aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Știri din zonă » Reprezentanții unei societăți de binefacere din Danemarca au făcut publice detalii șocante în cazul fetițelor din Geoagiu de Sus, bătute cu bicul de tatăl lor

Reprezentanții unei societăți de binefacere din Danemarca au făcut publice detalii șocante în cazul fetițelor din Geoagiu de Sus, bătute cu bicul de tatăl lor

Publicat în 03.08.2019 la ora 23:05

Realitatea şocantă din familia Muntean, din satul Geoagiu de Sus, comuna Stremţ, a fost făcută publică de reprezentanţii unei asociaţii de binefacere din Danemarca. Aceştia realizau în perioada respectivă o activitate de selectare a copiilor din sat care urmau să participe la o tabără de vară finanţată de organizaţie.

Printre minorii vizaţi erau şi cele trei fete agresate cu bestialitate de tatăl lor. Imediat ce a văzut rănile suferite de cele trei copile, reprezentantul asociaţiei a sesizat poliţia. A doua zi dimineaţă, tatăl fetelor a fost ridicat de acasă şi dus direct în arestul Poliţiei. Fotografiile cu rănile suferite de cele trei fete bătute cu biciul sunt şocante.

Muntean Constantin este căsătorit cu mama fetelor de peste 10 ani. Femeia a declarat că bătăile la adresa sa au început la circa un an de la momentul căsătoriei.

Spune că fetele în vârstă de 6, 8 şi 11 ani sunt acum liniştite şi că nu se vor mai întoarce niciodată la locuinţa bărbatului. Iniţial, femeia a mers împreună cu cele trei minore la o rudă, unde a fost sunată de un frate al soţului agresor, care a ameninţat-o cu moartea. Ulterior, mama şi fetele au fost internate într-un centru maternal din Alba Iulia.

Muntean Constantin din satul Geoagiu de Sus, comuna Stremţ, a fost arestat preventiv de Judecătoria Aiud.

Este acuzat de violenţă în familie şi rele tratamente aplicate minorului după ce, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, le-a bătut cu bestialitate pe cele trei fete minore, de 6, 8 şi 11 ani, cu biciul. Fetele au primit 4-5 zile de îngrijiri medicale de la medicul legist.

”Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud. În baza art. 226 alin. 2 raportat la art. 223 alin. 2 C.pr.pen., dispune arestarea preventivă a inculpatului M.C. – pentru o perioadă de 30 de zile, de la data de 30.07.2019 până la data de 28.08.2019 inclusiv. În baza art. 275 alin. 3 C. pr. pen., cheltuielile judiciare avansate rămân în sarcina statului”, se precizează în minuta de la Judecătoria Aiud.

Bărbatul în vârstă de 43 de ani are cont pe Facebook, unde a postat mai multe fotografii cu minorele. ”Fetele mele sunt fericite”, a scris tatăl lor, textul fiind o descriere a unei fotografii în care minorele apar facând baie într-o piscină. La o altă imagine a scris ”cele mai frumoase fete din lume”.

Potrivit IPJ Alba, la data de 29 iulie 2019, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de un bărbat de 43 de ani, din Geoargiu de Sus, comuna Stremţ, care este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de rele tratamente aplicate minorului şi violenţă în familie.

”În fapt, în seara zilei de 28 iulie, poliţiştii Secţie 3 Poliţie Rurală Aiud, în baza unor informaţii cu privire la posibile fapte de violenţă la care ar fi fost supuse 3 minore, de 6, 8 şi 11 ani, de către tatăl lor, s-au sesizat, din oficiu şi au demarat activităţile de cercetare.

În urma primelor investigaţiilor efectuate de poliţişti a rezultat că, cele 3 minore, ar fi fost lovite, cu un bici, de către tatăl lor aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, suferind leziuni pentru a căror vindecare sunt necesare 4 – 5 zile de îngrijiri medicale, după cum rezultă din certificatul medical obţinut în urma examinării medico-legale care a avut loc în data de 29 iulie 2019”, se precizează în comunicatul IPJ Alba.

Acest articol a fost citit de 358 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.