aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Știri din zonă » Șapte salvamontiști au căutat toată noaptea trecută doi turiști maghiari, care s-au rătăcit în zona Bedeleu din Munții Apuseni

Șapte salvamontiști au căutat toată noaptea trecută doi turiști maghiari, care s-au rătăcit în zona Bedeleu din Munții Apuseni

Publicat în 18.08.2017 la ora 8:38

Doi turiști maghiari s-au rătăcit, ieri seară, în zona Bedeleu din Munții Apuseni, fiind căutați toată noaptea de șapte salvamontiști.

Aceștia nu ar fi respectat marcajul turistic, s-au abătut de la traseu și au ajuns într-un punct de unde nu au mai putut coborî, apelând serviciul de urgență 112.

Ei au fost găsiți, urmând să fie coborâți.

UPDATE: Șeful Serviciului Salvamont Alba, Lucian Forda, a declarat, vineri, că doi turiști maghiari, un bărbat și o femeie, s-au rătăcit în Munții Trascăului, o grupă a Munților Apuseni.

”Acum am reușit să avem contact vizual cu ei, sperăm ca într-o oră și ceva să ajungem lângă ei și începem operațiunea de coborâre. Ei sunt pe un țanc, sub Masivul Bedeleu”, a declarat Lucian Forda.

Turiștii maghiari au apelat numărul de urgență 112 joi seara, în jurul orei 20.00, semnalând că s-au rătăcit, iar două echipe de salvamontiști au efectuat căutări toată noaptea.

”Nu sunt semne că ar avea probleme de sănătate, cu siguranță panică, sperăm că nu hipotermie. În funcție de starea lor de sănătate și în funcție de asta decidem metoda de coborâre”, a mai spus Forda.

Turiștii s-au rătăcit și blocat după ce au părăsit marcajul, dorind să meargă la alt obiectiv turistic, însă au ajuns într-o zonă foarte dificilă, abruptă și înșelătoare, de unde nu au mai putut coborî la baza muntelui.
Bărbatul are 34 de ani, este din Budapesta, în vreme ce femeia are 28 de ani, și este din Alba, ambii fiind de origine maghiară.

 

Facebook 

Acest articol a fost citit de 118 ori

Șapte salvamontiști au căutat toată noaptea trecută doi turiști maghiari, care s-au rătăcit în zona Bedeleu din Munții Apuseni
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.