aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Actualitate » Risc de inundare cu ape uzate pe străzile din Aiud

Risc de inundare cu ape uzate pe străzile din Aiud

Publicat în 31.05.2017 la ora 21:00

Străzile din municipiul Aiud au fost în pericol de a fi inundate cu materii fecale și ape uzate. Din cauza neglijenței și a iresponsabilității unora dintre locuitori, o echipă formată din cinci persoane a fost nevoită să-și petreacă aproape 24 de ore străduindu-se să desfunde canalul colector care deservește locuitorii din cartierele Dallas şi Hepat și străzile adiacente.

Echipa de intervenție a fost alarmată vineri, 26 mai, în jurul orelor amiezii, când s-a constatat că conducta colectoare a apelor uzate de pe strada Ion Creangă s-a înfundat. Cei cinci muncitori s-au chinuit zeci de ore să remedieze situația, muncind până sâmbătă, 27 mai, lucrările finalizându-se în jurul orei 11.00. Cauza blocării canalului colector a  fost formarea unui „dop” din materiale textile, pe care o persoană, considerată pe bună dreptate de muncitori ca fiind iresponsabilă, le-a aruncat la canal fără a se gândi la eventualele efecte pe care le-ar putea avea. Cei cinci angajați ai SC Apa CTTA, secția Aiud, au muncit nonstop pentru remedierea situației, fiind presați de riscul ca apele reziduale menajere în amestec cu materiile fecale să inunde străzile.
Oficialii serviciului aiudean de distribuție a apei potabile atrag atenția că folosirea defectuoasă a canalizării duce la blocaje care, la rândul lor, generează acumulări de apă pe străzi sau în subsoluri, creând astfel surse de infecție. Aceștia recomandă locuitorilor „să nu mai arunce în canalizare tot felul de obiecte şi lichide foarte corozive (de exemplu, zeama de murături), care afectează performanţa sistemului, inclusiv în ceea ce priveşte capacitatea de epurare (de exemplu uleiuri vegetale sau industriale)”.
Totodată, reprezentanții SC Apa CTTA Aiud spun că, din cauza blocării arterei principale de canalizare, există pericolul de a fi inundate căminele de racord ale imobilelor şi instalaţia interioară de canalizare, care poate refula în gospodării sau case.

Dorel LAZĂR

Facebook 

Acest articol a fost citit de 184 ori

Risc de inundare cu ape uzate pe străzile din Aiud
Acordă o notă articolului

Comentarii

Un Comentariu la Risc de inundare cu ape uzate pe străzile din Aiud

  1. Artobeliliviut Răspunde

    01.06.2017 la 9:37

    Wwwaw de inunda străzile Aiudului cu fecalele si ape reziduale,,,și așa multe locuri din Aiud arata ca niste wcie nu ar fi mirare sa vedem și fecalele plutind pe drum !

    Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.