aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Administrație » Primăria Aiud instalează 57 de camere video în oraş pentru ”reducerea actelor infracţionale din spaţiul public”

Primăria Aiud instalează 57 de camere video în oraş pentru ”reducerea actelor infracţionale din spaţiul public”

Publicat în 02.02.2018 la ora 20:56

Municipiul Aiud se va transforma într-un veritabil ”big brother” ca urmare a unei inițiative promovate de administrația locală privind instalarea unor camere de luat vederi în cele mai importante zone publice din localitate.

O procedură de achiziție publică cu valoare estimată de 221.000 de lei denumită ”Sistem de supraveghere și înregistrare video în Municipiul Aiud” este, în prezent, în derulare pe SEAP. Singurul ofertant interesat în realizarea lucrărilor este societatea Diafan SRL Alba Iulia. Deocamdată, oferta este în analiza comisiei de evaluare, nefiind publicat anunțul de atribuire. Potrivit caietului de sarcini, în principalele zone publice din Aiud vor fi instalate un număr de 57 de camere de luat vederi (52 de trei megapixeli, iar cinci de doi megapixeli, acestea din urmă având caracteristica de identificare a plăcuțelor de înmatriculare de la mașini). Cele mai multe camere (cinci) vor fi instalate în Piața Consiliul Europei. Primăria a stabilit un număr de 46 de puncte de interes spre care ar urma să fie îndreptate camerele. Printre acestea se află școlile și grădinițele, primăria, parcurile, bisericile, trecerile de pietoni, intrările principale în oraș, locurile de joacă pentru copii, intersecțiile, piețele, podurile rutiere etc. Caietul de sarcini mai prevede, printre altele, furnizarea a două înregistratoare digitale, a unui centru de management pentru analiza video, 18 hard-diskuri, 8 routere wireless, 10 switch-uri și 2 televizioare UHD cu diagonala de 100 cm. Camerele video vor fi instalate pe stâlpii primăriei sau ai societății Electrica, la o înălțime de aproximativ 3 metri. Echipamentele de înregistrare și sursele back-up vor fi montate într-o încăpere din sediul Poliției locale. Termenul de execuție va fi de 60 de zile de la data ordinului de începere a lucrărilor. ”Având în vedere constrângerile bugetare pentru acest obiectiv de investiții s-a aprobat sistemul de finanțare «credit furnizor». Menționăm astfel, HCL nr. 186 din 31 iulie 2017 privind contractarea unui credit furnizor destinat finanțării investiției Sistem de supraveghere și înregistrare video în Municipiul Aiud”, se mai susține în caietul de sarcini. ”Se doreşte reducerea actelor infracţionale desfăşurate în spaţiul public (agresiuni asupra persoanelor, mai ales a copiilor, aruncarea gunoiului în locuri nepermise, incidente în traficul auto şi pietonal etc). În anumite puncte din cele descrise mai sus se cere identificarea numărului de înmatriculare a autovehiculelor în imaginile preluate. Imaginile vor fi transmise utilizând serviciile unui furnizor de internet, vor fi înregistrate pe o durată de minimum 30 de zile şi vor fi vizualizate într-un punct de control amenajat la sediul Poliţiei locale”, se afirmă în nota de fundamentare a hotărârii consiliului lcoal din iulie 2017.

Dorin ȚIMONEA

Facebook 

Acest articol a fost citit de 794 ori

Primăria Aiud instalează 57 de camere video în oraş pentru ”reducerea actelor infracţionale din spaţiul public”
2.6 (52%) 5 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.