aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Administrație » Primăria Aiud rămâne fără conducere, edilii aiudeni pleacă în Rusia, ca urmare a primirii unei invitaţii oficiale

Primăria Aiud rămâne fără conducere, edilii aiudeni pleacă în Rusia, ca urmare a primirii unei invitaţii oficiale

Publicat în 01.11.2017 la ora 12:00

Începând de astăzi, 1 noiembrie 2017, municipiul Aiud nu va mai avea conducere. Lucrul pare incredibil şi provoacă bucurie, dar şi uimire pentru unii. Însă spre „supărarea unora”, lipsa conducerii municipale nu va dura mult, ci doar şase zile.

Această situaţie se datorează faptului că, în perioada 1-6 noiembrie, conducerea administraţiei locale a municipiului Aiud va face o vizită oficială în Rusia, răspunzând astfel invitaţiei doamnei Elena Andreevna, primarul oraşului Cherepovets, localitate înfrăţită cu municipiul Aiud, de a participa la manifestările organizate cu ocazia celei de a 240-a aniversări a oraşului.

Potrivit hotărârii de consiliu adoptate în acest sens, pentru acoperirea cheltuielilor celor patru persoane desemnate să alcătuiască delegaţia (primarul Oana Badea, viceprimarul Lorincz Helga, administratorul public Liviu Florea şi consilierul juridic Dragoş Gâlea), administraţia aiudeană va cheltui aproximativ 3.300 de dolari.

Potrivit celor stipulate în hotărârea adoptată de către legislativul aiudean, pentru deplasarea lor cei patru delegaţi vor avea la dispoziţie de la bugetul public al municipiului suma de 8.000 de lei, reprezentând contravaloarea biletelor de avion, 225 de lei cheltuieli de reprezentare, 564 de dolari diurnă şi 560 de dolari cazare. Înfrăţit cu municipiul Aiud din octombrie 2003, la iniţiativa fostului primar Liviu Octavian Rusu şi a conducerii SC Metalurgica Aiud, pe lângă faptul că este un terminal portuar pe calea navigabilă Volga-Baltica, oraşul Cherepovets este cunoscut ca fiind un centru industrial foarte important din nord-vestul Rusiei, mai ales pentru cea mai mare fabrică de producţie a oţelului din Rusia, cu exporturi către peste cincizeci de ţări din întreaga lume.

Înfrăţirea cu municipiul Aiud s-a făcut ca urmare a dezvoltării afacerilor între cele două întreprinderi, unitatea metalurgică aiudeană asigurând anual piese de schimb în valoare de câteva milioane de dolari pentru combinatul siderurgic rusesc.

Trebuie specificat că după înfrăţirea făcută în anul 2003, şi mai ales după „marea rentabilizare şi privatizare” a SC Metalurgica Aiud, aceasta este prima delegaţie aiudeană invitată să participe la manifestările organizate în localitatea Cherepovets, după cea făcută pe vremea în care cele două întreprinderi aveau relaţii comerciale strânse.

Dorel LAZĂR

Facebook 

Acest articol a fost citit de 1470 ori

Primăria Aiud rămâne fără conducere, edilii aiudeni pleacă în Rusia, ca urmare a primirii unei invitaţii oficiale
4.5 (90%) 4 votes

Comentarii

3 Comentarii la Primăria Aiud rămâne fără conducere, edilii aiudeni pleacă în Rusia, ca urmare a primirii unei invitaţii oficiale

 1. dibla Răspunde

  02.11.2017 la 11:08

  Ptii, ce dezinformare!!!!!!!! Primarita Aiudului nu a plecat in Rusia, este pe baricade. Si mai este una, in 2004 Josan a fost invitat si a participat la manifestarile de la Cerepovats. Nu te mai grabi asa de tare d-le Dorel, nu-l mai scoate erou pe dl. Rusu

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 2. metalurgistul Răspunde

  02.11.2017 la 12:17

  Se sarbatoresc 15 ani de la semnarea parteneriatului care a adus comenzi si bani pentru AIUD mai dibla

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 3. Dorel Lazăr Răspunde

  05.11.2017 la 10:21

  De obicei nu comentez, dar acum este obligatoriu. Nu m-am grăbit deloc. Consultă Proiectul de Hotărâre aprobat și apoi comentază!

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.