aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Administrație » Primăria Aiud va scoate la licitație un teren de 3 hectare cu doar 68 de bani metrul pătrat, plătibili în 12 rate

Primăria Aiud va scoate la licitație un teren de 3 hectare cu doar 68 de bani metrul pătrat, plătibili în 12 rate

Publicat în 27.03.2013 la ora 17:23

Consilierii locali ai municipiului Aiud au adoptat miercuri, 27 martie, un proiect de hotărâre privind însuşirea raportului de evaluare şi aprobarea vânzării prin licitaţie publică a unui teren extravilan în suprafaţă de 29.545 mp, situat administrativ în Parcela Boganci, al cărui proprietar este muncipiul Aiud.

Suma solicitată de administrația locală, în urma evaluării unui expert, este de 20.090 de lei, echivalentul a 4.616 de euro. Valoarea unitară a terenului evaluat este de 0,156 euro/m2  – echivalentul a  68 de bani/m2.

Potrivit documentului, evaluarea realizată în scopul stabilirii preţului de vânzare a terenului a fost făcută, la solicitarea Primăriei Aiud, de către Dan Gligor Oltean, persoană fizică autorizată în condiţiile legii, care, pentru determinarea valorii activului, a aplicat metoda comparaţiilor de piaţă.

“Această metodă îşi are baza în analiza pieţei şi utilizează analiza comparativ, respectiv estimarea valorii se face prin analizarea pieţei pentru a găsi proprietăţi similare, comparând apoi aceste proprietăţi cu cea „de evaluat. Drept urmare imobilul care face obiectul prezentului raport se poate vinde prin licitaţie publică deschisă cu strigare, organizată în condiţiile legii”, se precizează în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre.

Hotărâre CL Aiud:

Art.1 însuşeşte raportul de evaluare, înregistrat la Primăria Municipiului Aiud sub. nr. 4184/20.03.2013, întocmit de către expert evaluator autorizat în condiţiile legii, dl. Oltean – Dan Gligore, parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art.2 Aprobă vânzarea prin licitaţie publică a imobilului teren situat înextravilanul municipiului Aiud , în parcela Boganci, identificat în CF nr. 78641Aiud, nr. top./cad. 78641, în suprafaţă de 29545 m2, imobil aflat în proprietatea privată a municipiului Aiud.

Art.3 (1) Preţul de pornire a licitaţiei este de 0,156 euro/mp, iar pasul / pragul este de 0,0778 euro/mp.

(2) Preţul oferit în licitaţie, la care se adaugă TVA, conform legislaţiei în vigoare, se va achita în 12 rate lunare, egale, consecutive, la Serviciul Public Administraţia Patrimoniului Local, str. Tribun Tudoran, nr. 9, în lei la cursul euro comunicat de BNR în ziua plăţii.

Art.4 (1) Stabileşte Comisia pentru vânzarea imobilului identificat la art.3, în următoarea componenţă:

1. Rusu Liviu Octavian – Viceprimar, preşedintele comisiei;

2. Delia Florea – supleant al preşedintelui;

3. Marioara Rusu -secretar,

4. Olga Coţa – membru;

5. Cristea Felicia – membru;

6. Ştefan Rodean – membru;

7. Bîrlogeanu Ecaterina – membru

Acest articol a fost citit de 459 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.