aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Știri din zonă » Primăria Lopadea dorește modernizarea totală a celor șapte localități pe care le administrează

Primăria Lopadea dorește modernizarea totală a celor șapte localități pe care le administrează

Publicat în 01.08.2019 la ora 10:00

În multe localităţi din ţară lucrurile au rămas pe loc. Unii primari au ales să nu-şi facă viaţa grea implicându-se prea tare, iar alţii s-au chinuit şi încă se luptă pentru a atrage bani europeni sau din alte părți pentru dezvoltare.

Doar că birocraţia, termenele legale ce trebuie respectate, contestaţiile sau pur şi simplu aşteptarea unui semn de eligibilitate sau a undei verzi pentru începerea lucrărilor fac ca proiectele de investiţii să se materializeze chiar după ani buni de când au fost accesate. Comuna Lopadea Nouă nu face excepţie.

Din anul 2002 de când a venit la conducerea primăriei din Primarul comunei Lopadea Nouă doctorul Marian Indreiu s-a luptat și se pare că este pe cale să realizeze modernizarea totală a celor șapte localități pe care le administrează, respectiv : Lopadea Noua, Ciuguzel, Băgău, Beta, Asînip, Odverem, Ocnișoara.

La această dată este pe cale „să dea gata” ultima străduță din localitatea Ciuguzel, strada „Pe vale”.

„Este al treilea sat în care am asfaltat toate drumurile. De fapt strada „Pe vale” nu este încă asfaltată, dar în cel mult o lună lucrările vor fi recepționate, urmând ca după ce va fi finalizat drumul comunal DC 14, cel care face legătura între localitățile Odverem și Ciuguzel cu localitatea Ocnișoara în care dorim să construim o bază de agrement având ca punct de plecarea apa sărată care există acolo, vom începe o campanie de reabilitarea a tuturor drumurilor interioare din toate celelalte satele.

Potrivit primarului Marian Indreiu:  „Încă de la începutul mandatelor mele am considerat că e nevoie, și chiar se impune, modernizarea tuturor străzilor satelor comunei, numai astfel, populația nu va mai fi  marginalizată. Știu că numai cu o infrastructură bine pusă la punct comuna noastră își va putea rezolva problemele de acces spre civilizație. Odată cu modernizarea străzilor vom  rezolva și problemele de canalizare pluvială cât și cele de acces spre proprietăți. Singura problemă pe care o întâmpinăm și încercăm să o rezolvăm sunt finanțările. De altfel, în anul 2019 primăria noastră a avut și are un buget foarte strâns, gândit să acopere cu preponderenţă cofinanţările proiectelor pe care le-am câştigat  şi încheierea lucrărilor începute anul trecut” .

Dorel Lazăr

Facebook 

Acest articol a fost citit de 690 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.