Rămâi conectat

Învățământ-Cultură

Școala Gimnazială „Axente Sever” Aiud, la ceas aniversar. Întâlnire de suflet cu prilejul împlinirii a 50 de ani de la înființarea instituției

Publicat

în

Pe data de 15 septembrie 2023, s-au împlinit 50 de ani de când, în cartierul Microraion 3 din Aiud, și-a deschis porțile Școala Generală Nr. 3, în prezent Gimnazială „Axente Sever”. Cu acest prilej, conducerea școlii a organizat o întâlnire de suflet a tuturor celor care, de-a lungul timpului, au trecut pragul acestei școli, în calitate de elevi,  de cadre didactice sau de părinți.

Într-un cadru festiv, găzduit de Salon Georgia Aiud, au fost împreună peste 150 de invitați, de la elevii de azi din ciclul primar până la seniorii care și-au încheiat mai demult activitatea la catedră.

„A fost omagiată munca școlară a 50 de generații, însumând mii de elevi și, mai ales, truda zilnică a  353 de învățători și profesori, care și-au împletit viețile cu cea a școlii. Din păcate, unii dintre ei, sunt profesori, azi, pe alt tărâm.

Școala se mândrește că, pe băncile ei, s-au format elevi de excepție, care au ajuns oameni de seamă în diferite domenii de activitate și profesează, azi, atât în țară cât și peste hotare, cercetătorul științific de renume mondial, Sergiu P. Pașca fiind exemplul cel mai elocvent”, ne-a spus directorul școlii, Daciana Mihăilă..

Revederea a fost stropită cu lacrimi de emoție și de bucurie, cu zâmbete nostalgice, dar și cu hohote de râs la amintirea unor episoade hazlii din trecut. Mulți dintre cei prezenți sunt cadre didactice ale școlii, dar mai întâi au fost elevii săi și mare le-a fost bucuria revederii cu foștii lor învățători sau profesori, azi pensionari.

Atmosfera a fost întreținută de câteva momente artistice avându-i ca protagoniști pe câțiva elevi sau foști elevi, Roxana Onciul Călușer, Marius Popa, Karla Lupei, precum și de formațiile muzicale „Melodis”, „The Beat” și formația de dansuri populare „Doina Aiudului”.

Evenimentul a fost onorat de prezența reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Alba, ai administrației locale precum și ai instituțiilor de învățământ aiudene.

Conducerea școlii ține să mulțumească tuturor celor care au venit să-i spună școlii „La mulți ani!” sau au trimis mesaje de la distanță. Totodată, aduce alese mulțumiri sponsorilor care au susținut acest eveniment: Georgia Catering SRL prin dna Adriana Duna, SC Lacul codrilor SRL prin dl Beniamin Docea, SC Cocoșul de aur SRL, prin familia Oargă, Centrul Multicultural „Liviu Rebreanu” Aiud, prin dl Ioan Hădărig, Star Assembly Sebeș, Axa Porcelaine Alba Iulia, SC ALMI import-export SRL prin dl Horia Țălnar, Bianca Mihacea Events, SC Media Paper Aiud, prin dl Lucian Botezan, Palko Service SRL, florarilor și grădinarilor din Lopadea Nouă ( Fabian Laszlo și Sarkozi Mihaly), doamnei Laura Alexandru Voila, domnului Andrei Ciprian”, a dorit să transmită directorul adjunct al Școlii Gimnaziale ,,Axente Sever”, Ana – Maria Maier.

Constantin PREDESCU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Învățământ-Cultură

Bianca Antonia Budai și Tudor Pădurariu, absolvenți ai Colegiului Național „Titu Maiorescu” Aiud, note de 10 la examenul de Bacalaureat

Publicat

în

Bianca Antonia Budai și Tudor Pădurariu, de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud, se situează în top 10 medii în Alba la Bacalaureat.

„Felicitări absolvenților noștri pentru rezultatele deosebite obținute la examenul de bacalaureat! Seriozitate, perseverență, rezultate care mențin Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud în topul celor mai bune licee din județ! Suntem mândri de voi și vă dorim mult succes mai departe! Felicitări elevilor ale căror rezultate îi clasează cu succes în Top 10 medii pe județ! Bianca Antonia Budai, a doua medie pe județ – 9,96 iar Tudor Pădurariu, a cincea medie pe județ – 9,88”, au transmis reprezentanții școlii.

Reamintim că în județul Alba a fost o singură medie de 10 curat, iar 614 elevi au obținut medii peste 9.00.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Evaluare Națională 2024: Groza Larisa, de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud, nota 10 la Limba și Literatura Română

Publicat

în

Groza Larisa, absolventă la Colegiul Național „Titu Maiorescu” din Aiud, se numără printre cei 12 elevi din Alba cu nota 10 la limba și literatura română, la Evaluarea Națională 2024.

”Felicitări! Dragii noștri elevi! Pentru tot efortul depus! Rezultatele sunt pe măsură! Nota 10 la Limba și literatura română, Groza Larisa! Vă ținem pumnii mai departe! Fie ca toate visurile voastre să devină realitate!

„Curajul și perseverența au un talisman magic, în fața căruia dificultățile dispar și obstacolele se risipesc în aer!” (John Quincy Adams)

Felicitări tuturor!”, au transmis reprezentanții școlii.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Evaluare Națională 2024: Maria Tocănel, absolventă a Școlii Gimnaziale „Ovidiu Hulea” Aiud – nota 10 la Limba și Literatura Română

Publicat

în

Maria Tocănel, absolventă a clasei a VIII-a la Școala Gimnazială „Ovidiu Hulea” Aiud, se numără printre cei 12 elevi din Alba care au obținut nota 10 curat la limba și literatura română, la Evaluarea Națională 2024.

„Felicitări elevei Tocănel Maria pentru nota maximă obținută la limba și literatura română! Felicitări tuturor absolvenților pentru rezultatele frumoase obținute la Evaluarea Națională! Ați fost o generație de copii muncitori și educați de care suntem tare mândri! Mult succes la liceu, să rămâneți mereu printre cei mai buni!”, au transmis reprezentanții școlii.

Reamintim că la nivelul județului Alba nici un elev nu a obținut media 10 curat, în schimb 12 elevi au luat 10 la limba româbă și alți 12 au luat nota 10 la matematică.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud