aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Administrație » Schimbări de strategie în domeniul infrastructurii, la Aiud

Schimbări de strategie în domeniul infrastructurii, la Aiud

Publicat în 21.07.2016 la ora 13:15

lucrari-apa-canal-iul-2016În Aiud, schimbarea conductelor vechi ale reţelei de distribuţie a apei potabile aduce schimbări în modul de abordare a lucrărilor.

Nou instalata conducere a executivului aiudean a schimbat modul de abordare a lucrărilor în scopul protejării sistemului rutier şi al realizării unor economii serioase. „S-a dus vremea în care unul asfalta şi altul, după un anumit timp, spărgea asfaltul”, afirmă Oana Badea, noul primar ales al municipiului Aiud.

La sfârşitul săptămânii trecute, cele două şefe ale executivului aiudean, primarul Oana Badea şi viceprimarul Lorincz Helga, au avut o întâlnire de lucru, pe teren, cu conducerea SC Apa CTTA Alba – sucursala Aiud, pentru a stabili traseul conductelor reţelei de apă potabilă din cartierul „Microraion III”. „Aşa cum se ştie, am oprit unele lucrări de asfaltare a străzilor şi aleilor în acest cartier. Este şi normal să fac aşa deoarece după asfaltare cei de la SC Apa CTTA ar fi trebuit să schimbe conducta din azbociment, material interzis oriunde în lume. Asfaltarea înainte de schimbarea conductei ar fi însemnat aruncarea pe geam a unor sume importante de bani. Noi dorim să evităm acest lucru. Mai mult de atât, ne dorim rezolvarea lucrurilor cu realizarea unor economii financiare, economii pe care le vom folosi în alte scopuri edilitar-gospodăreşti”, a declarat Oana Badea. Potrivit edilului şef al municipiului Aiud, lucrările sunt deja finanţate, iar traseul noii conducte va fi amplasat, pe cât posibil, pe spaţiul verde, astfel încât să nu mai trebuiască să fie spart carosabilul abia refăcut. Din cele declarate de către primarul Oana Badea, Cartierul Microraion III va beneficia, într-o primă fază, de o conductă în lungime de 1200 de metri, costurile ridicându-se la aproximativ 130.000 de lei (adică 1.300.000.000 de lei vechi), urmând ca în viitorul nu prea îndepărtat lucrările de schimbare a conductelor să continue. „Tot cartierul are conducte vechi din ţeavă metalică sau azbociment. Aproape toată reţeaua trebuie înlocuită”, a afirmat, în timpul vizitei pe traseul conductei, domnul Pavel Cociş, membru în conducerea sucursalei Aiud a SC Apa CTTA Alba Iulia.

Dorel LAZĂR

Facebook 

Acest articol a fost citit de 565 ori

Schimbări de strategie în domeniul infrastructurii, la Aiud
5 (100%) 3 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.