aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Proiect de teatru finanțat prin programul Erasmus+ pentru elevii de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” din Aiud

Proiect de teatru finanțat prin programul Erasmus+ pentru elevii de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” din Aiud

Publicat în 01.11.2018 la ora 15:24

Asociația franceză Procédé Zèbre va coordona proiectul „Wim Iuvenis Laboratories”, aprobat în cursul lunii iulie de Comisia Europeană pentru a fi finanțat prin programul Erasmus+.

Proiectul include participarea a 9 parteneri din 6 țări europene (Austria, România, Italia, Bosnia, Franța și Germania) pentru o perioadă de trei ani, se arată într-un comunicat de presă trimis, joi, de Primăria Aiud.

”Proiectul va adopta strategii inovatoare pentru a facilita schimbul lingvistic, cultural și artistic, iar scopul este conștientizarea generațiilor tinere cu privire la pericolul ideologiilor extremiste prin reevocarea trecutului”, potrivit sursei citate.

Zece liceeni aiudeni coordonați de doamna prof. Gabriela Gâlea vor participa în luna mai 2019 la Festivalul „Water is Memory” de la Vichy, Franța, iar în iulie anul viitor Aiudul va găzdui un spectacol de teatru.

Cooperarea cu Asociația Procédé Zèbre a început încă din 2016. În ultimii doi ani cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Aiud au fost organizate spectacole de teatru în Cetatea Aiudului și la Colegiul Național „Bethlen Gabor” Aiud, precum și deplasări ale liceenilor aiudeni pentru punerea în scenă a spectacolelor la Bran și la Cluj, se mai arată în comunicat.

Acest articol a fost citit de 124 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.