aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Actualitate » Primăria Aiud „aruncă” pe străzi peste 4,6 milioane de lei

Primăria Aiud „aruncă” pe străzi peste 4,6 milioane de lei

Publicat în 05.07.2017 la ora 10:00

Primele două proiecte importante pentru cetățenii municipiului Aiud sunt pe cale să demareze. Consilierii locali au aprobat alocarea unei sume totale de peste 4.6 milioane de lei pentru modernizarea a trei străzi din zona „B” a municipiului, străzi care, în afară de unele lucrări de balastare, nu au avut parte de niciun fel de intervenție.

Din cele peste 4,6 milioane lei aprobați pentru a fi cheltuiți de către consilierii locali aiudeni peste 1,4 milioane lei vor fi folosiți pentru modernizarea străzilor Horea, Șt. O. Iosif și Teilor. Ceilalți aproximativ 3,25 milioane de lei vor fi folosiți pentru transformarea totală a altor trei străzi și anume: Muzicanților, Meseriașilor și Strâmtă.
Din cele aflate de la reprezentanții Serviciului Public de Administrare a Patrimoniului Local (SPAPL) se pare că strada Strâmtă va deveni cât de curând un loc de promenadă pentru aiudeni. Dotată cu bănci și iluminat ornamental, modernizarea străzii Strâmtă, după părerea administrației, ar trebui să aibă un efect benefic nu numai pentru faptul că trecătorii nu mai trebuie să
înoate prin noroaie, ci și pentru că, odată finalizate lucrările, prin intensificarea circulației pietonale se speră ca zona să fie scăpată de prostul obicei al unora dintre riverani și nu numai de a arunca gunoaiele în zonă și în albia minoră a Văii Aiudului pe segmentul cuprins între podurile de la ștrand și cel de la piață (str. I. Maniu).
Unul dintre pescarii amatori din Aiud ne-a declarat referitor la această investiție: „Este interesantă. Deși nu-mi vine să cred că va fi așa, sper totuși să mai scăpăm de gunoaiele care abundă în vale. Cred că acest lucru va fi unul iluzoriu deoarece degeaba faci aici curat când cei din amonte confundă valea cu groapa de gunoi și aruncă toate mizeriile în ea. Pe vremea în care eram copil făceam baie în vale. Acum nu mă mai încumet să intru în apă”. La rândul său, un alt aiudean ne-a declarat: „În sfârşit văd și eu o mișcare la actualul executiv. De zeci de ani se tot spunea și se promitea că în zona fostului Stadion „Metalul” se vor face investiţii și nu s-a făcut nimic. Era mai mare rușinea atunci când se jucau meciuri pe stadion să primești oaspeții pe o stradă ca «la țară» chiar în mijlocul orașului. Sper din toată inima să se facă ceea ce-mi spuneți. Până acum nu am văzut decât locuri de joacă și câteva trotuare făcute. Ceea ce-mi spuneți pare cam ciudat, dar dacă dumneavoastră spuneți că se va face, așa o fi. Deocamdată nu prea îmi vine să cred”
Neîncrederea rezultată din opiniile celor doi aiudeni este risipită de către Ștefan Rodean, șeful SPAPL Aiud, care ne-a declarat că „foarte curând locațiile vor fi predate firmelor contractante, urmând ca lucrările de modernizare să înceapă nu peste mult timp”

Dorel LAZĂR

Facebook 

Acest articol a fost citit de 495 ori

Primăria Aiud „aruncă” pe străzi peste 4,6 milioane de lei
5 (100%) 3 votes

Comentarii

Un Comentariu la Primăria Aiud „aruncă” pe străzi peste 4,6 milioane de lei

  1. adfdfasd Răspunde

    05.07.2017 la 10:21

    De ce nu scrieti despre banii aruncati pe podul de la ciumbrud care o sa coste Aiudul 7.4 miliarde lei ? Administratia de “nota zece ” !

    Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.