aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Administrație » S-a constituit noul Consiliu Local al municipiului Aiud. Lorincz Helga (UDMR) a fost aleasă în funcția de viceprimar

S-a constituit noul Consiliu Local al municipiului Aiud. Lorincz Helga (UDMR) a fost aleasă în funcția de viceprimar

Publicat în 24.06.2016 la ora 13:17

constituire-cl-aiud-iun-2016În prezența subprefectului Mihaela Maria Albu, a judecătorului Mihai Roman de la judecătoria Aiud, a senatorului Alexandru Pereș și a consilierului județean Sorin Bumb, la Aiud a avut loc astăzi, 24 iunie 2016, ședința de constituire a Consiliul Local Aiud, cel care va administra municipiul în mandatul 2016-2020.

Ședința a fost condusă de către decanul de vârstă a cosilierilor locali aleși domnul Aurel Ciortea (PSD), ajutat fiind de Takacs Varo Andreea Rebeka (ALDE).

După ascultarea imnului național s-a trecut la validarea mandatelor de consilier și apoi la depunerea jurământului. În fața a aproape 100 de persoane invitați, rude și cetățeni ai municipiului, rând pe rând, cei 19 aleși ai municipiului Aiud au depus, în ordine alfabetică jurământul, punând măna pe Biblie și Constituție.

Oana Badea, noul primar ales al municipiului Aiud a declarat, imediat după depunerea jurământului că-și dorește „… un consiliu local cooperant, un consiliu care să lase deoparte lupta politică și să muncească pentru binele și interesul aiudeanlui”.

La rândul său fostul primar al municipiului domnul Mihai Horațiu Josan a declarat: „După 24 de ani, astăzi părăsesc Consiliul Local și Primăria Municipiului Aiud. Rezultatele care au fost se văd, cele care vor fi se vor vedea și se va face un nou bilanț. Vă doresc succes și să continuați programele începute deoarece acestea sunt pentru aiudeni”.

depunere-juramant-viceprimar-aiud-udmr-lorincz-helga-iun-2016Pentru alegerea viceprimarului au fost propuse trei femei. PNL Aiud a propus-o pe reprezentanta UDMR doamna Lorincz Helga, PSD a propus-o pe doamna Takcas Varo Andreea Rebeka (ALDE).

Ca urmare a votului secret, viceprimar al municipiului Aiud a fost aleasă doamna Lorincz Helga, liderul UDMR Aiud, cu un scor de 11 voturi pentru și 8 împotrivă.

La sfârșitul ședinței noul primar, doamna Oana Badea ne-a declarat: „Este o zi importantă pentru Aiud și locuitorii lui. Echipa care a câștigat va face echipă cu aiudenii, singurii care contează. Începe un nou mandat, un mandat al schimbărilor, a celor pe care aiudenii le-au cerut dintotdeauna. Eu și echipa mea suntem gata să colaborăm cu toți cei care înțeleg ce-și dorește „Partidul Aiudenilor”. Le mulțumesc tuturor aiudenilor pentru încrederea acordată și-i asigur de tot sprijinul meu. Ușa mea va fi deschisă în permanență pentru cetățean”.

Dorel Lazăr

 

Acest articol a fost citit de 2336 ori

S-a constituit noul Consiliu Local al municipiului Aiud. Lorincz Helga (UDMR) a fost aleasă în funcția de viceprimar
2.5 (50%) 10 votes

Comentarii

Un Comentariu la S-a constituit noul Consiliu Local al municipiului Aiud. Lorincz Helga (UDMR) a fost aleasă în funcția de viceprimar

  1. Voluntarul betoc Răspunde

    27.06.2016 la 11:51

    tocmai ca rezultatele de pana acum nu se prea vad si de aceea e mare asteptarea de la noua echipa; ceea ce s-a facut pana acum in 4 mandate se putea face in 1/2 de mandat- luate invers- partiala renovare kitsch a cetatii, asfaltarea unor strazi si utilitati pe ele – lucru important si f. important- amenajarea si functionarea pietei care e clar utila si impresionanta; renovarea colegiului din centru e pe bani europeni si se poate si ea numara la realizari, ca arata bine, 3 minimarket-uri si un supermarket-aia e realizarea investitorilor- faptul ca s-a desfiintat Gora si s-a adus firma portugheza in loc nu cred ca o pune nimeni la realizari; in rest ? bordurile care dauneaza tuturor ? sau alteceva ? poate-mi scapa mie si nu vad fiind realizari sublime precum predestinatul nume de Alba DE JOS ca pol de dezvoltare cica- s-au dat si salarii pe chestia aia ?

    Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.