aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Administrație » Primăria Aiud repară străzile din centrul municipiului

Primăria Aiud repară străzile din centrul municipiului

Publicat în 28.09.2017 la ora 10:00

Administraţia aiudeană a demarat implementarea unui proiect privind modernizarea mai multor străzi centrale din municipiu. Conform reprezentanţilor Primăriei Aiud, este vorba de străzile: Meseriaşilor, Muzicanţilor şi Strâmtă. Proiectul a fost licitat şi în aceste zile constructorul lucrează de zor pentru modernizarea primei străzi.

„Aceste străzi au intrat în atenţia noastră de mai mult timp. Am început cu strada Meseriaşilor şi probabil în acest an vor începe lucrările şi la strada Muzicanţilor, urmând ca strada Strâmtă să fie finalizată undeva prin luna august a anului viitor”, ne-a declarat Ştefan Rodean, directorul Serviciului Public Administrarea Patrimoniului Local (SPAPL) al Primăriei municipiului Aiud.

Potrivit celor aflate de la şeful SPAPL Aiud, pentru cele trei străzi administraţia locală a aprobat, în luna iulie 2016, suma de 2,737 milioane de lei, fără TVA, în urma licitaţiei realizându-se o economie de peste 800 de mii de lei, bani care vor fi redistribuiţi în vederea executării altor lucrări edilitare. „S-a realizat o economie de peste 800 de mii de lei, bani pe care-i vom folosi în alte scopuri. Cele trei străzi vor fi modernizate până vara viitoare. Hotărârea a venit firesc, deoarece aceste străzi au toate utilităţile, apă gaz, canal şi se află în imediata apropiere a centrului. Strada Strâmtă, cea care urmează valea Aiudului de dincolo de podul de la ştrand până la podul de pe strada Iuliu Maniu, va deveni o alee circulabilă şi de agrement”, ne-a mai spus Ştefan Rodean. Strada Strâmtă va fi dalată cu dale de beton vibrocompactat, pe laterala dinspre valea Aiudului, şi se va construi un zid dotat cu balustradă, vor fi montate bănci şi lampioane pentru asigurarea unui iluminat optim.

Vestea modernizării celor trei străzi a fost primită cu bucurie de cetăţenii riverani şi nu numai, mulţi dintre ei declarându-ne că aşteptau de mult ca aceste străzi să intre în atenția administrației locale. „Am tot auzit de la toţi primarii că vor face şi vor drege. Vorbe, atât au făcut. Nu au mişcat mai nimic. Mă bucur că, în sfârşit, noi, cei care trăim în centru, vom şi fi în centru! Felicitări administraţiei!”, ne-a declarat unul dintre locuitorii străzilor respective. La rândul ei, Emilia L. ne-a declarat: „Sper ca odată modernizată şi dotată cu mobilier, strada Strâmtă să devină un fel de alee circulabilă pe care să se plimbe lumea. Poate aşa cei care confundă această stradă cu o groapă de gunoi să se orienteze spre tomberoanele special amplasate în imediata vecinătate. Sincer, mă bucur pentru intenţia pe care o are administraţia locală. Chiar dacă unii mă vor acuza de partizanat, trebuie să spun că aceste două femei care gospodăresc oraşul au făcut, într-un an, cu mult mai mult decât celelalte administraţii în opt ani”.

Dorel LAZĂR

Acest articol a fost citit de 558 ori

Primăria Aiud repară străzile din centrul municipiului
4.8 (95%) 4 votes

Comentarii

Un Comentariu la Primăria Aiud repară străzile din centrul municipiului

  1. merde Răspunde

    28.09.2017 la 12:30

    Piatra cubica bazaltica luata de pe aceste strazi poate fi folosita la pavarea altor strazi care s-ar vrea a pastra aspectul rustic; ar fii pacat sa se risipeasca

    Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.