aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Actualitate » Sâmbătă, 2 februarie 2019, Aiudul a fost gazda celei de-a XXII-a ediții a Balului de Caritate Malteză

Sâmbătă, 2 februarie 2019, Aiudul a fost gazda celei de-a XXII-a ediții a Balului de Caritate Malteză

Publicat în 04.02.2019 la ora 14:26

Cel mai mare și mai important bal de caritate din Aiud sa desfășurat în noaptea de sâmbătă spre duminică. Participanții și sponsorii nu s-au sfiit să doneze sume importante pentru ajutorarea celor nevoiași.

Având ca motto „Pâinea noastră cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi…” sâmbătă, 2 februarie 2019, a avut loc cea de a douăzecișidoua ediție a celui mai mare bal caritativ din Aiud.

Găzduit de Salonul Giorgia, desfășurat sub semnul „Crucii de Malta”, balul de caritate organizat de către Serviciul Maltez din România (SAMR), filiala Aiud a reușit să strângă sub „umbrela carității” peste 250 de persoane mai „avute” sau mai puțin „avute” care au făcut ce au făcut și au dat din ceea ce au avut câte puțin pentru cei mai puțini favorizați de soartă.

În frunte cu inimoasa doamnă Fari Palko Ilona, preşedintele filialei aiudene a SAMR, “patroană a balului”, membrii serviciului maltez din Aiud au reușit să impună și să insufle spiritul caritativ „celor care au”, pentru „cei care n-au” strigând o sumă „bunișoară” pentru ajutorarea celor aflați în situații de „jenă financiară”, adică peste 500 de suflete de care maltezii aiudeni au grijă în fiecare an.

Deschiderea balului a revenit, ca de obicei elevilor din anul terminal al Colegiului Național „Bethlen Gabor” membri juniori ai SAMR Aiud, care au demonstrat talent și virtuozitate în dansurile de societate învățate de la dascălul și pastorul lor Lorincz Zoltan, unul dintre cetățenii de onoare ai municipiului.

La acţiunea caritabilă a fost prezentă cam toată „lumea bună” din Aiud, politicieni, primarul și viceprimarul municipiului doamnele Oana Badea și Lorincz Helga, oameni de afaceri, intelectuali și cei care au dovedit în decursul anilor că au un suflet caritabil, dar şi invitaţi din „zări străine”, reprezentanți ai filialelor SAMR din filialele Oradea,Sfântu Gheorghe,Braşov,Timișoara, Cluj, Târgu Mureș.

Bineînţeles că de la acest eveniment nu au lipsit și unele personalităţi marcante din spectrul politic. S-au alăturat celor care au contribuit la strângerea celor câtea zeci de mii  de lei menite să se transforme în ajutoare pentru nevoiașii municipiului Aiud: Ion Dumitrel președintele CJ Alba și vicepreședinții Dumitru Fulea și Marius Hațegan, doamna Olah Emese viceprimarul municipiului Cluj Napoca.

Amfitrion prezentator crainic a fost binecunoscutul reporter de la Radio România studioul Cluj Napoca, domnul Cezar Firu, care a moderat tombola și licitația, cele două acțiuni având ca menire să strângă o sumă cât mai mare de bani suficient de mare pentru ca maltezii aiudeni să-i poată ajura pe cei aflați în situații dificile. Tombola caritativă având zeci de premii speciale, iar licitația a scos „la strigare”: aranjamente florale, torturi, obiecte de artizanat, coșuri încărcate cu produse tradiționale din carne, lactate și vinuri din renumita podgorie a Aiudului precum  și multe alte și diverse obiecte de manufactură sau de artă, care au fost vândute „cât ai zice pește” reușindu-se în acest fel strângerea unei sume importanre de bani care va asigura un an întreg pâine pentru 50  de persoane asistate de maltezii aiudeni.

Un moment deosebit la constat decernarea tradiționalul premiu „Meritul Fliantrop”, premiu pe care în acest an colectivul SAMR Aiud a hotărât să-l acorde doamnei Adriana Duna, patroana sălii de evenimente „Giorgia”, sală în care de ani buni sunt organizate aceste baluri caritabile.

De întreținerea antrenului și atmosferei s-a ocupat, cu succes și multă seriozitate trupa „Back intime” din Sfântu Gheorghe, formată din ex-aiudeanul Makkai Kalman care și-a „strâns oastea” colegii săi de trupă și de scenă ( Paldeak Katinka și Pal Zakarias) pentru a da o mână de ajutor caritabililor aiudeni.

O prestație excelentă au avut-o și alți patru tineri artiști de marcă ai teatrului de operă „Ion Dacian”din București: Ioana Rusu și Cătălin Petrescu, care au cântat și încântat publicul cu arii celebre din opere semnate de corifeii muzicii clasice mondiale, dar și cu o melodie dansantă interpretată în mijlocul ringului de dans, special pentru doi tineri albaiulieni care-și vor unii în curând destinele prin căsătorie. Poate vă veți întreba ce au așa deosebit acești doi tineri de li s-a rezemat ringul de dans și li s-a dedicat lor și numai lor o melodie. Ei bine, în aplauzele sutelor de participanți la bal(mulți având lacrimi în ochi), aceștia au dansat stând în scaunele cu rotile în care soarta i-a țintuit pe viață.

La finalul acţiunii caritabile ce a avut loc sâmbătă au fost strânse câteva zeci de mii de lei din partea darnicilor participanţi, sumă ce va asigura continuitatea programelor susținute de maltezii aiudeni.

Dorel Lazăr

Acest articol a fost citit de 446 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.