aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Știri din zonă » S-a reluat transportul de călători pe ruta Aiud-Râmeţ-Ponor-Geogel

S-a reluat transportul de călători pe ruta Aiud-Râmeţ-Ponor-Geogel

Publicat în 06.03.2014 la ora 17:00

autobuze-aiudÎncepând cu luna martie 2014, singurul operator de transport auto care a acceptat să efectueze transportul de persoane pe cea mai nerentabilă rută din judeţ îşi reia cursele regulate pe traseul Aiud-Râmeţ-Ponor-Geogel.

Potrivit celor declarate de conducerea SC Excelent Trans SRL, cursele regulate pe traseul respectiv s-au reluat începând cu data de 1 Martie 2014 şi vor fi efectuate conform orarului stabilit în momentul în care acest traseu a fost distribuit în gestiune de către Consiliul Judeţean Alba.
Aflarea veştii a înseninat feţele locuitorilor din cele două comune, aproximativ 1000 de persoane, care pentru a merge spre cel mai apropiat oraş, municipiul Aiud, erau nevoiţi să apeleze la unele persoane care aveau maşină personală sau, pur şi simplu, să meargă pe jos peste 40 de kilometri. „Este o adevărată bucurie pentru locuitori. Reluarea curselor regulate ne scoate din izolare. Starea extraordinar de proastă a drumului judeţean este motivul pentru care izolarea devine din ce în ce mai mare şi face ca populaţia să migreze spre oraş sau alte zone din jurul oraşului. Uitaţi-vă cu atenţie în Aiud, mare parte din populaţia actuală este din zona noastră, din comunele Râmeţ şi Ponor. De ce? Deoarece aici nu ai nimic. Nu ai şcoală bună pentru copii, nu ai transport, nu ai nicio perspectivă. Este normal atunci să-ţi iei lumea în cap şi să te muţi la oraş”, ne-a declarat Victoria L., locuitoare a unuia dintre satele presărate de-a lungul traseului cu pricina.
Aceasta ne-a mai epus că reluarea transportului regulat pe traseul Aiud-Geogel este ca „o mană cerească” menită să mai dea o „gură de aer” celor care locuiesc în zonă.

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Acest articol a fost citit de 1558 ori

S-a reluat transportul de călători pe ruta Aiud-Râmeţ-Ponor-Geogel
4.2 (84%) 5 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.