltare a străzii Gheorghe Asachi, din localitatea Gârbova de Jos – pe porțiunea cuprinsă între DN1 și Monumentul Eroilor, sunt aproape finalizate și strada a fost redeschisă traficului rutier.

„Vă informăm că se apropie de finalizare lucrările de asfaltare a străzii Gheorghe Asachi din Gârbova de Jos – pe porțiunea cuprinsă între DN1 și Monumentul Eroilor – iar acum strada este deschisă traficului.

În anul precedent, Primăria municipiului Aiud a efectuat lucrări la rigolele carosabile, la trotuare, la borduri și la accesele către imobile, pregătind astfel drumul pentru asfaltare. În acest început de an, se apropie de finalizare asfaltarea porțiunii cuprinse între drumul național și Monumentul Eroilor din localitate. Asfaltarea drumului a fost una dintre nevoile principale ale comunității din Gârbova de Jos.

Ne arătăm pe această cale recunoștința față de marea majoritatea a cetățenilor pentru răbdarea lor din timpul acestor lucrări și pentru faptul că înțeleg că astfel de investiții pot fi multianuale. Suntem hotărâți să continuăm ritmul de modernizare al străzilor din municipiul Aiud cu care v-am obișnuit în ultimii ani, fiind conștienți că fiecare stradă asfaltată ne aduce mai aproape de obiectivul nostru de a oferi cetățenilor un oraș mai confortabil și mai modern”, au transmis reprezentanții Primăriei Aiud.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administrație

Investiții majore, finalizate la Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud: 23 de grupuri sanitare amenajate în fiecare salon. Ce alte lucrări s-au efectuat

Publicat

în

La Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud s-au finalizat două importante obiective de investiții: „Proiectare și execuție instalații apă rece și canalizare” și „Lucrări de amenajare grupuri sanitare și dotări”.

 

Administrația locală a alocat fonduri pentru realizarea acestor lucrări, motiv pentru care Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba, însoțit de Oana Badea, primarul Municipiului Aiud, au participat astăzi la o vizită în teren, la spital.

 

Sănătatea locuitorilor judeţului Alba este o datorie şi o prioritate a noastră, a tuturor. Toate eforturile administraţiei locale au drept scop asigurarea accesului la servicii medicale de calitate, la îndemâna fiecăruia, pentru că punem în centrul atenţiei omul, cu toate nevoile sale, iar sănătatea este cea care, în esenţă, dă calitate vieţii.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administrație

11 aprilie 2023: Primăria Aiud organizează licitaţie publică cu strigare, pentru atribuirea unui număr de 55 locuri de parcare rămase libere

Publicat

în

Primăria Municipiului Aiud  informează că Serviciul Public de Interes Local Administrația Patrimoniului Local, în conformitate cu Regulamentul de Închiriere a parcărilor amenajate din Municipiul Aiud, va organiza în data de 11 aprilie 2023, licitaţie publică cu strigare pentru atribuirea unui număr de 55 locuri de parcare rămase libere, care sunt amplasate pe străzile:

– Transilvaniei – zona blocurilor A4, A6, C7, D9 (6 parcări);
– Sergent Hațegan – zona blocurilor H1, C2 (4 parcări);
– Ecaterina Varga / Ion Creangă – zona blocurilor P2, P1, C8 (3 parcări);
– Axente Sever- zona blocurilor 14, 29, 41 (5 parcări);
– Uniri – zona blocurilor 51, 43 (2 parcări);
– Băilor – zona blocului G1 (1 parcare);
– Morii- zona blocului C (1 parcare);
– Horea – zona blocului 7 A (1 parcare);
– Teilor- zona blocul tineretului (31 parcări);
– Șt.O.Iosif – zona blocului G 44 (1 parcare).

Licitația va avea loc în spațiu deschis la sediul Serviciului Public Administrația Patrimoniului Local de pe strada Tribun Tudoran, nr, 9, începând cu ora 10:00.

Persoanele interesate vor solicita caietul de sarcini privind procedura de organizare a licitației de la registratura serviciului public și vor depune documentația necesară participării la licitație, în perioada 16.03.2023 – 04.04.2023.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud