aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Actualitate » Să le aducem primăvara…

Să le aducem primăvara…

Publicat în 08.03.2019 la ora 9:00

Cu toții ne aducem aminte că pe vremuri zilei de 8 Martie îi spuneam „Ziua Mamei”. La fel ca și atunci, și acum „Ziua Mamei” a fost, și este, „Ziua Femeii” și se sărbătoreşte în momentul în care cu o floare poți stârni zâmbetele ce pot să anunţe că este primăvară… iremediabil.

În aceste zile, în care soarele a prins ceva putere și și-a făcut destul curaj să ne încălzească, oricare dintre noi bărbații, ştim că mai trebuie să facem un ultim efort de curaj, la sfârşitul friguroasei ierni pentru EA…  petru femeia mamă, femeia soție, femeia iubită și de ce nu.. femeia amantă?

Oricare dintre noi, adulții de astăzi, ne aducem aminte de felicitările pe care, copii fiind, le confecționam în acea perioadă la școală, sau la grădiniță. Multicolore, cu desene cu oameni strâmbi și colorați în culori calde, ridicole, urâte şi totuşi oricare „operă” de a noastră eara privită ca pe o capodoperă de cineva. De cine?… De femeia care ne-a fost mereu aproape! De femeia mamă, femeia soție sau, femeia bunică.  Toți am lucrat câte ceva pentru mamele și bunicile noastre!.

Se știe că femeile sunt, în general, mai sensibile și mai conectate cu emoțiile pe care le simt. Mulți dintre noi am reușit să înțelegem de la partenerele noastre de ce este bine (și sănătos) ca ele să-și exprime sentimentele, numai că însă astfel de cazuri nu sunt chiar așa de des întâlnite. Mai sunt mulți bărbați care, din diverse motive, refuză să facă acest lucru sau să înțeleagă acest concept simplu.

Mulți dintre noi bărbații presupunem că o declarație de dragoste face mai mult decât orice și uităm de micile cadouri sau surprize și de alte lucruri pentru care, uneori, ar trebui să ne dăm peste cap pentru a le face partenerelor noastre. Mulți, încă, nu realizează că multora dintre partenere noastre le plac micile surprize și lucruri la care noi bărbații nu ne-am fi gândit niciodată.

Indiferent de situaţia în care se află, sau de faptul că sunt mame, soții sau iubite, ele, femeile, sunt mereu frumoase, calme și cu gânduri bune. Ele crează în jurul lor un anturaj plăcut în familie, la serviciu, sau în cel al prietenilor noștrii. Nu, nu vorbesc doar de frumuseţea fizica, ci la cea interioară, cea sufletească pe care orice femeie o degajă în jurul ei.

Ea, femeia, știe că o îmbrățișare și un sărut sunt leacuri care pot vindeca cu mult mai eficient decât o întreagă farmacie. Ea, femeia este în stare să zâmbească chiar și atunci când necazurile o îndeamnă să țipe și să plângă. Doar ea, femeia, este în stare să plângă de fericire și chiar să râdă atunci când este nervoasă.  În plus de acestea dacă ea, femeia, crede într-o idee este în stare să se lupte până la sacrificiu pentru ea, iar dacă este cazul, se bate cu nedreptățile ce li se fac neacceptând „Nu” drept răspuns atunci când soluția poate fi îmbunătăţită. Ea, femeia, are idei, deseori geniale, pentru ieșirea din impas, are milă și aduce dragostea și speranța în fiecare cămin oferind sprijinul vital și oferind tot ce au pentru familia și copii ei.

Da, femeia plânge. Plânge des și din diverse cauze. Plânge atunci când se naște copilul, atunci când cineva drag moare și totuși este cu mult mai puternică decât  pare și mai ales atunci când ți se pare că nu i-a mai rămas deloc putere.

S-a constatat  că o femeie calmă, plăcută și care gândește mereu pozitiv este mult mai apreciată atât în familie cât și la serviciu. O femeie poate determina schimbări esențiale atunci când vrea cu adevărat. Femeia este cea care poate crea mereu primăvară în jurul ei.

Haideți să le facem și noi, bărbații, primăvară și să le onorăm cu micile noastre surprize de ziua lor! O merită din plin. Cu o floare nu se face primăvară, dar putem să le aducem femeilor noastre primăvara și acea stare de bine care să ne molipsească și pe noi.

Este ziua lor și cred că fiecare dintre noi ar trebui să ne gândim ce ne-am face fără ele, fără surorile noastre, fără prietenele noastre, fără soțiile noastre și fără mamele noastre. Am putea noi exista fără ele? Haideți să le sărbătorim așa cum se cuvine! Ele sunt tot ce ne-am dorit noi bărbaţii și niciodată nu ne sunt de ajuns.

Dorel Lazăr

Acest articol a fost citit de 15 ori

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.