aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Administrație » Primăria Aiud vrea 2,3 milioane de euro pentru spitalul municipal

Primăria Aiud vrea 2,3 milioane de euro pentru spitalul municipal

Publicat în 27.04.2018 la ora 8:12

Administrația locală aiudeană vrea să-și reabiliteze și modernizeze spitalul municipal cu bani europeni. Prin intermediul unui proiect de hotărâre de consiliu Local al municipiului Aiud, administrația locală cere aleșilor locali aprobarea scrierii, depunerii și implementării unui proiect prin care doreşte ca, prin bani europeni, să reabiliteze, modernizeze, extindă și să doteze Spitalul Municipal Aiud.

Proiectul se doreşte a fi finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale, prioritatea de investiții 8.1 – investiţii în infrastructurile sanitare sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel național, regional și local, reducând inegalitățile în ceea ce privește starea de sănătate și promovează incluziunea socială prin îmbunătăţirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea la serviciile instituționale la serviciile prestate de comunități, creșterea accesibilității serviciilor de sănătate, comunitare și a celor la nivel secundar, în special pentru zonele sărace și izolate.

Potrivit specialiştilor din administrația locală aiudeană, aceasta ţinteşte finanțarea la maximum a acestui proiect, care, odată obținută, ar însemna 2,3 milioane de euro. Aceștia ne-au mai spus că prin implementarea acestui proiect se va consolida „baza piramidei” pentru facilitarea preluării unei cazuistici medicale sau de prevenție, ameliorarea stării de sănătate și incluziunii sociale a persoanelor din cadrul unităților administrative arondate spitalului aiudean.

Dorel LAZĂR

Facebook 

Acest articol a fost citit de 400 ori

Primăria Aiud vrea 2,3 milioane de euro pentru spitalul municipal
3 (60%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.