Rămâi conectat

Învățământ-Cultură

Recitaluri, ateliere, coșulețe de Paște, desene pe asfalt și alte activități organizate de Clubul Copiilor din Aiud în cadrul săptămânii „Școala Altfel”

Publicat

în

clubul-copiilor-aiud-scoala-altfel-2016Clubul Copiilor Aiud a desfășurat ieri, 18 aprilie, diferite activități în cadrul programului ”Școala Altfel: Să Știi mai multe, să fii mai bun!”, la care au participat copiii înscriși în cadrul cercurilor, dar și elevi de la Colegiul Național “Titu Maiorescu” și Școala Generală cu clasele I-VIII ”Axente Sever” din Aiud.

Activitățile s-au desfășurat pe ateliere, confectionând coșulete de Paște, mascote de primăvară, pictură și grafică pe teme de primăvară, precum și o multitudine de desene pe asfalt.

Pe timpul activităților, un frumos recital a fost susținut de copiii din cadrul cercului de muzică, interpretând piese de muzică rock, jazz și muzica populară.

”Considerăm că a fost un bun prilej de a ne populariza activitățile desfășurate în cadrul cercurilor de la Clubul Copiilor, activități gratuite pentru toti copiii doritori din oraș”, a transmis reprezentantul Clubului de Copii din Aiud.

Activitatea de luni a fost încheiată cu succes, printr-o horă mare în care s-au prins toți copiii participanți la cercuri.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Învățământ-Cultură

Echipa Colegiului Național „Titu Maiorescu” Aiud, calificare la etapa națională a Olimpiadei Naționale de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat”

Publicat

în

Performanță de excepție pentru echipa Colegiului Național „Titu Maiorescu” Aiud care s-a clasat pe locul I la faza județeană și a reușit calificarea la etapa națională a Olimpiadei Naționale de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat”.

„Locul I și calificare la etapa națională a Olimpiadei Naționale de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat” – secțiunea avansați, pentru echipa Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud!

<<Nu poate fi o nenorocire mai mare pentru oamenii liberi decât pierderea libertătii cuvântului>> spunea Demostene. Felicitări și succes la etapa națională!”, au transmis reprezentanții Colegiului Național „Titu Maiorescu” Aiud.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Elevi din Aiud, în vizită la vârstnicii din cadrul Centrului rezidențial din comuna Unirea

Publicat

în

Marți, 23 aprilie 2024, de sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință, după Sfânta Liturghie, elevii doamnei învățătoare Luminița Manole din clasa a III-a A de la Școala Gimnazială „Ovidiu Hulea” din Aiud și membri ai Centrului cultural-catehetic „Adormirea Maicii Domnului” al Parohiei Ortodoxe Aiud III, au fost prezenți în mijlocul beneficiarilor Centrului rezidențial „Acoperământul Maicii Domnului” de la Unirea, în cadrul unei acțiuni social-filantropice.

Astfel, pe lângă darurile simbolice și frumoasele felicitări pascale realizate de mânuțele lor, cei mici au sădit în sufletele vârstnicilor împovărați de ani și de suferință bucuria și optimismul atât de necesare în vremurile pe care le trăim.

Această activitate, desfășurată spre finalul Postului Mare, în Săptămâna Floriilor, dincolo de scopul filantropic, i-a conștientizat pe elevi că faptele milei creștine sunt mângâiere nu doar pentru sufletul semenului de lângă noi, cât și pentru sufletul nostru. Întrucât Mântuitorul Hristos vorbește adesea de milostenie și de ajutorarea celor aflați în nevoi sau în singurătate, prin astfel de acțiuni practice, cunoscutele sintagme „Dăruind vei dobândi” sau „Fericiți cei milostivi, că aceia se vor milui” își găsesc înțeles mult mai ușor în conștiința copiilor.

De-a lungul vremii, în cadrul proiectelor inițiate de parohia noastră în parteneriat cu Școala Gimnazială „Ovidiu Hulea” din Aiud și cu diferite centre sociale din cadrul rețelei „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia”, elevii au participat la numeroase evenimente sau acțiuni social-filantropice. În același duh al iubirii milostive, și activitatea de astăzi se încadrează în tematica Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și a Anului comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți.

Pr. Nicolae Aloman


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Bibliotecă cu aproximativ 4000 de volume, inaugurată la Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu” din Aiudul de Sus

Publicat

în

Marți, 23 aprilie 2024, a avut loc inaugurarea Bibliotecii „Ovidiu Hulea” din cadrul Școlii Gimnaziale „Liviu Rebreanu” din Aiudul de Sus.

Proiectul, realizat pe bază de voluntariat, la inițiativa ASTRA – Despărțământul „Ovidiu Hulea” Aiud, cuprinde cărți, publicații și tablouri primite din donații. Acesta este al doilea proiect dedicat păstrării identității naționale realizat de Direcția de Cultură – Centrul Multicultural „Liviu Rebreanu” în colaborare cu Despărțământul „Ovidiu Hulea” Aiud.

Vă reamintim că la Gârbova de Jos, cele două instituiții de cultură au realizat prima expoziție etnografică din zonă, un adevărat muzeu al tradițiilor naționale.

Acest proiect de păstrare și valorificare a universului interior al unei gospodării tradiționale românești este întregit acum de deschiderea Bibliotecii „Ovidiu Hulea” din Aiudul de Sus.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud